Cazare Romania

Cazare ieftina Romania

 

Google+

Locatii Recomandate de SuperCazare

Cazare Romania Cazare in Judetul Hunedoara

Super Cazare in judetul Hunedoara

 

Judetul

HUNEDOARA


alba_logo

alba_map

 

Judetul Hunedoara este asezat în partea central-vestica a Romaniei, în regiunea Transilvania si are resedinta la Deva. Frumusetea peisajelor naturale din zona, la care se adauga bogatia patrimoniului cultural si istoric al judetului au facut din aceasta zona una dintre cele mai cautate destinatii turistice de pe teritoriul tarii. În Hunedoara sunt concentrate cateva dintre cele mai importante obiective turistice ale Romaniei (Parcul National Retezat, Castelul Corvinestilor, ruinele castrului roman Ulpia Traiana Sarmizegetusa), turismul fiind favorizat pe tot parcursul anului. În judetul Hunedoara exista o serie de rezervatii naturale, deosebit de cautate de cei aflati în vacanta: Parcul National Retezat, Pestera cu Corali, Complexul Carstic Ponorici-Cioclovina, Pestera Tecuri, Fanetele cu Narcise Nucsoara, Padurea Bejan, Muntele Vulcan, Locul fosilifer cu dinozauri de la Sanpetru, Cheile Jietului, Locul fosilifer Ohaba-Ponor, Cheile Cernei, Calcarele de la Godinesti, Mlastina Pesteana, lacurile glaciare Bucura, Zanoaga, Lacul Portii, Ana, Lia si Calcescu.
Exista, de asemenea, si numeroase vestigii istorice si monumente de arhitectura: Cetatea Devei, Cetatea de la Gradistea Muncelului, Cetatea de Colt, Castelul Corvinestilor (un monument arhitectural din secolul XIV), Cetatea de la Costesti, Cetatea de la Blidaru, Cetatea Malaiesti. Judetul Hunedoara dispune de o statiune balneoclimaterica de renume, Geoagiu Bai, dar si de statiunile montane de pe Valea Jiului, o importanta zona turistica, în special pentru iubitorii muntelui, principala atractie a acestei zone fiind statiunea Straja si partiile sale de schi.
În ceea ce priveste lacasele de cult, cele mai importante dintre acestea sunt Biserica din Lesnic, Biserica din Densus, Biserica din Gurasada, Biserica Ortodoxa Hunedoara, Biserica din Pesteana, Biserica din Santamarie-Orlea si Manastirea Prislop. Hunedoara dispune si de o serie de muzee interesante: Muzeul Civilizatiei Dacice din Deva, Muzeul Fierului din Hunedoara, Muzeul de Istorie a Mineritului din Brad si Muzeul "Aurel Vlaicu" din satul cu acelasi nume.
Pe fondul afluxului mare de vizitatori, judetul Hunedoara dispune si de o oferta cuprinzatoare de locuri de cazare, punand la dispozitia turistilor atat hoteluri, moteluri si vile, cat si pensiuni agroturistice sau chiar cabane montane. Astfel, în judetul Hunedoara, cazarea este accesibila pentru orice buzunar si preferinte.
În ceea ce priveste folclorul specific zonei, acesta se traduce prin traditiile si obiceiurile din Tara Hategului. În prezent, portul popular hategan poate fi admirat doar la sarbatorile populare care au loc în toate localitatile din Tara Hategului si din împrejurimi. Astfel de parade au loc cu ocazia "Zilelor Hategului", ce se organizeaza în fiecare an, în luna iulie sau august. Zona este deosebit de apreciata de turisti si pentru bucataria specifica, recunoscuta pentru carnaciorii picanti din carne de oaie sau de capra facuti la Salasu de Sus. Si fiindca nicio masa nu este completa fara muzica, gazdele din zona Retezat Parang au o deosebita placere sa-i învete pe turisti ritmurile muzicale ale "Hateganei".
Un alt element etnografic care se regaseste pe teritoriul judetului Hunedoara este cel cuprins în Tara Zarandului, în care înca se mai pastreaza aspecte de mare valoare culturala si istorica. Majoritatea elementelor de cultura populara seamana cu cele ale motilor din Muntii Apuseni, locuitorii acestor doua zone aflandu-se într-un contact permanent de-a lungul secolelor.

hunedoara 1

hunedoara 2

hunedeoara 3

 

'