Cazare Romania

Cazare ieftina Romania

 

Google+

Locatii Recomandate de SuperCazare

Cazare Romania Cazare in Judetul Covasna

Super Cazare in judetul Covasna

Localitatile judetului Covasna :

 

Judetul COVASNA


alba_logo
alba_map

 

Judetul Covasna se gasete in centrul Romaniei, la curbura Carpatilor, si are ca vecini judetele Brasov, Buzau, Vrancea, Bacau si Harghita.
Judetul Covasna este situat la rascrucea drumurilor care face legatura intre est si vest, pe teritoriul acestuia atestandu-se pe langa prezenta dacilor si prezenta unor triburi migratoare, dintre care: celti, slavi, maghiari, pecinegi, care s-au stabilit aici o data cu retragerea legiunilor romane.
Judetul Covasna este numit si Trei Scaune, fiind locuit cu precadere de maghiari, in jur de 75 % si romani care sunt in jur de 24%.
Stramosii maghiarilor au venit in zona in secolele XII-XIII d.Hr. Populatia autohtona era deja crestinata si avea o organizare teritoriala si administrativa bine structurata - divizata pe scaune - care avea ca obligatie principala de a libertatile obtinute de inaintasii apara trecatorile din Muntii Carpati.
Resedinta administrativa a judetului este orasul Sfantu-Gheorghe, situat pe malul drept al Oltului. Orasul este situat la 30 km de Brasov, cel mai industrializat oras din Romania si la 200 km de capitala Romaniei, de care este legat prin cale ferata si drum national.
Solul si subsolul judetului Covasna sunt foarte bogate in izvoare cu ape minerale din care o mica parte sunt exploatate - Biborteni, Malnas, Bodoc, Valcele, Covasna, Poiana. De asemenea zacamanatul de lignit de la Baraolt este exploatat si 47% din suprafata judetului este acoperita de paduri de foioase si rasinoase, ceea ce a dus la un potential turistic mare si la dezvoltarea industriei lemnului.
Judetul Covasna este pamantul apelor minerale si al statiunilor balneo-climaterice, amplasat pe cursul mijlociul al raului Olt, in Arcul Carpatilor. Avand o supratata de aproximativ 4000 kmp, inconjurat de munti acoperiti cu paduri de brad si fag, judetulCovasna are un climat ozonizat si ionizat. Relieful este alcatuit in principal din munti vulcanici de joasa altitudine, iar apele minerale si iezerele trebuie mentionate. Numai in jurul orasului Covasna se gasesc peste 1000 de izvoare cu ape minerale, unele avand un debit de 1000 l/ora. Bogate in acid carbonic, aceste ape sunt foarte diferite atat la gust cat si la efectele curative.
Aerul ionizat, apele carbogazoase, au determinat faima statiunilor din judetul Covasna, fiind considerate cele mai complexe statiuni din Europa. In judetul Covasna se gasesc o serie de statiuni cu renume national: Balvanyos, Valcele, DoboseniMalna,Bai,Biborteni, Bodoc, Fila, Micfalau, Valea Zalanului. In aceste statiuni se trateaza boli dermatologice, reumatice, ortopedice, cardiologice, de nutritie, endocrine, genitale.
Judetul Covasna este supranumit judetul bisericilor fortificate, portilor si stalpilor din lemn sculptate. Toate acestea se pot vedea in orase ca Intorsura Buzaului, Baraolt, Targu Secuiesc, Covasna, Sfantul Gheorghe, dar si in sate precum: Filia, Ilieni, Lemnia, Ozun, Recim, Zabala, Araci, Arcus, Batani Mari, Olteni, Sanzieni, Valea Crisului, Aita Mare.
Un loc pitoresc sunt Cheile Varghis, pe Valea Varghis, din Muntii Harghita. Raul a taiat in stanca o trecere stramta, lunga de 3 km de o frumusete naturala si salbaticie impresionanta, si care are peste 60 de pesteri. Cea mai mare pestera este pestera Meresti si este cea mai lunga pestera din Carpatii Orientali.Fauna este foarte bogata, in special in zona Bretcu, cat si in alte zone impadurite ale judetului, iar vanatoarea de ursi si cerbi carpatini este un sport practicat in aceasta zona. Pentru pescuit exista numeroase locuri: Reci, Lacul Negru si multe alte parauri cu ape cristaline. Mlastina de la Ozun si padurea de mesteacan de la Reci, diversifica flora astfel ca, pana in luna septembrie, mirosul florilor se amesteca cu cel al brazilor pe toate pasunile alpine.


covasna 1

covasna 2

covasna 3