Cazare Bals

Cazare ieftina Bals

 

Google+

Cazare Romania Cazare in Judetul Olt Localitatea Bals
Despre Localitatea Bals

Locatii Recomandate de SuperCazare

Oferte cazare Bals - Cazare Bals

 Afiseaza numai Hoteluri Afiseaza numai Pensiuni/vile; Afiseaza Toate
Pensiunea Rustic Bals:

Aflata la limita judetelor Dolj si Olt, Pensiunea Rustic va ofera servicii de cazare in Bals (Olt) la cel mai inalt nivel de confort: -10 camere de 3....

Cazare Pensiunea Rustic Bals

De la .... RON

Hotel Baza Sportiva Prodchim :

Hotel Bals Baza Sportiva Prodchim este situat in Bals intre Craiova si Slatina,beneficiind de o locatie linistita si frumoasa ,avand terenuri de tenis....

Cazare Hotel Baza Sportiva Prodchim

De la .... RONObiective Turistice in Bals Trasee Turistice in Bals
Evenimente Turistice Informatii Turistice din Bals

Cauta Oferte cazare Bals, altele decat cele listate mai sus!

 

Cazare ieftina Bals


Geografie

Orasul Bals este situat in partea de vest a judetului Olt, la est de Craiova si este strabatut de la Est la Vest de Drumul European E70. Prin orasul Bals trece calea ferata Craiova-Slatina-Pitesti-Bucuresti. Amplasat de o parte si de alta a cursului mijlociu al raului Oltet, important afluent al Oltului, ce il segmenteaza in doua parti egale. Orasul se invecineaza la est cu comunele Bobicesti si Birza, la vest cu judetul Dolj, la nord cu comuna Oboga si la sud cu comuna Voineasa.

Istorie

Urme de civilizatie din cele mai vechi timpuri. Ca prime atestari documentare exista un hrisov al lui Petre Voievod, in anul 1564, care da in stapanire boierului Oprea o parte din mosia Balsului, iar mai tarziu Mihai Viteazul intareste dreptul de proprietate capitanilor sai, Fratii Buzesti asupra mosiei Corbeni, componenta a localitatii Bals. Datorita asezarii la rascrucea celor doua mari targuri, Craiova si Slatina, Balsul a devenit un loc de popas, de schimburi de produse, polarizand in jurul sau toate asezarile rurale de pe valea Oltetului de la comuna Iancu Jianu pana la comuna Dobrun. Asa se face ca, intr-o perioada relativ scurta, apar diverse edificii economice, bancare, ateliere mestesugaresti, o retea de pravalii. Cu timpul, Balsul ajunge un centru administrativ cu institutii administrativ-legislative corespunzatoare timpului, devenind plasa, cu o judecatorie, o tipografie, cu mori, o presa de ulei, o fabrica de spirt, trei banci (de scont, de credit si agricola). in 1921 devine comuna urbana iar intre 1954 si 1968 Balsul a fost resedinta Raionului Bals.

Turism

Orasul Bals beneficiaza de o amplasare geografica ce faciliteaza turismul. Cuprinde un obiectiv turistic la Padurea Sarului cu o capacitate de 60 de locuri, avand un popas si un restaurant. in partea de sud-vest, la poalele colinei Mainesti, se gaseste o manastire cu acelasi nume, Manastirea Mainesti.

Personalitati

Personalitati mai insemnate care s-au ridicat din orasul Bals au fost: Petre Pandrea si Mihail Drumes.

Cultura

Anual, in luna iunie are loc festivalul etnofolcloric Pomul Vietii, iar toamna, este organizat Festivalul Toamnei.