Cazare Romania

Cazare ieftina Romania

 

Google+

Locatii Recomandate de SuperCazare

Cazare Romania Cazare in Judetul Ilfov

Super Cazare in judetul Ilfov

Localitatile judetului Ilfov :

 

Judetul

ILFOV


alba_logo

alba_map

 

Judetul Ilfov se desfasoara in jurul Bucurestiului, fiind inconjurat la randul sau de judetele vecine Prahova la nord, Dambovita la vest, Giurgiu la sud-vest, Calarasi la sud-est si Ialomita la est.Potentialul turistic al judetului este legat de asezarea sa pe locul vechilor codrii ai Vlasiei si a zonelor de padure ramase, precum si a prezentei în regiune a lacurilor si a vechilor manastiri ortodoxe împreuna cu muzeele acestora. O atractie deosebita o reprezinta posibilitatea pescuitului, sporturile nautice, vanatoarea si accesul la valori culturale de patrimoniu. Avem ca principale puncte de atractie: Caldarusani, Raioasa, Cernica, Snagov, si Mogosoaia, ce reprezinta complexe alcatuite din paduri, lacuri, si manastiri. Cele mai importante paduri sunt cele de la Caldarusani, Snagov si Raioasa. Sunt alcatuite din diverse specii de arbori, unele foarte rare, avand o flora si fauna foarte bogata. Padurea Snagov face parte dintr-o rezervatie naturala, conservand atat flora cat si fauna. Lacul Snagov face parte din aceeasi rezervatie, conservandu-si minunata flora, în special nuferii albi si galbeni, lotusul si stuful. Manastirile au fost construite începand cu evul mediu, pe malurile si insulele lacurilor. Majoritatea dintre ele au muzee în care sunt expuse manuscrise vechi, obiecte de cult si arta sacra.
MANASTIREA CALDARUSANI:
Reprezinta una dintre cele mai pretioase ctitorii feudale ale judetului Ilfov, fiind situata la 35 km de Bucuresti, în partea de nord-est, într-o peninsula înconjurata de apele lacului Caldarusani. Se spune ca la început, peninsula a fost un ostrov, despartit de mal de o fasie îngusta de apa. În jur se întindeau codrii seculari ai Vlasiei, refugiu al haiducilor si al celor prigoniti de soarta sau porniti în bejenie. Pe aceste meleaguri, pline de farmec si pitoresc, a hotarit domnitorul Matei Basarab sa ridice sfanta manastire întru lauda sfantului mare mucenic Dimitrie, izvoratorul de mir.
MANASTIREA CERNICA:Situat la 12 km de Bucuresti, lacasul face parte din teritoriul administrativ al comunei Pantelimon. Pe malul sudic al lacului Cernica, pe un promontoriu care înainteaza în mijlocul apelor, se afla o pretioasa rezervatie arheologica formata dintr-o vasta necropola neolitica..
MANASTIREA SNAGOV:
Reprezinta cea mai pretioasa piesa din salba manastirilor ce înconjoara Bucurestiul. Situat în nordul judetului Ilfov, la 30 de km de Bucuresti, lacasul bisericii manastirii Snagov, adevarata bijuterie de arhitectura medievala, domina ostrovul din mijlocul lacului, încarcat de istorie si legenda.
Manastirea Snagov a fost ridicata pe locul unei stravechi asezari dacice.
Faima manastirii Snagov este legata de personalitatea aprigului voievod Vlad Tepes, care a fortificat edificiul, a construit un pod, un turn de clopotnita, o fantana, un tunel de refugiu, precum si o închisoare pentru tradatori si raufacatori. Ucis în padurea din preajma Baltenilor, în 1476, Vlad Tepes a fost înmormantat la Snagov, unde se afla lespedea sa funerara. Martora tacuta a capriciilor istoriei si loc de refugiu în vremi de restriste, manastirea Snagov a cunoscut perioade de stralucire sau decadere, capatand o aureola de sublim tragic.
MANASTIREA SAMURCASESTI:
Aflata în peisajul pitoresc, strabatut de raul Ciorogarla, manastirea a fost zidita în 1808, de vornicul Constantin Samurcas si sotia sa Zoe.
Biserica are o singura turla, de mare frumusete arhitecturala, si un pridvor deschis, cu coloane din caramida aparenta, cu fus în torsada si capiteluri de piatra. În pronaos, absidele alcatuiesc trei altare. Catapeteasma din lemn sculptat este cea originala, din 1808. Sfintirea lacasului s-a facut abia în 1870, dupa ce Gheorghe Tattarescu a terminat pictura.
PALATUL FAMILIEI ALEXANDRU GHICA:
Palatul se afla în comuna Moara Vlasiei atestata documentar pentru prima oara în 1622. Pana în anul 1807 mosia era a boierului Ianache Mavrodin, care o vinde lui D. Ghica. Acesta o lasa mostenire lui Alexandru Ghica, domn al Tarii Romanesti (1834-1842) si apoi caimacam (1834-1858).
Dimitrie Ghica începe constructia palatului, ca resedinta de vara, într-o arhitectura clasica franceza, avand o terasa orientata spre gradina si perfect încadrata în peisagistica locului.
În anul 1924 palatul a fost donat Academiei Romane în administrarea careia se afla si în prezent.
PALATUL STIRBEY:
În anul 1845, principele Barbu Stirbey (1844-1856) devine proprietarul mosiei de la Buftea, unde si-a amenajat probabil o casa de vara. Edificiul actualului palat a fost ridicat în anul 1864, de fiul acestuia, Alexandru Stirbey, în ambianta unui frumos parc de arbori seculari. Cladirea, cu arhitectura sobra, are fatada cu ancadramente de piatra, cu motive decorative simple, care dau edificiului rafinament si eleganta. În parc a fost construita si o capela, realizata în stil eclectic, cu influente bizantine, gotice si de Renastere, avand o scara dubla din marmura de Cararra.
Dupa 1895, proprietarul mosiei devine fiul sau, Barbu Stirbey, care a realizat aici, una din marile ferme ale tarii. El a fost primul care a introdus în Romania cultura bumbacului si a orezului. A înfiintat pepiniere de vita americana, o laptarie si o moara iar în 1902 a construit o fabrica de vata si pansamente. Barbu Stirbey s-a bucurat de încrederea si prietenia familiei regale a Romaniei, fiind numit sfetnicul acesteia si chiar prim-ministru.
Dupa anul 1950 palatul a fost amenajat pentru protocol, iar dupa 1990 palatul a fost amenajat ca hotel iar parcul a fost deschis pentru public
Centrul Olimpic "Sidney 2000":
Centrul Olimpic “Sidney 2000 al Comitetului Olimpic Roman a fost construit în 1996-1997 în comuna Ciolpani - sat Izvorani.
Ansamblul cuprinde un hotel, un restaurant, un club, o sala polivalenta, 5 sali de sedinta, sala de fitness si piscina în aer liber.
CORBEANCA:
"Paradisul verde", cartier de vile construite pe malul lacului.