Cazare Romania

Cazare ieftina Romania

 

Google+

Locatii Recomandate de SuperCazare

Cazare Romania Cazare in Judetul Neamt

Super Cazare in judetul Neamt

 

Judetul

NEAMT


alba_logo

alba_map

 

Judetul Neamt este situat în partea central-estica a Romaniei si se invecineaza cu judetele Suceava la nord, Harghita la vest, Bacau la sud si cu judetele Iasi si Vaslui la est,. Judetul Neamt se afla pe vaile unor ape limpezi si repezi (Bistrita, Siretul, Moldova) fiind strajuit de crestele muntilor Bistritei (1864 m) si masivul Ceahlau (1907 m). Aflat la aproximativ 350 km de Bucuresti judetul Neamt constituie un loc ideal de sejur pentru orice amator de recrere intr-o atmosfera de calm si completa destindere, permitand practicarea turismului în conditii optime în tot cursul anului. Unitatile de relief predominante în judet sunt cea muntoasa, reprezentata de Carpatii Orientali prin muntii Bistritei, masivul Ceahlau, muntii Hasmas, muntii Tarcau si muntii Stanisoarei.). Deasemenea putem aminti unitatea subcarpatica, reprezentata de Subcarpatii Moldovenesti, si cea de dealuri, ale Podisului Central Moldovenesc.Neindoielnic, din întreg lantul Carpatilor Orientali, Masivul Ceahlau este cel mai impresionant, atat prin frumusetea deosebita a peisajului oferit, cat si prin aspectul sau impunator. Toate acestea l-a facut unul dintre muntii cei mai cautati de catre turistii din tara, dar si din strainatate. Prezenta vie în folclorul local, înconjurat de o aureola magico-mitologica, imaginea Ceahlaului se reflecta distinct în paginile de literatura sau în operele artistilor plastici, ca de altfel întreg tinutul Neamtului. Pe langa acesta, nu putem sa nu mentionam Cheile Bicazului, strabatute de raul Bicaz.Formatiunile carstice existente pe raza judetului Neamt sunt în numar de cinci. Pestera Munticelu (Ghiocelu) este situata pe versantul stang al Vaii Bicazului, în Masivul Surduc-Munticelu, la extremitatea nordica a Muntilor Hasmas, pe raza comunei Bicazu Ardelean. Pestera are 120 de metri lungime si nu este accesibila publicului. Pestera Tosorog este situata în nord-estul Muntilor Hasmas, pe Valea Bradului, la 28 de kilometri sud-est de orasul Bicaz, tot pe teritoriul comunei Bicazu Ardelean. Nici aceasta nu este accesibila publicului. Complexul Detunate se afla în masivul Ceahlau, pe teritoriul orasului Bicaz. Pestera Groapa cu Var este pe teritoriul comunei Ceahlau iar Pestera 3 Fantani se afla în comuna Damuc.
Din punct de vedere al debitelor, cele mai importante rauri ale judetului sunt Siret, Moldova si Bistrita. Lacurile existente pe teritoriul judetului sunt artificiale, fiind amenajate în scopuri complexe (hidroenergetice, pentru atenuare viituri, irigatii, piscicultura, rezerva de apa, agrement).
Clima judetului Neamt este temperat continentala. Caracteristicile climei sunt determinate de variatiile de altitudine si de particularitatile circulatiei atmosferice.
Temperatura medie anuala creste progresiv de la vest spre est, din zona montana spre regiunea dealurilor subcarpatice si de podis.
Arii protejate în judetul Neamt
10 rezervatii forestiere ("Padurea de argint", "Codrii de arama", Pangarati etc.);
3 rezervatii paleontologice si fosiliere (Muntii Cozla, Pietricica si Cernegura din Piatra-Neamt);
5 rezervatii geologice (Cheile Sugaului, Cascada Duruitoarea etc);
3 parcuri dendrologice cu arbori seculari;
12 rezervatii floristice, faunistice, acvatice, peisagistice si mixte;
5 monumente ale naturii: 4 stejari seculari si un ulm secular (Piatra Teiului etc.).
Dintre ariile protejate de interes local pot fi amintite rezervatia forestiera de la Dobreni, lacul Izvorul Muntelui (cu 150 ha), rezervatia floristica "Dealul Vulpii" si rezervorul fosilifer "Cernegura" (aflate în apropiere de Piatra-Neamt), Cheile Sugaului - Munticelu, pesterile Tosorog si Munticelu (din zona Bicaz Chei), stanca de la Serbesti (com. Stefan cel Mare). De asemenea, nu putem sa nu amintim si de Padurea de argint sau Codrii de arama, situate între localitatile Agapia si Varatec.
La acestea se adauga Rezervatiile Naturale Dobreni, Gosman, Brates, Borca, Lacul Cuiejdel (cel mai mare lac de baraj natural din Romania) si Secu, Rezervatia "Codrul Secular Runc", ariile naturale protejate Pietricia, Cozla si Agîrcia (din zona Piatra-Neamt), ariile speciale avifaunistice Lacurile Pangarati si Vaduri.
La nivelul judetului Neamt au fost declarate situri de importanta comunitara "Natura 2000" urmatoarele arii naturale protejate: CEAHLAU (Parc National aflat în administrarea CJ Neamt), CHEILE BICAZULUI - HASMAS (Parc National aflat în administrarea Regiei Nationale a Padurilor), CHEILE SUGAULUI - MUNTICELU (Rezervatie naturala aflata în custodia Clubului Montan Roman), PADUREA GOSMAN (în custodia Directiei Silvice Neamt), VANATORI-NEAMT (Parc Natural aflat în administrarea RNP). Straveche vatra de tara din centru Moldovei, în care au fost descoperite urme de puternice asezari geto-dacice (îndeosebi înaltimile Batca Doamnei si Cozia din orasul Piatra Neamt si Horodistea din comuna Piatra Soimului), tinutul apare mentionat sub numele de Neamt, într-un document semnat de domnitorul Alexandru cel Bun, în anul 1403. Istoria locurilor aminteste aproape la tot pasul de gloria unor viteji voievozi, perioada cea mai mare de înflorire fiind consemnata in anii domniei lui Stefan cel Mare
Turistii sunt atrasi de aceste locuri fie datorita minunatelor privelisti si a climei placute, fie datorita vestigiilor istorice întalnite aproape la tot pasul.
Obiectivele de interes turistic din judetul Neamt sunt multe. Statiunile balneare Baltatesti si Oglinzi, statiunea turistica Durau, statiunile turistice de interes national Piatra-Neamt si Targu Neamt, salba vechilor manastiri - începand cu Neamtul, una dintre cele mai vechi manastiri din Moldova (1367), cu mormantul lui Petru Musat, însemnat centru de tiparituri; apoi Secu, ctitoria lui Nestor Ureche (1602), cu frumoase manuscrise, adevarate opere de arta; Agapia, mentionata documentar în 1437 si ajunsa celebra prin picturile din tinerete ale lui Nicolae Grigorescu; Varatecul si celelalte.
Pe drept cuvant se poate spune ca, raportat la suprafata, Neamtul este tinutul cu cele mai multe lacasuri de cult din lume (biserici, manastiri, schituri).
La acestea se adauga obiectivele memorialistice (casele memoriale I. Creanga, C. Hogas, V. Micle, Al. Vlahuta, M. Sadoveanu) si muzeale (detalii în paginile Complexului Muzeal Judetean). Practic judetul Neamt este inclus în Lista obiectivelor de patrimoniu national cu un numar de 552 de monumente, manastiri, cetati, situri arheologice si alte obiective de patrimoniu national. O zestre impresionanta.
În ceea ce priveste capacitatile de cazare existente, în activitatea de turism functioneaza numeroase hoteluri, pensiuni turistice si agroturistice si cabane. Aceste structuri de primire turistica cu functiuni de cazare detin licente de functionare eliberate de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului


neamt 2

neamt 1

neamt 3