Cazare Romania

Cazare ieftina Romania

 

Google+

Locatii Recomandate de SuperCazare

Cazare Romania Cazare in Judetul Bacau

Super Cazare in judetul Bacau


Judetul BACAU


alba_logo
alba_map

Judetul Bacau este situat in estul tarii si este traversat de trei cursuri de rauri importante: Siret, Bistrita, Trotus. Diversitatea reliefului: campii, dealuri, vai , munti, varietatea formatiunilor vegetale, gama de culori si de forme, toate acestea reprezinta frumusetea acestor meleaguri.
Judetul Bacau beneficiaza de un climat temperat continental.
Din suprafata totala 40% este acoperita de paduri si 55% reprezinta terenuri destinate agriculturii.
Din punct de vedere administrative, judetul Bacau cuprinde 3 municipii: Bacau, Onesti, Moinesti , 5 orase: Buhusi, Comanesti, Darmanesti , Targu Ocna, Slanic-Moldova si un numar de 79 de comune.
Marturiile arheologice ale Bacaului, situat pe cursul mijlociu al raului Siret, dateaza din paleolitic. Ele dovedesc nu numai existenta unei populatii active dar si legaturile stranse stabilite intre locuitorii acestor parti si oamenii din tot cuprinsul Moldovei, estul Transilvaniei si Tarii Romanesti (Wallachia).
Dintre obiectivele turistice din judetul Bacau amintim:
Lacuri: Balatau (lac de baraj natural, monument al naturii, situat in Muntii Nemira si format in vara anului 1883 in urma unor alunecari de teren si a unor ploi torentiale), Poiana Uzului, Belci.
Rezervatii naturale: Parcul Dendrologic Haghiac (situat pe Valea Doftanei, este recunoscut mai ales prin numeroasele specii de plante), Padurea Slanic Moldova, Poiana Sarariei, Padurea Runc, Padurea Arsura, Rezervatia de arini Dofteana, Stejarul din Borzesti. Turismul in judetul Bacau dispune de importante resurse ce constau in peisaje naturale , monumente istorice , muzee , case memoriale , localitati pitoresti si renumite statiuni balneare si climaterice .
Statiuni: Slanic Moldova (situata la 84 km de Bacau, pe valea Slanicului, in Carpatii Orientali) - numita si Perla Moldovei, statiunea este renumita pentru cele peste 20 de izvoare minerale cu efect curativ. Apele minerale sunt folosite in tratarea bolilor digestive, de ficat, de plamani, de nutritie si metabolism si in tratarea reumatismului si a bolilor cardio-vasculare, a bolilor asociate (cum ar fi neurastenia si bolile profesionale); Tg. Ocna - aici exista cel mai mare sanatoriu subteran din Europa, situat intr-o mina de sare. Acesta este folosit in tratarea bolilor aparatului respirator (la copii procentul de recuperare este de 90%). In aceste uriase sali subterane se gasesc paturi, o pista de popice si terenuri de sport.
Monumente istorice: ruinele Curtii Domnesti (Bacau, 1481), urme de asezari dacice (Horgesti, sec.1 - 2 e.n), vestigii romane (la Tg.Ocna).
Biserici: Biserica din Borzesti, construita de Stefan cel Mare (1493), in amintirea prietenului sau din copilarie, Gheorghita, omorat acolo de catre tatari; Manastirea Raducanu (construita la Tg.Ocna de Radu Racovita (1664), adaposteste mormantul scriitorului si revolutionarului Costache Negri).
Varietatea peisajului, statiunile balneare, monumentele istorice si de arta confera judetului Bacau titlul de judet-turistic, principalele regiuni turistice fiind: Slanic-Moldova, Poiana-Sarata, Tg. Ocna si Poiana Uzului.
Turistii in trecere sau care poposesc in judetul Bacau pot admira monumentele istorice si arhitectonice amplasate pe intinsul judetului : Curtile Domnesti si biserica Precista din Bacau , legendara biserica din Borzesti , Manastirea Casin , cetatile dacice Tamasidava si Zargidava , situate pe malul stang al Siretului  etc.
Pentru turismul de tratament , statiunea Slanic Moldova este recunoscuta in tara si peste hotare pentru factorii sai terapeutici.

1bacau 3

2