Cazare Romania

Cazare ieftina Romania

 

Google+

Locatii Recomandate de SuperCazare

Cazare Romania Cazare in Judetul Giurgiu

Super Cazare in judetul Giurgiu

Localitatile judetului Giurgiu :

 

Judetul

GIURGIU


alba_logo

alba_map

 

Judetul Giurgiu este situat pe cursul mijlociu al raului Dunarea, si la rascrucea unor importante
cai de comunicare pe apa si pe uscat aflat la numai 60 de kilometrii de capitala Romaniei, Bucuresti;
Situat strategic in sudul tarii , judetul Giurgiu este un nod important de comunicare, fiind o poarta de intrare spre Peninsula Balcanica si spre Estul Mijlociu, si beneficiaza de toate facilitatile transportului pe apa ale celui mai important rau Dunarea, facand conexiunea cu Marea Neagra, prin porturile Sulina si Constanta spre alte opt tari. Incepand cu anul 1993, cand Canalul Dunare-Maine- Rhine a fost concesionat, legatura cu vestul Europei a tarilor si Marea Nordului, pana la portul Rotterdam a fost realizata.
Acest judet are ca resedinta de judet municipiul Giurgiu si detine un mare potential in ceea ce priveste turismul rural, afacerile si agro-turismul;
Obiective turistice in Giurgiu
Printre obiectivele turistice de interes ale municipiului Giurgiu pot fi mentionate ruinele vechii cetati medievale, Muzeul de istorie, Turnul cu ceas, monumentele inchinate eroilor Razboiului de Independenta si al ostasilor francezi cazuti la Giurgiu in primul razboi mondial. Deasemenea se pot vizita catedrala Adormirea Maicii Domnului, Biserica Inaltarea Domnului si Biserica Buna Vestire unde se pastreaza pictura interioara originala realizata de Gheorghe Tatarascu.
In judetul Giurgiu exista o zona deosebit de atractiva pe raza comunei Comana. Rezervatia din padurea Comana este monument al naturii, un paradis al faunei si florei specifice Campiei Dunarii.
Unicitatea rezervatiei este datorata existentei bujorului romanesc, in luna mai desfasurandu-se aici Sarbatoarea bujorului. Cel mai de seama monument din aceasta zona este manastirea Comana ctitorie a domnitorului Vlad Tepes.
Toate aceste obiective turistice amintesc de trecutul acestor meleaguri ca marturie a evolutiei si continuitatii noastre in acest spatiu.
Judetul Giurgiu prezinta ca obiective turistice nu numai peisajele naturale atat de diversificate si orginale, ci si dovezi incontestabile ale istoriei zbuciumate a Romaniei: monumentul de la Calugareni, antica Argedava (uniunea tribala daco-getica).
Padurea Ciornuleasa – rezervatie forestiera, cu specii importante vegetale si de interes cinegetic, originare din sud.


giurgiu 1

giurgiu 2

giurgiu 3