Cazare Romania

Cazare ieftina Romania

 

Google+

Locatii Recomandate de SuperCazare

Cazare Romania Cazare in Judetul Bihor

Super Cazare in judetul Bihor

Judetul BIHOR


alba_logo

Judetul Bihor este situat in nord-vestul Romaniei, invecinandu-se la nord cu judetul Satu Mare, limita vestica a lui fiind data de frontiera de stat cu Ungaria.
La est judetul Bihor se invecineaza cu judetele Salaj, Cluj, si Alba.
De la Piatra Aradului pana în apropiere de localitatea Ant se întinde limita sudica prin care se desparte de judetul Arad. Între aceste limite, teritoriul judetului se situeaza în cadrul a trei unitati geografice majore: Campia de Vest, Dealurile Vestice si Muntii Apuseni.
Datorita peisajului multicolor, se pot distinge zone turistice distincte, cu caracter specific.
O prima zona o reprezinta Oradea, oras resedinta de judet, împreuna cu cele 2 renumite statiuni balneo - climaterice: Baile Felix - ce dateaza din secolul XIII - si Baile 1 Mai.
Obiectivele cultural - istorice ce confera zonei o deosebita importanta turistica sunt: Palatul Baroc si Basilica baroca (sec. XVIII), Muzeul Tarii Crisurilor, Catedrala Episcopala Ortodoxa "Biserica cu Luna", Muzeul Memorial "Iosif Vulcan", Muzeul Memorial "Ady Endre", Palatul si Pasajul "Vulturul Negru", construite în stil secesionist, Teatrul de Stat - în stil neoclasic, Cetatea medievala, etc.
Baile Felix - centru turistic de renume european - este cel mai însemnat punct turistic al judetului. Efectele curative ale apelor geotermale sunt cunoscute si recunoscute înca din evul mediu. O serie de hoteluri cu baze proprii de tratament din Baile Felix, cum ar fi: International, Crisana, Mures, Somes, sunt adevarate "citadele ale industriei curative" ce au intrat demult în circuitul turistic international .
O alta zona turistica de mare importanta o constituie partea de sud-est a judetului. Aici se afla cele mai interesante masive muntoase ale judetului: Muntii Bihorului - nucleul Carpatilor Occidentali - cu varful Curcubata Mare - 1848m. În partea de nord a Muntilor Bihorului se situeaza platoul Padis (rezervatie geologica) cu un relief carstic cu diferite forme: lapiezurile, dolinele, marmitele, gurile de pestera.
Rezervatiile speologice din aceasta zona sunt: pestera si ghetarul "Focul Viu" de 165m lungime, avenul "Bortig" de 54 m adancime, pestera "Micula".
Rezervatiile mixte sunt: "Cetatile Ponorului" , "Cetatea Radesei" , "Valea Galbenei" , Masivul Vladeasa si Muntii Codru Moma, care cuprind numeroase obiective naturale, în special forme carstice, multe de interes european. Poate fi mentionat celebrul izbuc intermitent de la Calugareni, Pestera Campeneasca, care prezinta sub monumentalul portal cea mai mare cascada subterana a tarii(40m).
Acestor masive li se adauga Tara Beiusului, privita ca o entitate etnografica perfect individualizata, care pastreaza imaginea unor sate specializate pe anumite mestesuguri. Se pot vizita satele de olari, arta prelucrarii lemnului fiind reprezentata prin celebra lada de zestre de la Budureasa sau tesaturile populare sunt caracteristice satelor Pietroasa si Valea de Jos.
Depresiunea Vad - Borod si Muntii Ses si Padurea Craiului din centrul judetului Bihor constituie o alta zona turistica ce cuprinde fenomene naturale carstice: pestera Vantului, Pestera Vadu Crisului, "Pestera Batranului".
Zona Campiei de Vest cu obiectivele turistice usor accesibile, reprezinta o alta zona turistica . Un element demn de interes este complexul lacurilor amenajate de la Cefa.
Tot în zona de campie se afla statiunea balneo - climaterica Tinca, asezata pe pitorescul mal al Crisului Negru. Tot situat în zona de campie se afla municipiul Salonta, al doilea oras ca marime al judetului Bihor, cu Turnul Ciunt în centrul urbei.
În Campia Ierului, în localitatile Otomani si Salacea se executa interesante împletituri din stuf si nuiele. Tot în acest teritoriu, la Diosig, Salacea si Sacueni pot fi admirate vechile pivnite de vinificatie.
Conditiile naturale favorizeaza turismul montan. Statiunea Stana de Vale , situata la altitudinea de 1100m în inima Muntilor Bihor, este o adevarata perla a Muntilor Apuseni, dispunand de un climat cu efecte terapeutice.
În ultimii ani, complexul de la barajul Lesu, situat în vecinatatea lacului de acumulare de pe Valea Iadului a dobandit un loc de seama în turismul montan. Alte puncte de atractie pentru turisti sunt: Pestera Ursilor de la Chiscau, pestera de la Meziad, Valea Draganului, Izvorul Somesului, lacul termal cu nuferi din statiunea 1 Mai, Poiana Florilor.

bihor 1

bihor 2