Cazare Viscri

Cazare ieftina Viscri

 

Google+

Cazare Romania Cazare in Judetul Brasov Localitatea Viscri
Despre Localitatea Viscri

Locatii Recomandate de SuperCazare

Oferte cazare Viscri - Cazare Viscri

 Afiseaza numai Hoteluri Afiseaza numai Pensiuni/vile; Afiseaza Toate
Pensiunea Viscri 44:

Situata in pitorescul sat Viscri, la 50 m. de Biserica Medievala Fortificata, parte a patrimoniul mondial UNESCO,Pensiunea Viscri 44 este o casa in st....

Cazare Pensiunea Viscri 44

De la .... RONObiective Turistice in Viscri Trasee Turistice in Viscri
Evenimente Turistice Informatii Turistice din Viscri

Cauta Oferte cazare Viscri, altele decat cele listate mai sus!

 

Cazare ieftina Viscri


Viscri este unul dintre satele sasesti din Transilvania, o asezare speciala datorita superbei biserici fortificate  ce figureaza in lista monumentelor UNESCO.

Cand germanii au colonizat zona Viscri, aici exista o capela mica. De-a lungul timpului, ea a suferit mai multe transformari. Biserica actuala din Viscri a fost  extinsa la inceputul secolului. XVI, pentru a forma o sala de forma trapezoidala, cu multe elemente artistice pretioase.
Muzeul din interiorul cetatii  include elemente de interes deosebit.
Documentele arata ca satul Viscri a fost intotdeauna liber. Nu a facut niciodata parte dintr-o avere nobiliara. Prin anul 1500, au existat 51 de familii din sat, trei pastori, un profesor si doi saraci.

Astazi, Viscri este inca un sat mic, ce nu are mai mult de 500 de locuitori, din care doar 27 sasi. Se spune ca in Viscri sunt cele mai multe biserici pitoresti fortificate din Transilvania.

Satul este aproape de Sighisoara (42 km). Venind pe DN13 / E60, Bunesti parasiti drumul principal si dupa 8 km, ati ajuns.

Va invitam sa vizitati mai mult decat biserica fortificata. Petreceti o zi, doua sau chiar mai mult timp in satele din zona si veti veni in contact cu viata de la tara si obiceiurile locale, cu bucataria tipica. Cazare in Viscri veti gasi in case istorice fermecatoare.

Obiective turistice Viscri
Biserica fortificata Viscri este situata la 7 km de Brasov, satul Viscri,comuna Bunesti. Biserica este simpla, cu absida semicirculara pe latura de est, care este construita in stil romanic. Vechea biserica a fost distrusa de invazia tatarilor din 1241-1242 si inlocuita de o alta cladire ridicata pana la 1498, care se pastreaza si astazi.

Biserica si site-ul vechi au fost renovate in secolul al XVI-lea. Materialele utilizate pentru constructia cetatii sunt piatra amestecata cu caramida, tencuite partial, lemn si tigla.
Intre 1970 - 1971 biserica a fost restaurata, reconstruindu-se in  bastionul de est coridorul de aparare, iar dupa 1990 a intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO.

tags: cazare ieftina Viscri, oferte cazare Viscri, cazare Viscri, cazare pensiuni Viscri, cazare Viscri