Cazare Harman

Cazare ieftina Harman

 

Google+

Cazare Romania Cazare in Judetul Brasov Localitatea Harman
Despre Localitatea Harman

Locatii Recomandate de SuperCazare

Oferte cazare Harman - Cazare Harman

 Afiseaza numai Hoteluri Afiseaza numai Pensiuni/vile; Afiseaza Toate
Pensiunea Dynasty:

Pensiunea Dynasty este situata intr-o zona linistita la 4 km de Brasov,in localitatea Harman. Restaurantul pensiunii cu o capacitate de 50 locuri....

Cazare Pensiunea Dynasty

De la .... RONObiective Turistice in Harman Trasee Turistice in Harman
Evenimente Turistice Informatii Turistice din Harman

Cauta Oferte cazare Harman, altele decat cele listate mai sus!

 

Cazare ieftina Harman


Comuna Harman se afla la cca 10 km de municipiul Brasov. In germana se numeste Honigberg, ce inseamna “Muntele mierii”. Localitatea a fost atestata documentar in anul 1240, la 15 ani dupa alungarea teutonilor, cand regele maghiar Béla al IV-lea a daruit-o cistercienilor de la Carta.

-Biserica evanghelica fortificata din Harman este atractia turistica cea mai mportanta a localitatii. Dupa aproape 200 de ani de la costructia bisericii-cetate, a fost construita si fortificatia care o incojoara. Zidul de 12 metri inaltime (mai scund in partea din spate) este prevazut in partea de sus cu un drum de straja de unde cei ce aparau cetatea in caz de atac puteau turna smoala incinsa sau puteau arunca pietre. Mai sunt acolo si niste metereze care se inchideau cu panouri de lemn, pentru a oferi protectie arcasilor.

-Rezervatia Dealul Lempes

Complexul Dealul Lempes face parte din categoria rezervatiilor botanice. Acest complex constituie o componenta tipica a mediului natural original din Depresiunea Brasovului si are o valoare stiintifica de necontestat.
Rezervatia se afla pe teritoriul administrativ al comunelor Sanpetru si Harman, fiind amplasata pe Dealul Lempes, cunoscut si sub numele de Dealul Cetatii.
-Rezervatia Mlastina Harman face parte din categoria siturilor naturale botanice, aici rezistand, datorita factorilor topoclimatici si hidrologici, endemisme de specii glaciare.
Mlastina Harman reprezinta un etalon important al mediului natural caracteristic depresiunilor intramontane. Speciile ce vietuiesc aici sunt martori ai istoriei fitogenetice zonale, iar incadrarea acesteia intre rezervatiile naturale ale judetului Brasov este pe deplin justificata.

 

tags: cazare ieftina Harman, oferte cazare Harman, cazare Harman, cazare pensiuni Harman, cazare vile Harman