Cazare Romania

Cazare ieftina Romania

 

Google+

Locatii Recomandate de SuperCazare

Cazare Romania Cazare in Judetul Vrancea

Super Cazare in judetul Vrancea

 

Judetul

VRANCEA


alba_logo

alba_map

Vrancea, vatra straveche a etnografiei si folclorului romanesc si a unor valori culturale remarcabile, detine un peisaj pitoresc, in care sunt ocrotite monumente ale naturii de o frumusete aparte: Cascada Putnei, Rezervatia Cheile Tisitei, Pastravaria si Schitul Lepsa, Focul Viu de la Andreiasu, unic in tara. Totodata, mausoleele de la Marasti, Marasesti si Soveja, atractie turistica aparte, vorbesc de istoria acestui tinut.
Relieful este alcatuit din munti si dealuri subcarpatice, campie si lunca si este completat de locurile si monumentele istorice, regiunea fiind purtatoarea unui stravechi si valoros tezaur al civilizatiei si culturii populare.
Pozitia geografica si cadrul natural si cel cultural istoric favorizeaza diferitele forme de turism: de circulatie, de sejur, cultural, rural, de vanatoare si pescuit, agromontan sau de week-end. Dezvoltarea acestuia este garantata de promovarea unor proiecte privind reabilitarea si echiparea edilitara a zonelor turistice, stimularea initiativelor private in turism, imbunatatirea structurii informationale privind oportunitatile turistice, constientizarea populatiei asupra avantajelor si implicatiilor agroturismului, protectia mediului, consultanta pentru diversificarea turismului de afaceri, asistenta individuala pentru turismul de vanatoare si pescuit.
Turismul de sejur, in zonele montane, de podgorie sau ses este favorizat de existenta a numerosi factori naturali care pot determina mai multe forme de petrece a vacantelor, de odihna si recreere, in statiuni balneoclimaterice, cu peisaj pitoresc, nepoluat si cu particularitati microclimatice deosebite. Soveja este unul din locurile cu cel mai ozonat aer din tara, iar Vizantea se remarca prin apele sale minerale.
Vititurismul este practicat toamna, in timpul culesului, pentru must, si permanent, pentru degustari de vinuri la Panciu, Odobesti, Cotesti si imprejurimile lor.

vrancea 1vrancea 3

vrancea 2

vrancea 4