Cazare Romania

Cazare ieftina Romania

 

Google+

Locatii Recomandate de SuperCazare

Cazare Romania Cazare in Judetul Caras-Severin

Super Cazare in judetul Caras-Severin

 

Judetul CARAS-SEVERIN


alba_logo
alba_map

 

Caras-Severin este un judet în regiunile Banat si Transilvania din Romania, ce are ca resedinta orasul industrial Resita.
Situat in partea de sud-vest a Romaniei judetul Caras-Severin se invecineaza cu judetele: Timis in nord si nord-vest, Hunedoara si Gorj in est, Mehedinti in est si sud-est, iar Dunarea formeaza in partea de sud si sud-vest granita cu Serbia.
Din punct de vedere al marimii, judetul Caras-Severin este al treilea din tara.
Geografic, in judetul Caras-Severin se afla toate cele trei trepte de relief clasice ale pamantului romanesc.
Relieful este variat, cea mai mare parte a judetului fiind ocupata totusi de unitati montane apartinand Carpatilor Meridionali si Carpatilor Occidentali. Dintre unitatile montane apartinand Meridionalilor cele mai importante sunt: Godeanu (vf. Gugu - 2291 m), Tarcu, Muntele Mic,Cerna, Mehedinti iar dintre cele apartinand Carpatilor Occidentali: Muntii Poiana Rusca, Almaj, Semenic, Locvei. Sunt prezente si culoarele depresionare Bistra si Timis-Cerna de origine tectono-eroziva.
In aceste conditii judetul poate fi considerat un judet de munti.
Clima este de tip continental-moderat cu influente submediteraneene
Atractii turistice:
Rezervatii naturale:
Parcul National Semenic-Cheile Carasului -cuprinzand elemente naturale cu valoare sub aspect fizico-geografic, floristic, hidrologic, geologic si speologic din Muntii Semenic si Muntii Aninei.
Parcul National Cheile Nerei-Beusnita - este situat la limita sud-vestica a tarii, in sudul Muntilor Aninei din judetul Caras-Severin. Cuprinde Cheile Nerei (o zona carstica pe cursul mijlociu al raului Nera - coloana vertebrala a parcului) si cursul paraului Beu spre amonte, incluzand Lacul Dracului, faimoasele cascade ale Beusnitei, Lacul Ochiul Beului, Cascada Susara.
Parcul National Domogled-Valea Cernei - este situat in sud-vestul Romaniei si se intinde pe suprafata a 3 judete: Caras-Severin, Mehedinti si Gorj. Din punct de vedere geografic, Parcul se intinde peste bazinul raului Cerna, de la obarsie pana la confluenta cu raul Belareca, peste masivul Muntilor Godeanu si al Muntilor Cernei (pe versantul drept) si respectiv Muntilor Valcanului si Muntilor Mehedinti pe versantul stang, avand o suprafata de 61.211 ha.
Parcul Natural Portile de Fier - se afla in sud-vestul Romaniei, limita sudica a acestuia fiind malul romanesc al Dunarii. La est se invecineaza cu localitatea Dr. Tr. Severin (Mehedinti), la vest cu localitatea Bazias (Caras-Severin), iar la nord, de la confluenta Nerei cu Dunarea, Varfurile Talva Blidarului, Svinecea Mica si Mare, practic urmareste interfluviul Dunarii format de afluentii acesteia.
Alte rezervatii naturale:Izvorul Bigar, Barzavita, Pestera Comarnic, Faneata cu narcise, Zervesti, Padurea Ezerisel, Valea Gretca, Valea Gretca, Pestera Popovat, Cheile Rudariei, Cheile Susarei.
Vestigii si monumente de arhitectura
Ruinele Cetatii feudale Mehadia; Teatrul vechi din Oravita; Cetatea Buza Turcului, Bocsa; Castrul roman Centum Putei, Surduc-Banat; Statuia lui Hercule si Complexul balnear; Ruinele Cetatii Carasova; Drumul postalion roman care traverseaza dealuriile dinspre Oravita respectiv Dunare, ruinele Cetatii Dragomireana situata in apropierea comunei Dalboset.
Statiuni turistice
Baile Herculane - Una dintre cele mai vechi statiuni din lume, a fost atestata documentar în 153 î.e.n. Pe langa puterea tamaduitoare a apelor termale si a climatului specific, statiunea reprezinta si punct de plecare spre Pestera Hotilor, Cheile Domogledului, Grota Haiducilor, Cascada Cernei, Grota cu aburi.
Trei Ape - Statiune turistica cu lac de acumulare situat la sud de satul Brebu Nou. De la baza acestui lac izvoraste raul Timis. Aduna apele paraielor Brebu, Gradiste si Semenic, iar apa de deversare din lac împreuna cu izvorul de la baza acestuia formeaza un parau ce a fost amintit mai devreme, respectiv Timis.
Semenic - 10 km de la Valiug, statiune turistica cu partii de schi pentru începatori.
Crivaia - de la Valiug înca 5 km, la extremitaea sudica a acestuia, într-o frumoasa poiana strabatuta de apa Barzavei.


caras severin 1

caras severin 2

caras severin 3