Cazare Romania

Cazare ieftina Romania

 

Google+

Locatii Recomandate de SuperCazare

Cazare Romania Cazare in Judetul Galati

Super Cazare in judetul Galati

Localitatile judetului Galati :

 

Judetul

GALATI


alba_logo

alba_map

 

Situat in partea central-estica a tarii, la varsarea Siretului si Prutului in Dunare, judetul Galati ocupa o suprafata de 4.466 kmp, reprezentand 1,9 % din suprafata Romaniei. Judetul are 2 municipii Galati si Tecuci si 2 orase, Beresti si Targu Bujor, 56 de comune cu 186 de comune. Prin pozitia sa la exteriorul arcului carpatic, judetul Galati ocupa zona de intrepatrundere a marginilor provinciilor fizico-geografice est-europeana, sud-europeana si in parte, central-europeana ceea ce se reflecta fidel atat in conditiile climaterice in invelisul vegetal si de soluri, cat si in structura geologica a reliefului. Acestea din urma ofera o priveliste cu inaltimi domolite, cuprinse intre 310 m in nord si 5 -10 m la sud.
Principala rezervatie naturala din judetul Galati este localizata pe nisipurile din campia Tecuciului si anume la sud de localitatea Liesti, in jurul satului Hanu Conachi, pe o fasie de circa 4 km lungime si 0,5 - 1 km latime avand o suprafata de circa 84 ha si care se continua pana in lunca Siretului.
La cativa kilometri de Municipiul Galati se afla rezervatia paleontologica de la Barbosi (Tirighina) cu o suprafata de circa 1 ha, cuprinzand fosile de moluste din faza Euxinului vechi (cu aproximativ 400000 ani in urma). De asemenea, nu departe de Galati, si anume la nord de oras, dar pe valea Prutului, pe teritoriul comunei Tulucesti, in locul numit Rapa Balaia, se afla cea de-a doua rezervatie paleontologica. A treia rezervatie paleontologica se afla langa orasul Tecuci, pe soseaua Tecuci-Valea Marului-Pechea-Galati, cu o suprafata de 1,5 ha. Rezervatia se afla pe terasa inferioara a Barladului, la punctul numit "La Rates" adica acolo unde a fost candva un han.
In partea de rasarit a judetului, pe teritoriul comunei Baneasa, intre localitatile Baneasa si Roscani, se afla Padurea Baneasa, in care, pe langa padurea in sine este ocrotit si bujorul salbatic, pe seama caruia s-au creat legende si o mare serbare populara care are loc in fiecare an. Se spune ca bujorii ar fi aparut din sangele moldovenilor cazuti in lupta de la Roscani, de la 1574, cand armata lui Ioan Voda cel Viteaz a fost invinsa de turci datorita lipsei de apa. Si in padurea de la Hanu Conachi se desfasoara in fiecare an, sarbatoarea salcamului. Aceste doua rezervatii constituie nu numai obiective stiintifice, dar si atractii permanente pentru turisti.