Cazare Romania

Cazare ieftina Romania

 

Google+

Locatii Recomandate de SuperCazare

Cazare Romania Cazare in Judetul Gorj

Super Cazare in judetul Gorj

 

Judetul

GORJ


alba_logo

alba_map

 

Judetul Gorj, cu mai mult de 500 de ani de atestare documentara, este situat pe cursul mijlociu al raului Jiu, in nordul regiunii Oltenia.
Prin pozitia sa geografica, judetul Gorj este in intregime o zona turistica presarata cu locuri pitoresti, munti impaduriti, pante stancoase, pesteri si minunate monumente ale naturii, cum ar fi: rezervatia speologica de la Closani, pasul Jiului, cheile Oltetului, cheile Sohodolului, Pestera Muierilor, Pestera Polovragi.
Judetul dispune de o bogata baza materiala in domeniul turismului: statiunile balneare si climaterice Ranca si Sacelu, ca si complexurile turistice Sohodol, Dragoieni, Lainici, Jalesul si
Tismana.
In judetul Gorj se afla peste 25 de trasee turistice montane pedestre, intre care si doua trasee turistice europene de lung parcurs (E3 si E7), trei zone de alpinism (Cheile Sohodolului –Runcu, Cheile Galbenului – Baia de Fier, Cheile Oltetului –Polovragi), cinci zone speologice ce alcatuiesc cel mai mare potential speologic din Romania, o statiune de schi (Ranca), precum si perimetre de vanatoare si pescuit ce atrag anual un mare numar de turisti.
Un punct de maxima atractie pentru turistii din lumea intreaga este Complexul Sculptural al marelui artist de renume mondial Constantin Brancusi din municipiul Targu-Jiu.
De asemenea, nu putem sa nu amintim monumentele istorice si de arhitectura, presarate in intreaga regiune, motiv pentru care aceasta zona a tarii s-a transformat intr-un veritabil muzeu.
Arhitectura lemnului tezaurizeaza marturii de o exceptionala valoare artistica a culturii materiale si spirituale a poporului roman.
Preluand tipuri de tehnici de constructie, elemente decorative din cele mai vechi izvoare, arta lemnului reflecta capacitatea creatoare a mesterilor populari si a dragostei lor pentru frumos.
Un succint inventar al patrimoniului arhitectural din lemn scoate in evidenta peste 120 obiective, din care peste o suta sunt biserici din lemn cu o vechime de peste 200 de ani.
Originalitatea organizarii spatiului cat si bogatia decoratiei denota o capacitate inventiva greu de imaginat si totodata nemaiintalnita pe alte meleaguri.
Interesul istoric trezit de aparitia in Muntenia si Oltenia a unor modeste constructii feudale fortificate, precum si caracteristicile lor arhitecturale au polarizat de timpuriu atentia specialistilor. Acestea sunt cunoscute cu denumirea de CULE.
Din noianul de cule, care au existat pe teritoriul judetului Gorj (peste 20), astazi se mai pastreaza doar trei in forma originala (Curtisoara, Siacu – comuna Slivilesti si Groserea – Aninoasa) si una
transformata (casa-cula din Glogova).
Traversand orasul Targul Carbunesti, turistii ajung in satul Vladimiri, unde se gaseste casa Memoriala "Tudor Vladimirescu". In satul Pades, revolutionarul Tudor Vladimirescu si-a citit proclamatia in 1821. Tismana ofera de asemeannea cateva atractii turistice: Manastirea cu frescele sale, la numai 32 km departare de Targu-Jiu. La 16 km de Targu Carbunesti se gasesc baile Sacelu (340 m altitudine) cu un climat placut si cu ape minerale.


gorj 1

gorj 4

gorj 2

gorj 3