Cazare Romania

Cazare ieftina Romania

 

Google+

Locatii Recomandate de SuperCazare

Cazare Romania Cazare in Judetul Maramures

Super Cazare in judetul Maramures

 

Judetul

MARAMURES


alba_logo

alba_map

 

Judetul Maramures este situat în extremitatea de nord-vest a Romaniei la granita cu Ucraina . Baia Mare - resedinta judetului Maramures inca din 1329 sub numele de Orasul Raului Doamnelor este situat la poalele Muntilor Gutai, pe malurile raului Sasar. Oras cu traditie miniera si metalurgica, Baia Mare este, de asemenea, detinatorul unor intense activitati cultural- stiintifice. Peisajul Maramuresului este diversificat, aici gasindu-se atat munti înalti, lacuri, paduri, cat si pasuni si dealuri, alcatuind o regiune frumoasa.
Multi considera Maramuresul ca fiind una din putinele zone care mai pastreaza specificul satului tipic romanesc, reprezentand astfel o destinatie turistica ideala pentru orice concediu.
Turistii care poposesc pe aceste meleaguri în care timpul uita sa mai curga, vor descoperi frumusetea si pitorescul dealurilor si campiilor maramuresene, în care locuitorii acestei regiuni îsi duc viata în acelasi mod simplu în care o faceau si stramosii lor. Pastrand cu sfintenie vechile datini si obiceiuri, maramuresenii par sa traiasca într-un tinut desprins din prezent, care a ramas înca ancorat în traiul de acum sute de ani.
Din punct de vedere al turismului, Maramuresul le ofera turisitlor o retea bogata de pensiuni agroturistice, aceste unitati de cazare fiind cele mai raspandite pe aceste meleaguri, tocmai datorita specificului agrar, campenesc, al acestui tinut. Desi exista si oferte de cazare în unitati de tip hotelier, vizitatorii care îsi doresc o experienta inedita pe plaiuri maramuresene sunt sfatuiti sa îndrazneasca sa le treaca pragul locuitorilor acestei regiuni, care îi vor coplesi cu ospitalitatea si bucuria de a primi musafiri.
Ca obiective turistice, întalnim aici o diversitate mare, judetul Maramures beneficiind atat de obiective naturale, cat si culturale si religioase, precum Parcul National Muntii Rodnei, Parcul Natural Muntii Maramuresului, Lacul Albastru, Lacul Morarenilor, Mlastina Poiana Brazilor, Turbaria Vlasinescu, Taul lui Dumitru, Mlastina Iezerul Mare, Turbaria Taul Negru, Defileul raului Lapus, varful Farcau, lacul Vinderel,
biserica Intrarea în Biserica a Maicii Domnului din Barsana, biserica Sfantul Nicolae din Budesti, biserica Cuvioasa Paraschiva din Desesti, biserica Nasterea Maicii Domnului din Ieud, biserica Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril din Plopis, biserica Cuvioasa Paraschiva din Poienile Izei, manastirea Barsana, Schitul Chiuzbaia, manastirea Dragomiresti, Habra, Înaltarea Sfintei Cruci, manastirea Moisei, manastirea Nasterea Domnului, manastirea Nasterea Maicii Domnului, Schitul Nasterea Maicii Domnului, manastirea Rohia, manastirea Sfanta Treime, manastirea Sfantul Ilie, manastirea Sfantul Iosif Marturisitorul, manastirea Sfantul Nicolae, Sfintii Împarati Constantin si Elena, Schitul Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul si Schitul Valea Sasului, Cimitirul Vesel din Sapana, mocanita de pe Valea Vaserului, Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei, Muzeul Maramuresului din Sighet, Casa Memoriala Elie Wiesel, statiunile montante Borsa, Cavnic, Mogosa si Izvoare si statiunile balneare, Ocna Sugatag si Baile Borsa.

maramures 1

maramures 2

maramures 3