Cazare Romania

Cazare ieftina Romania

 

Google+

Locatii Recomandate de SuperCazare

Cazare Romania Cazare in Judetul Mehedinti

Super Cazare in judetul Mehedinti

 

Judetul

MEHEDINTI


alba_logo

alba_map

 

Judetul Mehedinti, pamant vechi marginit de Dunare, este simbolic un loc cu toate caracteristicile geografice si de relief ale Romaniei. Resedinta administrativa a judetului este municipiul Drobeta Turnu-Severin
Potentialul turistic al judetului Mehedinti il constituie grandiosul peisaj format de fluviul Dunarea si de defileul sau, de diversitatea reliefului din zona muntoasa, de existenta elementelor floristice si faunistice deosebite, multe dintre ele fiind inscrise in rezervatii stiintifice, la care se adauga impresionante marturii ale unui trecut de milenii, exprimat printr-o serie de monumente istorice, de arhitectura si arta, unele unice prin valoarea si ineditul lor.
Municipiul Drobeta Turnu Severin, prin pozitia sa, la iesirea Dunarii in defileu, dar si datorita numeroaselor sale obiective social-istorice si culturale, constituie un centru polarizator al industriei turistice mehedintene.
Principalele obiective turistice severinene sunt:
Ruinele podului lui Traian (pod construit in perioada dintre razboaiele dacice purtate de imparatul Traian impotriva lui Decebal)
Castrul Drobeta (realizat in aceeasi perioada cu podul lui Traian)
Ruinele bisericii medievale asezata langa castrul roman
In partea de sud a municipiului, pe malul Dunarii, se afla monumentala cladire a muzeului Portile de Fier, cu sectii de istorie, arheologie, etnografie, stiintele naturii si un deosebit acvariu.
Principalele zone turistice ale judetului, in afara municipiului Drobeta Turnu Severin sunt:
-Zona Portile de Fier I, cu defileul Dunarii, clisura cu Cazanele Mari si Mici, lacurile de acumulare, sistemul hidroenergetic si de navigatie, numeroase viaducte inaltate deasupra unor vai salbatice, municipiul Orsova, desfasurat sub forma de amfiteatru pe malul golfului Cerna, iar deasupra acestuia, Manastirea Sfanta Ana.
-Ostrovul Simian – insula situata in aval de Drobeta Turnu Severin, unde a fost stramutata cetatea de pe fosta insula Ada-Kaleh, aflata acum sub apele lacului de acumulare.
-Zona de nord a judetului, caracterizata prin frumusetea peisajului. Aici se gaseste orasul Baia de Arama unde se poate vizita Biserica Sfintii Voievozi, ridicata in stil bizantin si pictata in sec. al XVII-lea. La circa 4 km nord-vest de Baia de Arama se gaseste complexul carstic Ponoare, reprezentat prin mai multe monumente ale naturii (podul natural de la Ponoare, lacurile carstice Zatonul Mare si Mic, pestera Ponoare si platoul de lapiezuri de deasupra pesterii). Tot in aceasta zona se afla pestera Topolnita, cu o lungime explorata de 10.330 m, fiind a doua ca marime din tara.
Nu departe de orasul Baia de Arama se afla statiunea balneo-climaterica Bala cu ape termo-minerale. Apele minerale de la statiunea Bala sunt la fel de bune ca si cele de la Herculane, iar in unele privinte chiar mai bune si mai puternice decat acestea, dar din pacate rezervele de ape minerale sunt insuficient exploatate.
-Zona Strehaia, situata la circa 40 km de Drobeta Turnu Severin, cu cetatea Manastirii Strehaia, construita in jurul anului 1500, padurea de tei, iar catre est, Manastirea Gura Motrului.
In afara de multimea rezervatiilor naturale din care amintim : Rezervatia botanica Cracul Gaioara , Rezervatia botanica Valea Oglanicului , Rezervatia botanica Gura Vaii- Varciorova, in judetul Mehedinti merita vizitat :Podul natural de la Ponoare ( o arcada naturala de circa 25 m lungime, 8 m latime si 14 m inaltime, format prin prabusirea tavanului unei pesteri, este un fenomen unic in tara), padurea de liliac, cu o suprafata de 20 ha,Pestera de la Pod( cu o lungime de 633 m, este originea Podului natural de la Ponoare), Pestera Zaton(situata in zona ponorului Zaton, are o lungime de 105 m), Lacul Zaton ( unul dintre cele mai frumoase lacuri de origine carstica din tara), Campurile de lapiezuri (cel mai remarcabil camp de lapiezuri din tara, ofera un peisaj inedit prin ariditatea sa si prin sculptarea adanca a calcarului sub un invelis impermeabil pe o suprafata foarte mare).

mehedinti 1

mehedinti 2

mehedinti 3