Cazare Romania

Cazare ieftina Romania

 

Google+

Locatii Recomandate de SuperCazare

Cazare Romania Cazare in Judetul Salaj

Super Cazare in judetul Salaj

Localitatile judetului Salaj :

 

Judetul

SALAJ


alba_logo

alba_map

 

Judetul Salaj este situat in partea de nord-vest a Romaniei, la contactul dintre Podisul Transilvaniei si Dealurile de Vest. Este limitat de judetele Satu-Mare, Maramures (nord), Bihor (sud-vest), Cluj (sud-est).
Istoria acestui judet situat in nord-vestul Romaniei incepe in paleoliticul tarziu, dupa cum arata vestigiile de la Buciumi si in special desenele din Pestera de la Caciulau (langa Jibou), colorate in rosu, unice in tot sud-estul Europei. Ruinele celui mai important centru cultural, economic si militar situat in nord-vestul Daciei Romane, Municipiul Porolissum sunt incluse in circuitul turistic. Aceasta este o dovada a continuitatii dacilor-romani pe teritoriul Romaniei. Municipiul Zalau, resedinta administrativa a judetului, situat in partea nordica a muntilor Meres, este cea mai veche asezare atestata documentar din Transilvania.
Pentru odihna si tratament in judetul Salaj, se gasesc doua statiuni Baile Boghis, situate pe Valea Barcaului si recunoscute pentru apele sale termale, sulfuroase, folosite in tratarea deficientelor locomotorii, a sistemului nervos periferic, artroze, poliartroze si boli ginecologice, colite biliare si litiaze renale. Apele minerale balneoterapeutice, sulfatate si sulfuroase sunt folosite si in Bizusa Bai, precum si in alte localitati: Simleu Silvaniei, Jibou, Bobota, Mesesenii de Sus si Zalnoc.
Turismul cultural este strict legat de prezenta pe teritoriul judetului a unor valori culturale care pot imbraca diverse forme. Demne de interes sunt festivalurile folclorice, serbarile campenesti si pastorale organizate in judetul nostru, care in multe cazuri atrag mii de spectatori.
Pe teritoriul judetului exista un numar de 15 arii protejate de interes national, acestea insumand o suprafata de 516,73 ha, cele mai reprezentative fiind:
Gradina Zmeilor- comuna Balan, cu o suprafata de 3,00 ha;
Rezervatia peisagistica Tusa - Barcau - comuna Sig, cu o suprafata de 13,43 ha;
Poiana cu narcise de la Racas- comuna Hida, cu o suprafata de 1,5 ha;
Padurea Lapis - comuna Nusfalau, cu o suprafata de 430,40 ha;
Pestera Magurici - comuna Ileanda, cu o suprafata de 1,00 ha.

salaj 1salaj 2

salaj 3salaj 4