Cazare Romania

Cazare ieftina Romania

 

Google+

Locatii Recomandate de SuperCazare

Cazare Romania Cazare in Judetul Mures

Super Cazare in judetul Mures

Localitatile judetului Mures :

 

Judetul

MURES


alba_logo

alba_map

 

Judetul Mures este situat in zona central nordica a tarii, in centrul Podisului Transilvaniei si se intinde intre Muntii Calimani si Gurghiu pana in podisul Tarnavelor si Campia Transilvaniei.
Judetul Mures se invecineaza cu alte 7 judete: la N, Suceava si Bistrita Nasaud, la E judetul Harghita, S-E judetul Brasov, in S-V se invecineaza cu judetul Sibiu si cu judetul Alba iar in partea de V se invecineaza cu judetul Cluj.
Caracteristica principala a judetului Mures, este variatia de relief intalnita aici, de la varfurile Carpatilor Rasariteni pana la Podisul Tarnavelor precum si muntii vulcanici Caliman si Gurghiu ce se desfasoara in partea de nord a judetului.
Muntii Caliman sunt cei mai inalti muntii de origine vulcanica din Romania.
Clima judetului Mures este de tip temperat-continental moderata, cu veri calduroase si ierni lungi si reci.
Prima atestare documentara a orasului Targu Mures, resedinta de judet a judetului Mures, dateaza din anul 1332, cand localitatea apare cu numele de Forum Siculorum -Targ al Secuilor intr-o dijama papala.
In ceea ce priveste turismul Municipiul Targu-Mures se remarca prin Complexul de agrement si sport "Week-End" de pe malul raului Mures, care se intinde pe o suprafata de 25 hectare, case de agrement, Gradina zoologica - a doua din tara si Cetatea Medievala.
Bisericile din Targu Mures sunt un alt obiectiv turistic care merita atins, din acestea amintim:
Catedrala ortodoxa Inaltarea Domnului
Biserica Unitariana
Biserica Catolica
Un alt obiectiv turistic il reprezinta muzeele si monumentele deosebite din acest oras: Muzeul de Stiintele Naturii, Muzeul de Arta, Muzeul de Etnografie si Arta Populara, Muzeul de Istorie.
Zonele turistice importante in judetul Mures sunt:
Unul din cele mai importante obiective turistice din judetul Mures este Cetatea Sighisoara care cu parfumul ei medieval, atrage numerosi turisti din tara si strainatate.
Defileul Muresului
Statiunea balneara Sovata Statiunea este indicata in principal pentru tratamentul bolilor ginecologice, dar si pentru afectiuni degenerative, inflamatorii si reumatismale, stari posttraumatismale, pentru boli ale sistemului nervos periferic, tulburari endocrine, boli cardiovasculare.
Statiunea Sangeorgiu de Mures, cu ape sarate, namoluri, ape iodurate si clorurate, este o optiune pentru cei ce vor sa fac tratamente balneo-climaterice.Statiunea Sangeorgiu de Mures dispune si de partie de ski.
Statiunile Ideciul de Jos, Rastolita, Lunca Bradului
Pe teritoriul judetului Mures, o deosebita atractie turistica o reprezinta si locurile:
Scaunul Domnului, Lacul Ursu, Rezervatia Mociar, Rezervatia de Bujor de stepa, Parcul dendrologic din Gurghiu.
Turistul este incantat sa descopere si alte vestigii istorice situate pe teritoriul judetului Mures si anume : Ruinele castelului Bethlen, Casa Vlad Dracul, Castelul Gornesti, Turnul Sfatului, Castelul Kemeny, Castelul Bethlen Cris, Pasajul Scarilor, Castelul Bethlen, Castelul Lapusna, Monumentul de la Oarba de Mures, Gurghiu ruinele cetate sec XIII, Castelul Teleky din Dumbravioara, Castelul Mariaffi.
pe teritoriul judetului Mures se gasesc si rezervatiile naturale : Padurea Mociar, Parcul dendrologi din Gurghiu, Valea Botei Mari de la Zau de Campie, Muntele de sare de la Sovata.

mures 1mures 2mures 3