Cazare Romania

Cazare ieftina Romania

 

Google+

Locatii Recomandate de SuperCazare

Cazare Romania Cazare in Judetul Sibiu

Super Cazare in judetul Sibiu

 

Judetul

SIBIU


alba_logo

alba_map

 

Judetul Sibiu este un judet ce se afla in sudul Transilvaniei,in Romania. Judetul Sibiu cuprinde 188 de localitati, dintre care doua municipii, Sibiu si Medias, 9 orase si 53 de comune. Resedinta judetului este municipiul Sibiu.Acest judet a fost inzestrat de natura cu muntii invesmantati in paduri de foioase si conifere, dealuri acoperite de livezi si fanete, campii, rauri, lacuri sarate si lacuri cu ape proaspete.

Datorita reliefului variat si climei temperate, in localitatile montane zapada persista 5-6 luni pe an, acest judet find un loc special de atractie atat pentru turistii romani cat si pentru straini. Zona Fagaras cu masivul Fagaras, prezinta un interes deosebit din partea turistilor datorita lacurilor glaciare si reliefului de stepa cu peisaje pitoresti ale Tarii Lovistei. Ruinele Turnului Rosu care in lunca Oltului, delimiteaza granita dintre Transilvania si Tara Romaneasca. La aproximativ 30 km distanta fata de Sibiu, la 1450 m deasupra nivelului marii, se afla statiunea Paltinis, care este inconjurata de paduri de conifere, aerul ozonat de aici fiind un bun remediu in bolile nervoase si ale sistemului respirator. Statiunea Paltinis dispune de partii de schi dotate cu telecabine si teleschiuri, fiind un loc ideal pentru sporturile de iarna. In judetul Sibiu se gasesc si alte statiuni cum ar fi: Ocna Sibiului, Miercurea Sibiului si Bazna.

O zona speciala a judetului Sibiu este reprezentata de Marginimea Sibiului ce cuprinde 18 localitati de la poalele Muntelui Cibin. Indeletnicirea de baza a locuitorilor acestei zone este pastoritul, localnicii fiind totodata pastratori ai obiceiurile traditionale, costumelor populare si arhitecturii specific romaneasti.
Sibiul, resedinta administrativa a judetului, abunda in atractii turistice interesante si muzee. Printre monumentele istorice si culturale ale acestui oras se numara: Turnul Scarilor, construit in secolul al XIII-lea, Turnul Vechii Primarii, Piata Macelarilor, Universitatea saxonilor transilvaneni, Turnul Tamplarilor, Turnul Blanarilor,Biserica Franciscana, Muzeul Bruckenthal ce adaposteste colectia de arta a baronului Samuel Brukenthal, care a fost consilierul reginei Maria Teresa si guvernatorul Transilvaniei intre anii 1777-1787. Cunoscut ca fiind cel mai mare muzeu din SE Europei si primul muzeu deschis oficial in Romania, Muzeul national Brukenthal detine in patrimoniul institutiei colectii vaste. Complexul national Brukenthal situat in centrul istoric al orasului Sibiu cuprinde Palatul Brukenthal, Muzeul de Istorie, Muzeul de Arme si Trofee de Vanatoare, Muzeul de Istorie Naturala si Muzeul de Istoria Farmaciei.

Monument istoric si emblema a orasului Sibiu, Turnul Sfatului reprezinta pentru sibieni axul central in jurul caruia graviteaza toata viata din centrul istoric al orasului.
Situat in Padurea Dumbrava, la o distanta de 4 km de orasul Sibiu, Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA este unul dintre cele mai mari muzee in aer liber din Romania si din sud-estul Europei. Spatiul generos oferit de Dumbrava prezinta, in zone marcate armonios, lumea minunata a satului romanesc.
Muzeul de Stiinte Naturale se afla in prezent pe strada Cetatii nr. 1, a avut un inceput modest, s-a confruntat mereu cu problema cresterii permanente a colectiilor.
In satul Biertan de langa Sibiu se gaseste inscriptia -Ego Zenovius votum poseni- (Eu, Zenovius, mi-am tinut cuvantul) ale carei origini dateaza din secolul al IV-lea. Inscriptia aceasta este dovada ca aici a locuit o comunitate crestina si tot aici se afla o biserica fortificata cu patru turnuri, care este una dintre cele mai importante biserici din Transilvania. Alte atractii turistice din judetul Sibiu sunt: orasul Cisnadie, localitatea Selimbar, unde in 1599 a avut loc luptadintre Mihai Viteazul si Andrei Bathory; zona Tarnavele cu dealuri, podgorii si paduri; zona Hartibaciu traversata de raul cu acelasi nume si inconjurata de raurile Tarnava Mare, Visasi Olt. Datorita cadrului natural mirific si numeroaselor atractii turistice de natura istorica, culturala si religioasa, judetul Sibiu cunoaste an de an o crestere a numarului de turisti. Aceasta a determinat aparitia si dezvoltarea diverselor unitati turistice ce ofera servicii de cazare si masa, la un diverse grade de confort, practicand preturi ce se preteaza oricarui tip de buget.

Posibilitatilea de cazare sunt in hoteluri, hanuri, pensiuni, cabaen, case taranesti si tabere scolare. Pe langa turismul de lux, oferit de marile hoteluri, in judetul Sibiu, s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani si agroturismul, ce ofera turistilor cazare in mediul rural, in conditii de confort, cu posibilitatea de a participa la unele activitati din gospodariile taranesti. Site-ul http://super-cazare.com va ofera cazare in sute de unitati turistice, care corespund tuturor cerintelor, asigurand atat hoteluri pentru relaxare cat si hoteluri pentru turismul de afaceri. Noi va oferim cazare in judetul Sibiu, cat si in toata tara. Pentru cazare hoteluri judetul Sibiu, cazare pensiuni judetul Sibiu si vile judetul Sibiu ne mai puteti gasi si pe www.facebook.com/Travel.Turist, sau https://twitter.com .

sibiu 1

sibiu 2 sibiu 3