Cazare Campina

Cazare ieftina Campina

 

Google+

Cazare Romania Cazare in Judetul Prahova Localitatea Campina
Despre Localitatea Campina

Locatii Recomandate de SuperCazare

Oferte cazare Campina - Cazare Campina

 Afiseaza numai Hoteluri Afiseaza numai Pensiuni/vile; Afiseaza Toate
Pensiunea Nina:

Pensiunea Nina va ofera cazare de 20 de persoane dispuse in 10 de camere duble matrimoniale.Dispune de un living  si o  terasa, ce are o cap....

Cazare Pensiunea Nina

De la .... RON

Motel Montana:

Motelul Montana va da posibilitatea de a va relaxa in conditii deosebite , cu liniste, ce va scape de stresul de la munca sau din alte imprejurari.Mot....

Cazare Motel Montana

De la .... RON

Pensiunea Bavaria:

Va invitam la Pensiunea Bavaria pentru a va convinge de  conditiile excelente de cazare precum si preparatele gatite in restaurant ofer....

Cazare Pensiunea Bavaria

De la .... RONObiective Turistice in Campina Trasee Turistice in Campina
Evenimente Turistice Informatii Turistice din Campina

Cauta Oferte cazare Campina, altele decat cele listate mai sus!

 

Cazare ieftina Campina


   Orasul Campina a fost mentionat documentar in anul 1503, iar in anul 1593 apare inregistrat ca punct de vama spre Transilvania. In anul 1663 devine targ. Asezarea cu statut de targ in anul 1663, se dezvolta treptat, beneficiind in anul 1791 de prima amenajare a unui drum pe Valea Prahovei, datorita armatei austriece. In 1864, Campina este ridicata la statutul de oras. In anul 1890, la Campina se construieste prima schela petroliera din Romania, iar in anul 1895 se construieste rafinaria ,,Fabrica Noua", pe atunci fiind cea mai mare din Europa. In anul 1994  Campina a fost declarata municipiu.

Amplasarea localitatii in plina zona subcarpatica, la unirea vailor Prahovei si Doftanei, face ca orasul cu traditii vechi  turistice si imprejurimile sale, sa fie si azi frecventat  si apreciat  de foarte multi turisti veniti din toata tara.

Urcand dealul Muscel, la locul numit „La Observator”, se va vedea intreaga panorama a orasului si imprejurimile sale.
De aici, se constata usor ca cele trei rauri care il inconjoara (la nord raul Campinita, la vest raul Prahova, iar la est raul Doftana) au reusit sa modeleze terasa orasului Campina, transformand-o intr-o platforma cu o forma triunghiulara, cu pante mai abrupte sau mai dulci.
Terasa Campinei, modelata cu mii de ani in urma, are avantajul ca este imprejmuita de o serie de dealuri, care au transformat-o intr-o depresiune ferita de vanturi puternice care de obicei bat nestingherite in zona.
Coroana de dealuri ce protejeaza orasul Campina, este imbracata cu pasuni si paduri de foioase, care ii confera un aer deosebit de pitoresc, asigurand totodata asezarii un climat favorabil.

Dar cea mai frumoasa zona a orasului se afla pe directia nord-est, inspre cartierul Voila, unde este si zona de agrement, denumita „Fantana cu Ciresi”. Padurile de foioase, printre care se vad palcuri de conifere, pline cu veverite, ofera din loc in loc poieni insorite, smaltuite cu flori. Aceasta zona, atat de frumoasa, nu putea sa scape imaginatiei de artist, al celui care a fost marele pictor Nicolae Grigorescu,  care a trait multi ani aici. Chiar una din aceste poienite, poarta denumirea de „ POIANA LUI GRIGORESCU”, fiind aleasa de artist pentru pitorescul si farmecul ei.

De fapt, incepand cu anul 1836, cand poetul Cezar Bolliac, adapostit  de boierul progresist I. Campineanu, scrie despre frumusetile locurilor acestea, prin orasul Campina  vor cutriera nenumarate personalitati culturale: Ion Heliade Radulescu, Dimitrie Bolintineanu, Bogdan Petriceicu Hasdeu, George Cosbuc, Eugen Jebeleanu, Constantin Istrati, Geo Bogza etc., personalitati importante care si-au legat viata si opera de aceste taramuri.
Daca sunteti in trecere sau aveti cazare in Campina va invitam sa vizitati obiectivele turistice din zona:
- Casa memoriala Nicolae Grigorescu care se afla pe B-dul Carol din municipiul Campina, intr-o cladire veche, ridicata intre anii 1902-1904, in care artistul si-a petrecut ultimii ani din viata.
- Castelul Iulia Hasdeu a fost ridicat intre anii 1893 – 1896, in orasul Campina, de catre Bogdan Petriceicu Hasdeu, in amintirea fiicei lui, Iulia Hasdeu, care a murit de tuberculoza.
- Lacul Miresei din Campina care se afla in apropierea Bisericii Sfintii Voievozi  si este o destinatie mai putin obisnuita, datorita povestilor ciudate legate de aceasta. Se spune ca in jurul anului 1200, pe acest loc se inalta o manastire de calugari in care au avut loc grele pacate sau ai carei enoriasi erau  pacatosi, ei fiind pedepsiti. Astfel, Dumnezeu le-a scufundat lacasul de cult.
- Cea mai veche cladire din Campina, si totodata important obiectiv turistic, este Biserica de la Han, numita si Biserica de la Brazi, construita in 1883 de Sfantul Colnic de la Cernica.

tags: cazare ieftina Campina, oferte cazare Campina, cazare Campina, cazare pensiuni Campina, cazare vile Campina