Cazare Slanic Prahova

Cazare ieftina Slanic Prahova

 

Google+

Cazare Romania Cazare in Judetul Prahova Localitatea Slanic Prahova
Despre Localitatea Slanic Prahova

Locatii Recomandate de SuperCazare

Oferte cazare Slanic Prahova - Cazare Slanic Prahova

 Afiseaza numai Hoteluri Afiseaza numai Pensiuni/vile; Afiseaza Toate
Complexul Turistic Baia Rosie:

Complexul Turistic Baia Rosie ofera cazare in 3 vile ce au  47 camere duble pentru 94 de locuri si 1 apartament. Complexul este modernizat comple....

Cazare Complexul Turistic Baia Rosie

De la .... RON

Hotel Orizont:

Hotelul Orizont clasificat la 2* de 45 de locuri, detine camere twin dotate cu tv-cablu ,frigider ,telefon sala pentru nefumatori ,parcare. Restaurant....

Cazare Hotel Orizont

De la .... RON

Hotel Slanic:

Hotel Slanic se afla departe de zgomotul orasului, intr-o zona linistita, dar apropiat de piscina cu apa sarata de la Baia Baciului .Hotel Slanic, mod....

Cazare Hotel Slanic

De la .... RON

Pensiunea Casa Padurii:

 Pensiunea Casa Padurii este un loc perfect  pentru a te relaxa in liniste, cu familia sau cu  prietenii si pentru a beneficia in inima....

Cazare Pensiunea Casa Padurii

De la .... RONObiective Turistice in Slanic Prahova Trasee Turistice in Slanic Prahova
Evenimente Turistice Informatii Turistice din Slanic Prahova

Cauta Oferte cazare Slanic Prahova, altele decat cele listate mai sus!

 

Cazare ieftina Slanic Prahova


Statiunea balneoclimaterica Slanic Prahova dispune de conditii de cazare, tratament si divertisment variate, fiind centru al sarii incluzand Muntele de Sare unicat in lume avand cea mai mare salina din Europa. Orasul este inconjurat de peisaje pitoresti fiind locul ideal pentru petrecerea vacantei.
Frumusetea deosebita a cadrului natural limitrof, caracteristicile climatului local determinate de situarea in vatra unui bazin depresionar si destul de aproape de ultimele creste montane si prezenta unor obiective turistice deosebite prin dimensiuni si a unor baze de tratament recunoscute, sunt asadar premizele pentru un sejur odihnitor, placut si linistit.
Dezvoltarea continua a orasului Slanic Prahova, modernizarea complexelor de bai si tratament, amenajarea de terase si plaje in incinta lor, vilele si pensiunile agroturistice nou aparute si terasele de vara si parcul, sunt cauzele pentru a considera Slanicul o statiune turistica atractiva pentru turisti.
Deci, ca obiective turistice in Slanic Prahova mentionam:

- Muntele de Sare din Slanic Prahova este un monument al naturii, o arie protejata de interes national. Rezervatia naturala are o suprafata de 2 ha si reprezinta un monument natural format prin prabusirea unei galerii de exploatare a sarii (odata cu aceasta producandu-se o alunecare de teren si dezgolind muntele), alcatuit din masivul de sare si lacul din mijlocul acestuia. Muntele de sare face parte din Complexul Baia Baciului alaturi de Grota Miresei si Baia Miresei, Lacul Mare (numit si Baia Baciului cu o suprafata de 5.100 mp, adancime maxima 7 m, hipersalinic, cu o concentratie de 300%) si Baia Porcilor (suprafata de 1.460 mp si adancime sub 1 m, continand namol terapeutic). Zona Baia Baciului a fost folosita ca decor pentru multe secvente filmate pentru seria ”Haiducilor” cu Florin Piersic in rolul haiducului Anghel Saptecai.
- Salina Slanic
Inceputurile istoriei salinei dateaza din jurul anului 1685, an in care spatarul Mihail Cantacuzino a realizat ca in regiunea Slanic Prahova exista un zacamant de sare si astfel, vrand sa deschida o mina, a cumparat mosia Slanic.
Temperatura constanta de 12 grade C tot timpul anului, presiunea atmosferica cu 18-20 mm coloana de mercur mai mare decat cea de la suprafata solului, umiditatea de 50%, compozitia aerului bogat in ioni de sodiu, lipsa factorilor alergeni creaza un microclimat deosebit constituind o cale naturala de tratare a afectiunilor respiratorii. Eficacitatea acestui microclimat a fost descoperita cu peste 100 de ani in urma.
Tot aici sunt spatii amenajate pentru sport (volei, fotbal), fiind folosite pentru diverse evenimente sportive, ca sanatorii pentru batrani si bolnavi sau ca decor pentru cinematografie.
- Grota Miresei
Numele de Grota Miresei a aparut dupa anul 1920, cand, la 4 zile dupa nunta, o localnica s-a sinucis, aruncandu-se din varful muntelui de sare.
- Piatra Verde este un tuf zeolitifer cu un continut mare de clinoptilolit, situat in Slanic Prahova. Numit si Muntele Verde, acesta este rezultat prin consolidarea in timp a cenusei vulcanice geologic dispusa in straturi cu suprafete plane perfect dezvoltate.
- Fantana Rece, Fantana lui Dusman si Fantana lui Gogon sunt 3 izvoare cu apa calcica si clorosodica. In drum spre Fantana Rece puteti admira padurea de brazi situata in apropierea Minei Unirea.
Fantana lui Gogon este considerata a fi o fantana de leac, apa sa putand sa curete petele de pe obraz.
- Biserica Nasterea Maicii Domnului din Slanic isi are inceputul in vremuri de mult apuse, de pe la inceputul secolului XVII. Pe locul bisericii actuale a existat un schit de calugari cu numele de „Schitul de pe Varful (Creasta) Pietrii”.
- Manastirea Crasna
Manastirea este situata la 50 km de Ploiesti pe soseaua Ploiesti-Brasov prin Valenii de Munte, fiind construita in padure, langa paraul Crasna, la poalele muntilor Ursoaia.
- Muzeul Sarii din Slanic Prahova, amplasat in apropierea salinei, prezinta evolutia metodelor de extractie a sarii de la inceputuri si pana in prezent.

 

tags: cazare ieftina Slanic Prahova, oferte cazare Slanic Prahova, cazare pensiuni Slanic Prahova, cazare hoteluri Slanic Prahova, cazare vile Slanic Prahova