Cazare Romania

Cazare ieftina Romania

 

Google+

Locatii Recomandate de SuperCazare

Cazare Romania Cazare in Judetul Dambovita

Super Cazare in judetul Dambovita

Localitatile judetului Dambovita :

Judetul DAMBOVITA


alba_logo
alba_map

 

Situat in partea de sud a Carpatilor Meridionali, in zona de contact a Campiei Romane cuSubcarpatii Munteniei, judetul Dambovita are un relief variat ce se desfasoara in trepte: la nord se inalta Muntii Bucegi si Leaota, carora le urmeaza spre sud zona dealurilorSubcarpatilor Munteniei, platforma Candesti, in continuare, campia inalta a Targovistei si campia Titu.
Judetul Dambovita constituie o zona turistica de mare interes datorita numeroaselor vestigii ale trecutului istoric, a unor monumente de arta de o valoare considerabila, carora li se adauga pitorescul vailor Dambovitei si Ialomitei, cu numeroasele forme carstice (Pestera Ialomicioara, Cheile Zanoagei, Cheile Tatarului, etc.) si frumusetea masivelor Leaota si Bucegi.
In judetul Dambovita exista numeroase posibilitati de agrement pentru turisti: se pot face excursii in masivul Bucegi,se pot vizita monumentele istorice, arheologice si religioase din imprejurimi:
-Palatul Brancovenesc de la Potlogi- Palat in stil brancovenesc, construit de Constantin Brancoveanu in 1698, pe locul unei curti boieresti,
-Complexul Muzeal Curtea Domneasca de la Targoviste, resedinta domneasca a lui Mircea Cel Batran (1394) singura capitala a Tarii Romanesti (1431) unde au domnit personalitati importante ale vremii, printre care amintim pe bravul domnitor Vlad Tepes, cunoscutul erou al nuvelei lui Bram Sthoker Dacula, complexul continand si celebrul Turn al Chindiei.
Mai pot fi vizitate ruinele conacului Vacaresti, , Muzeul de arheologie, Muzeul scriitorilor, Muzeul tiparului si al cartii vechi.
Deasemenea, statiunea balneoclimaterica Pucioasa atrage numerosi turisti la odihna si tratament iar agroturismul se practica in localitatile Moroeni si Pietrosita.
Judetul Dambovita constituie o zona turistica de interes si pentru turismul ecumenic. Calatorul gaseste adevarate oaze de reculegere spirituala la importantele manastiri ortodoxe - Biserica Stela, Biserica Andronesti, Manastirea Dealu, Manastirea Viforata, spre Cetatuia Negru Voda, spre Namaiesti, schitul Cota 1000.Centrul ecumenic Vulcana Bai are in prezent o biserica ortodoxa, o moschee si o sinagoga.


dambovita 1

dambovita 2

dambovita 3