Cazare Valea Doftanei

Cazare ieftina Valea Doftanei

 

Google+

Cazare Romania Cazare in Judetul Prahova Localitatea Valea Doftanei
Despre Localitatea Valea Doftanei

Locatii Recomandate de SuperCazare

Oferte cazare Valea Doftanei - Cazare Valea Doftanei

 Afiseaza numai Hoteluri Afiseaza numai Pensiuni/vile; Afiseaza Toate
Pensiunea Valea Negrasului:

Pensiunea Valea Negrasului este situata in comuna Valea Doftanei,in satul Traisteni, intr-un cadru   deosebit, cu aer curat de munte,  ....

Cazare Pensiunea Valea Negrasului

De la .... RON

Cabana Veverita:

Cabana Veverita va asteapta in Valea Doftanei ,impreuna cu prietenii sau cu familia ,pentru o noapte sau o vacanta ,oferindu-ti servicii profesionale ....

Cazare Cabana Veverita

De la .... RONObiective Turistice in Valea Doftanei Trasee Turistice in Valea Doftanei
Evenimente Turistice Informatii Turistice din Valea Doftanei

Cauta Oferte cazare Valea Doftanei, altele decat cele listate mai sus!

 

Cazare ieftina Valea Doftanei


Comuna Valea Doftanei este situata in partea de nord-vest a judetului Prahova. Desi este atat de intinsa, ea nu este populata decat in partea central-sudica, aceasta datorita reliefului muntos pe care il are pe cea mai mare parte din suprafata. Astfel in nord se gasesc Muntii Baiului si Grohotis, iar catre sud, de o parte si de alta a raului Doftana, numerosi muncei: Secaria, Paltinoasa, etc. Comuna isi trage numele de la raul omonim care o traverseaza. Acesta izvoraste din muntii Baiului de la o altitudine de 1260 m, din Pasul Predelus si traverseaza comuna in lungul acesteia, pe o directie nord-sud, pe o distanta de 30 kilometri, pentru ca in partea de sud a ei sa formeze lacul de acumulare Paltinu.  
Comuna Valea Doftanei se invecineaza cu orasul Sacele din judetul Brasov la nord, cu Azuga, Sinaia si Secaria la vest, Brebu si Sotirile la sud si cu Stefesti, Bertea, Izvoarele si Maneciu la est.
In Valea Doftanei pentru cei care cauta linistea intr-un cadru natural incantator, exista oportunitati de cazare la vile si pensiuni agroturistice. Obiectivele turistice sunt cele din zona. Astfel veti gasi obiective turistice culturale dar si naturale in Sinaia, Predeal, Busteni.

Obiective turistice in Busteni:
- Manastirea Caraiman - amplasata chiar la baza muntilor este un loc de pelerinaj care ofera multa liniste si un peisaj minunat ;
- Castelul Cantacuzino - redat in circuitul turistic, dupa ce o buna perioada de timp a functionat ca si spital, castelul are o arhitectura speciala si o gradina exterioara minunata, in fata castelului afladu-se chiar o pestera mica.
- Cascada Urlatoarea – se afla la capatul unui traseu de aproximativ  40 min, nu foarte dificil, si este un loc care te revigoreaza;
- Crucea de pe Caraiman- amplasata la 1 ora si 30 min de mers pe un traseu cu plecare din Busteni, care merita  efortul de a-l strabate pentru peisajele superbe care se pot vedea de sus de la cruce, asupra statiunii Busteni cat si asupra statiunilor invecinate. Crucea a fost construita intre anii 1926-1928 la o altitudine de 2.291 m, pe Muntele Caraiman;
- Cascada Caraiman este o superba  cadere de apa pe Valea Jepilor, la altitudinea de  1700 m.
Telecabina din statiune are un traseu mirific - cel mai lung din tara, oferind o panorama superba, iar daca ai putin noroc vezi si caprele negre printre stanci. Platoul Bucegi este un deschizator de trasee turistice care te conduc spre alte peisaje minunate. Enumeram  cateva atractii turistice naturale care pot fi vizitate :
- Sfinxul, misterioasa stanca singuratica, uriasa,  formata din conglomerate, datorita actiunii indelungate a factorilor meteo precum ploi, zapezi,  vanturi, inghet, dezghet.
- Babele, formatiuni stancoase situate in apropiere de varful Baba Mare la altitudinea  de2292 m;
- Varful Omu 2.505 m sau Cabanele Piatra Arsa si Varful cu Dor, Pestera Ialomitei;
Alte atractii deosebite sunt: Jepii Mari si Jepii Mici, ornamentati cu varfuri ascutite, Piatra Arsa.

- Obiective turistice Sinaia:
Primul loc ce trebuie vizitat in Sinaia este Manastirea Sinaia care este o manastire ce dateaza din 1695, cu calugarii foarte batrani, invesmantati in haine traditionale.

Urmatorul popas in statiune trebuie sa-l faceti la Palatul Peles. Acesta a fost resedinta de vara pentru primul rege Hohenzollern al Romaniei, Carol I. Palatul este bogat ornamentat atat in interior cat si in exterior cu numeroase sculpturi in lemn si picturi ce reprezinta scene din operele lui Wagner.
Palatul Pelisor se afla chiar langa Peles, si a fost resedinta de vara a regelui Ferdinand, cel de-al doilea rege din dinastia Hohenzoller. Fiind mai putin grandios decat Palatul Peles, Pelisor ofera mai mult confort.
Muzeul de trenulete Sinaia se afla in  apropierea  garii din Sinaia. In interior poti vedea o colectie de minitrenulete, locomotive vechi, ceasuri, telefoane si alte obiecte din patrimoniul CFR. Piesa importanta cu care se mandreste muzeul este o limuzina Mercedes care merge pe sine.
Casa lui Nicolae Iorga a fost construita in anul 1918, la intersectia dintre strazile Gheorghe Doja si Calea Codrului din cartierul Furnica. Este realizata in stil romanesc, dupa planurile arhitectului Bortonovski.
Gradina dateaza inca din 1881 si a fost amenajata de arhitectul peisagist elvetian Eder. Principala atractie  din parc este o banca ce dateaza din anul 1905, construita de Carol I. Tot aici se poate vizita Muzeul Rezervatiei Naturale Bucegi si o eleganta cladire a fostului cazino.
Poiana Stanii Regale este un loc care ofera o panorama superba asupra localitatiilor Busteni, Poiana Tapului si Sinaia. Se afla la baza Pietrei Arse, la altitudinea de 1.285 m. Daca ajungi  in zona nu trebuie ratate Stancile Franz Joseph, Pestera Bogdan, Schitul si Stancile Sfintei Ana, ce se afla in apropierea poienii.

tags: cazare ieftina Valea Doftanei, oferte cazare Valea Doftanei, cazare pensiuni Valea Doftanei, cazare vile Valea Doftanei, cazare Valea Doftanei