Cazare Romania

Cazare ieftina Romania

 

Google+

Locatii Recomandate de SuperCazare

Cazare Romania Cazare in Judetul Botosani

Super Cazare in judetul Botosani

Localitatile judetului Botosani :

Judetul

BOTOSANI


alba_logo

Judetul Botosani este situat în coltul de nord-est al tarii, la granita cu Ucraina si Republica Moldova, ceilalti vecini fiind judetele Iasi la sud si Suceava la vest. În judet se afla cea mai nordica localitate a tarii ( Horodistea - 48gr.15min.06sec. latitudine nordica ).
Teritoriul judetului, cuprins in intregime in zona de dealuri a Moldovei de Nord, prezinta diferente de altitudine relativ reduse: dealurile Siretului, mai inalte la vest si in sectorul nordic al Campiei Moldovei si dealurile scunde la est, cu caracteristici proprii Podisului Moldovei. Ca altitudini absolute, relieful variaza intre 587 m in zona Dealu Mare Tudora si 54 m in lunca Prutului.
Relieful este in cea mai mare parte putin proeminent, reprezentand vai largi, platforme netede si pante reduse. Reteaua hidrografica a judetului este pusa in evidenta de raurile Prut, Siret si Jijia, impreuna cu afluentii lor. Iazurile judetului, in numar de 148, insumeaza o suprafata de 3.600 ha.
Teritoriul judetului Botosani este supus influentelor climatice continentale ale Europei de est, fiind caracterizat prin valori ale temperaturii aerului si precipitatiilor specifice climatului continental excesiv.
Descoperirile arheologice de pe teritoriul judetului Botosani (localitatea Cucuteni) confirma faptul ca in aceasta zona au fost prezente asezari omenesti inca din paleolitic. Specifice culturii Cucuteni sunt vasele de ceramica si pamant ars, pictate in 2 sau 3 culori, de un inalt nivel artistic.
Edificii religioase din judetul Botosani:
- Biserica Sf. Nicolae, Popauti - Botosani, ctitorie a domnitorului Stefan cel Mare si Sfant din 1496; pictura interioara, de mare valoare, dateaza din secolul al XV.
- Biserica Sf. Nicolae Domneasca - Dorohoi, ctitorie a lui Stefan cel Mare din anul 1495, construita in stil moldovenesc si avand o decoratie exterioara bogata, presarata cu elemente bizantine;
- Manastirea Cosula din localitatea cu acelasi nume, construita in timpul domniei lui Petru Rares de catre vistiernicul Matias Cosulvei (1532), mai pastreaza fresce originale de mare valoare (pictura murala) realizate intre anii 1537 - 1681.
- Biserica armeneasca - Botosani (1535);
- Biserica Sf. Gheorghe - Botosani, ctitorie a Doamnei Elena Rares, sotia domnitorului Petru Rares, dateaza din anul 1551;
- Biserica Uspenia, ctitorie din anul 1552 a Doamnei Elena, avand pictura interioara refacuta complet in anii de dupa revolutie.
- Manastirea Agafton- Curtesti, (la 4 km sud-vest de Botosani), dateaza din secolul XVI;
- Manastirea Vorona (manastirea de calugarite), este cea mai importanta manastire din judet si se afla la 15 km sud - est de Botosani.
- Manastirea Gorovei - Gorovei, Vaculesti (1742);
- Schitul Frumusica (sau Bals), din satul Storesti;
Judetul Botosani este situata intr-o zona turistica de mare interes datorita rezervatiilor si monumentelor ale naturii. Dintre acestea amintim:
- Stanca - Stefanesti ( langa Stefanesti exista o rezervatie geologica si floristica), 1 ha
- padurea Ciornohol, rezervatie forestiera,77 ha;
- padurea Vorona - rezervatie floristica si faunistica ( 150 ha, langa Vorona);
- padurea Tudora cu rezervatia de tisa. Aceasta rezervatie intinsa pe o suprafata de 117 ha, localizata in regiunea Dealul Mare - Tudora, la o altitudine de peste 550 m, prezinta specii de arbori de tisa - specie rara pentru tara noastra ( lemn de esenta foarte tare ). Acest arbore de climat subarctic este specific taigalei siberiene. rezervatia de tisa este situata pe un canion, numit canionul Bahluiului care este sapat in calcare si gresii biogene pe eroziune verticala. Frumusetea acestui loc poate fi egalata numai de zonele muntoase inalte;
- fagetul secular Stuhoasa, com. Suharau, 60 ha;
- arinisul de la Horlaceni ( rezervatie forestiera) com Sendriceni, 5 ha;
- rezervatia floristica - Turbaria Dersca, 10 ha;
- rezervatia floristica Baltile Siretului, 2 ha;

botosani 1botosani 2

botosani 3