Cazare Romania

Cazare ieftina Romania

 

Google+

Locatii Recomandate de SuperCazare

Cazare Romania Cazare in Judetul Brasov

Super Cazare in judetul Brasov

Judetul BRASOV


alba_logo
alba_map

Judetul Brasov se afla in sud-estul Transilvaniei, in interiorul arcului Carpatic, la intersectia drumurilor care leaga Balcanii de restul Europei. Municipiul Brasov este resedinta administrativa a judetului. Alte orase importante sunt: Fagaras, Zarnesti, Sacele, Codlea, Rasnov, Victoria, Rupea, Predeal. Cel mai mare oras al Transilvaniei in Evul Mediu, avand un mare impact in viata economica din secolele XIV-XVI, Brasovul a avut importante privilegii comerciale acordate de conducatorii tarilor romane. Brasovul pastreaza si astazi un patrimoniu arhitectural deosebit care a rezistat vremii: Biserica din cartierul Bartolomeu, una din cele mai vechi constructii in stil romanic, Biserica Neagra, cea mai impunatoare cladire in stil gotic din sud-estul Europei, turnuri si bastioane, precum si fortificatiile din partile de sud si vest ale vechii cetati. Casa Sfatului,cu Piata veche, este ce mai important monument de arhitectura al Brasovului.

Partea mai veche a orasului Brasov - Scheii Brasovului - este patronata de Biserica Sf. Nicolae, adevarat edificiu a ortodoxismului, ctitorie a unui sir de conducatori din Moldova si Tara Romaneasca. Locuitorii din Scheii Brasovului, imbracati in costume nationale si organizati in sapte grupuri, fac parada calare prin oras, dupa care urmeaza concurs de aruncarea buzduganelor.

Aflat pe cursul mijlociu al Oltului, judetul Brasov este situat la est de Muntii Ciucasului, la sud de muntii Bucegi,Piatra Mare, masivul Fagaras si Piatra Craiului, cei mai inalti munti din Carpati, iar in partea nord-estica de muntii Baraolt si respectiv depresiunea dintre Tarnave si Olt. Putine judete ale tarii au o imbinare atat de armonioasa a peisajului natural turistic cu valorile istorice si culturale.

In judetul Brasov exista monumente ale naturii si rezervatii : Poiana de narcise de la Dumbrava Vadului - rezervatie florala deosebita in depresiunea Fagarasului, Padurea Bogatii - aflata in muntii Persan care se intinde pe 17 ha. Bazalturile de la Racos, Harman, Ormenis, Purcareni.Dintre monumentele istorice trebuiesc amintite: Cetatea Brasov care este construita in 1395 de Sigismund de Luxemburg, regele Ungariei, Cetatea Fagaras- construita in secolul al XV-lea, fosta resedinta domneasca (Mihai Viteazu a stat aici in 1599 - 1600), Cetatea Feldioara - ridicata de cavalerii teutoni intre anii 1211 - 1225.

Castelul Bran a fost construit intre anii 1377 - 1382 pe o stanca de 60 m. si a avut rol administrativ si militar. De-a lungul anilor castelul Bran a pazit trecatoarea prin care marfurile circulau pe un traseu ce ducea in vestul Europei pana in Flandra si Germania, iar in partea de sud si est, in Turcia si Orientul Apropiat. Castelul este asociat cu mitul contelui Dracula.

Fiind aproape de capitala si avand cele mai frumoase statiuni turistice judetul Brasov se mandreste cu cel mai mare capital turistic montan din Romania. Astfel in judetul Brasov gasiti cazare in sute de hoteluri de la cele de lux pana la hoteluri pentru toate buzunarele. Site-ul http://super-cazare.com va ofera cazare in sute de unitati turistice,care corespund tuturor cerintelor,aigurand atat hoteluri pentru relaxare cat si hoteluri pentru turismul de afaceri.Noi va oferim cazare in judetul Brasov,cat si in toata tara. Pentru cazare hoteluri judetul Brasov, cazare pensiuni judetul Brasov si vile judetul Brasov ne mai puteti gasi si pe www.facebook.com/Travel.Turist,sau https://twitter.com. In judetul Brasov aveti foarte multe de vizitat, de la muzee, biserici si manastiri, monumente istorice si arhitecturale, precum si cladiri contemporane.

brasov 1 brasov 2

brasov 3