Cazare Romania

Cazare ieftina Romania

 

Google+

Locatii Recomandate de SuperCazare

Cazare in Banat

Bozovici Caransebes Coronini Dumbravita Lugoj Mosnita Noua Poiana Marului Resita Sasca Montana Stancilova Timisoara Valiug

Banatul este zona turistica din sud-vestul tarii care are ca granite naturale Dunarea in sud, Valea Muresului in nord, Culoarul Timis-Cerna in est si masivele Poiana-Rusca si Retezat. Relieful Banatului este foarte divers: incepand din vest, spre est, formele de relief se succed in trepte: campia joasa, campia inalta, dealurile si, in final, muntii.
Muntii zonei Banatului cuprind formatiuni situate in Carpatii Meridionali sau in Carpatii Occidentali. Dealurile piemontane apusene reprezinta aproximativ o treime din teritoriul Banatului istoric. Dintre obiectivele naturale sunt de amintit Defileul Dunarii (peste 100 km lungime, cel mai mare de pe continentul european), pesterile din Muntii Aninei (dintre care Comarnic, una dintre cele mai frumoase din tara), izvoarele minerale si termale care au favorizat aparitia statiunilor balneoclimaterice (Baile Herculane, Buzias).Dintre obiectivele cultural-istorice se remarca cele din Timisoara, principalul oras si centru turistic al zonei, un adevarat oras-gradina (numit si Orasul Florilor), Castelul Huniazilor din sec. XV, Primaria Veche (1731-1734, in stil baroc), Catedralele Romano-Catolica (1736-1754, in stil clasic), Sarbeasca (1745-1748, in stil romanic) si Ortodoxa (1936-1946), numeroase biserici, palate (Palatul Episcopal, sec.XVIII, Palatul Dicastrial, 1850-1854, Palatul Deschan, sec.XIX), case vechi (Casa Printului Eugeniu de Savoia, 1717, Casa Mercy, inceputul sec. XVIII, Casa cu copacul de fier etc.), numeroase statui, plus muzee, colectii etc. Banatul pastreaza, totodata, un bogat tezaur etnografic si folcloric si o interesanta tehnica populara.
Baile Herculane fac parte dintre obiectivele turistice de exceptie ale Banatului, fiind parte componenta a Parcului National Valea Cernei Domogled. In perioada Imperiului Roman, statiunea Baile Herculane a constituit un punct de atractie important pentru aristocratii Romei antice. Avand un patrimoniu istoric remarcabil din timpul romanilor, statiunea impresioneaza prin numeroase vestigii-apeducte, statui, bai dar si prin cadrul natural cu izvoare termale miraculoase.Cheile Nerei se intind pe o lungime de aproximativ 25 de km si prezinta un relief accidentat cu pereti abrupti si vai adanci. O atractie deosebita pentru turisti o reprezinta Lacul Dracului, unde asa cum spune o veche legenda, s-ar fi aruncat diavolul dupa ce a pierdut o prinsoare cu un mosneag iscusit care-si pastea caprele in apropierea apei. Muntele Mic este un masiv ce face parte din Muntii Tarcu , si se afla in partea de nord-vest a Carpatilor Meridionali. Masivul are un crestet bombat ce atinge totusi altitudinea de 1806 m si ofera impreuna cu masivul Tarcu peisaje panoramice de vis. In vaile glaciare, dupa retragerea ghetarilor s-au format lacuri de origine glaciara care confera zonei un aer pitoresc. Din punct de vedere climateric zona Muntelui Mic este o zona favorizata, fiind o zona in care zapada dureaza pana la 6 luni pe an.Zona Poienii Marului a fost locuita inca din antichitate.Vestigiile arheologice gasite aici- altarul pagan- se afla la 1200 m altitudine pe versantul nordic al Muntelui Mic. Legende legate de comoara regelui dac Scorill, ascunsa intr-o pestera in imprejurimile poienii, inca mai circula si in zilele noastre. In 1936 Poiana Marului si Muntele Mic au fost decretate statiuni turistice. 
In intreaga zona a Banatului, unitatile de cazare ofera multiple si variate posibilitati de cazare, de la hoteluri ce dispun de dotari la standarde europene si pana la pensiuni si cabane rustice, unde proprietarii isi intampina oaspetii cu prietenie si ospitalitate.Site-ul http://www.super-cazare.com/ va ofera posibilitati de cazare in Banat cat mai diversificate, care corespund tuturor cerintelor, asigurand hoteluri de lux sau hoteluri ce dispun de baze de tratament, dar si pensiuni, cabane si vile particulare. Noi va oferim cazare in Banat dar si in intreaga tara. Pentru a studia ofertele noastre de cazare ne mai puteti gasi pe www.facebook.com/Travel.Turist si pe https://twetter.com.