Cazare Romania

Cazare ieftina Romania

 

Google+

Locatii Recomandate de SuperCazare

Cazare in Bucovina

Bucsoaia / Cacica / Campulung Moldovenesc / Carlibaba / Dorna-Arini / Dorna Candrenilor / Falticeni / Frasin / Gura Humorului / Horodnic de Sus / Malini / Manastirea Humorului Pojorata / Putna / Radauti / Sadova / Scheia / Suceava / Sucevita / Vama / Varfu Dealului / Vatra Dornei / Vatra Moldovitei / Voronet

Regiunea istorica Bucovina este alcatuita din teritoriul aflat in vecinatatea oraselor Suceava, Campulung Moldovenesc, Radauti, Siret, Vicovu de Sus din Romania si o mica zona din Ucraina. Acest teritoriu mai este cunoscut ca Tara de Sus a Moldovei.
Bucovina cuprinde in Romania: judetul Suceava (cu exceptia orasului Falticeni), iar din judetul Botosani (satele Sinautii de Jos, Rogojesti si Candesti), iar in Ucraina-zona Cernauti (cu exceptia orasului Hotin si a zonei Herta).Domnitorii Stefan cel Mare, Alexandru Lapusneanu si Movilestii au lasat mostenire neamului romanesc, o comoara pretioasa ce reprezita mandria acestui tinut, si care este alcatuita din manastirile si bisericile bucovinene. Sub directa indrumare a domnitorului Petru Rares si a altor personalitati din sfera cultural-politica a acelor vremuri, constructiile ce dateaza inca din secolele XV-XVI, au fost impodobite cu fresce exterioare unice care datorita frumusetii lor au dus la inscrierea acestor cladiri in catalogul UNESCO de monumente ale lumii. Dintre acestea enumeram: bisericile si manastirile: Humor, Moldovita, Arbore, Voronet, Sucevita, Putna, Probota,Patrauti.
In zona Bucovinei exista un obicei practicat din vechime, care in zilele noastre a ajuns la rang de mare arta. Astfel in Saptamana Mare, de marti si pana vineri, pe langa simpla vopsire a oualelor pentru Paste, se practica fie incondeierea cu pensula, fie impistritul cu ceara. Desi in majoritatea cazurilor, femeile sunt cele care se ocupa de infrumusetarea oualelor pentru Sfanta sarbatoare, exista si exceptii cand, familii intregi cunosc si practica acest mestesug. In zona Bucovinei, traditiile supravietuiesc cu greu modernismului din zilele noastre, insa cu toate acestea exista oameni care transmit mai departe mestesugul impistritului si care isi invata copiii tehnica incondeierii oualor, cu drag si cu rabdare.  Bucovina reprezinta o zona de o deosebita atractivitate turistica, turistii find incantati sa descopere frumusetile naturale si ineditele peisaje din : Cheile Moara Draculul, Zona Carstica a Raraului, Rezervatia Pietrele Doamnei, o multime de muzee : Muzeul Memorial Ciprian Porumbescu, Muzeul Arta Lemnului , Muzeul Etnografic Vatra Dornei, Muzeul Stiintelor Naturii Vatra Dornei, Muzeul National al Bucovinei din municipiul Suceava, Muzeul Etnografic al Bucovinei, dar si obiective istorice precum: Cetatea de Scaun a domnitorului Stefan cel Mare, monument istoric emblematic al sucevenilor si Curtea Domneasca, mai exact ruinele ei, care se afla in municipiul Suceava.
In frumoasa zona a Bucovinei posibilitatile de cazare sunt variate, in functie de necesitati turistul putand opta pentru cazare hoteluri Bucovina ori cazare pensiuni Bucovina.
Site-ul http://www.super-cazare.com/ va ofera posibilitati de cazare in Bucovina cat mai diversificate, care corespund tuturor cerintelor, asigurand hoteluri de relaxare dar si pensiuni, cabane si vile particulare. Noi va oferim cazare in Bucovina dar si in intreaga tara. Pentru a studia ofertele noastre de cazare ne mai puteti gasi pe www.facebook.com/Travel.Turist si pe https://twitter.com.


O plimbare cu telescaunul Vatra Dornei