Cazare Romania

Cazare ieftina Romania

 

Google+

Locatii Recomandate de SuperCazare

Cazare in Cheile Bicazului

 

Bicazu Ardelean / Lacu rosu


Cheile Bicazului
La distanta de numai 20 de km de orasul Bicaz, Cheile Bicazului reprezinta una din cele mai spectaculoase zone turistice ale tarii noastre. Situate in partea centrala a Muntilor Hasmas, apartinand Carpatilor Orientali, sunt mariginite la nord si nord-vest de Suhardul Mare (1506 m) si la sud-est de Suhardul Mic (1352 m). ,,Poarta“ prin care se trece din judetul Neamt catre Harghita sau din Moldova catre Transilvania, prin munti, este reprezentata de o minunatie a naturii: Cheile Bicazului. Sculptate de raul Bicaz in rocile calcaroase ale muntelui, Cheile Bicazului au o lungime de 6 kilometri si se intind, in toata maretia lor, intre Lacul Rosu si localitatea Bicazul Ardelean.
Cheile Bicazului fac parte din Parcul National Cheile Bicazului - Hasmas o arie protejata de o importanta deosebita atat din punct de vedere geomorfologic si al biodiversitatii, cat si peisagistic si turistic, Aceasta rezervatie mai include si alte arii protejate, precum Lacul Rosu, Cheile Sugaului, Hasmasul Mare - Piatra Singuratica si Hasmasul Negru. Cheile impresioneaza prin lungimea lor, prin spectaculozitatea si pitorescul peisajelor si prin obiectivele turistice pe care le regasim de-a lungul traseului lor.
Zona Cheile Bicazului este traversata de drumul transcarpatic DN 12C, drum national ce leaga orasul Gheorgheni de Bicaz.
Tot drumul din Cheile Bicazului este format de serpentine de o frumusete uluitoare. Peretii de calcar ai stancilor ascund pesteri de o deosebita atractivitate (Pestera Neagra, Pestera Cascada) si avene (Licas, Avenul cu Trei Intrari). Toate micile cursuri de apa afluente Bicazului fac la randul lor alte chei cum ar fi: Cheile Laposului, Cheile Sugaului, Cheile Bicajelului.
Pe parcurs se pot admira Piatra Altarului - un masiv stancos de 1120 m altitudine, masivele stancoase Piatra Pintestilor (847 m) si Piatra Arsitei (835 m). Printre alte stanci mai deosebite din zona amintim Piatra Surducului, Poarta de Piatra si Politele Bardosului.
Cheile Bicazului cuprind mai multe puncte de atractie pe care turistii nu trebuie sa le ocoleasca. Unul dintre ele este Lacul Rosu.
Acesta este un lac de baraj natural, situat la poalele Muntilor Hasmasu Mare, in apropiere de orasul Gheorgheni, din judetul Harghita.Este cel mai mare lac natural montan din Romania, numele lui provenind de la apele de culoare rosiatica aduse de Paraul Rosu, bogate in oxizi de fier. Lacul Rosu s-a format relativ recent, in luna iulie 1837, cand dupa o serie de furtuni si ploi torentiale, din Muntele Ucigasul s-a desprins o bucata care a blocat paraul Licas, paraul Oii si paraul Rosu. O legenda locala spune ca, in momentul prabusirii masivului muntos, un cioban cu turma sa de oi a fost ingropat sub daramaturi. Lacul mai este impresionant si pentru trunchiurile de copaci care ies din apa si care nu au putrezit, ci s-au cristalizat in timp.
Masivul Ghilcos este un alt punct de atractie pe Cheile Bicazului, alaturi de avenul Licas, Varful Hasmasul Mare, Piatra Singuratica si Poiana Alba. Fauna si flora sunt deosebite, cu paduri de molid, fag, pajisti alpine si specii rare de plante. Incantatoare sunt varietatile de orhidee care cresc in aceasta regiune, de altfel, ocrotite prin lege, dar si floarea de colt, sangele voinicului si tisa.
In padurile de pe Cheile Bicazului vietuiesc acvile de munte, cerbi carpatini, capre negre, ursi, lupi, cocosi de munte, dar si vipere si serpi de alun.
Intuind din vreme potentialul masiv al turismului din aceasta zona, localnicii au dezvoltat foarte mult posibilitatile de cazare si agrement. Fie ca sunt pensiuni, vile sau hoteluri, unitatile de cazare fac fata cu succes numarului mare de turisti care se aventureaza pe aceste meleaguri. Calatorul este incantat sa descopere in primul rand frumusetea pitoreasca a zonei, iar in al doilea rand traditiile Si folclorul regiunii. Locuitorii acestor tinuturi sunt mesteri populari in prelucrarea lemnului, a ceramicii si tesaturilor pentru costumele populare, dar si in arta decoratiunilor interioare cu specific rustic. Principalul eveniment cultural din aceasta zona il constituie Zilele orasului Gheorgheni, organizat in fiecare an, pe 5 decembrie. Cu aceasta ocazie, localnicii se aduna pentru sarbatoarea populara, la care turistii aflati in vacanta in aceasta perioada pot asista, pentru a afla cateva din traditiile si obiceiurile celor care traiesc pe aceste meleaguri. Pentru amatorii de jocuri, dansuri populare si voie buna, o alta serbare campeneasca are loc anual in Bicaz, aceasta fiind programata in prima duminica din luna mai a fiecarui an.

bicaz 1bicaz  2

bicaz 3bicaz 4

bicaz 5bicaz 6