Cazare Romania

Cazare ieftina Romania

 

Google+

Locatii Recomandate de SuperCazare

Cazare in Lacul Izvorul Muntelui

Bicaz / Hangu / Izvorul Muntelui

Lacul Izvorul Muntelui - Bicaz Judetul Neamt
Lacul Izvorul Muntelui este denumit si “marea dintre munti“, fiind unicul lac de interior din tara noastra, unde se sarbatoreste “Ziua Marinei“ (15 august). Lacul prezinta o lungime de 35 km si un perimetru mediu de 71 km, se afla in judetul Neamt si se intinde in dreptul mai multor localitati: Bicaz, Hangu, Ceahlau, Poiana Teiului. Lacul Izvorul Muntelui mai este cunoscut sub numele Lacul Bicaz si este cel mai mare lac atificial de pe raurile interioare din Romania. Situat pe cursul superior al raului Bistrita si la cativa kilometri in amonte de orasul Bicaz, lacul Izvorul Muntelui a luat nastere ca urmare a construirii barajului hidroenergetic. Avand o inaltime de 127m, Barajul Izvorul Muntelui este cel mai mare baraj de greutate ce se afla pe raurile interioare ale Romaniei si al treilea din tara ca inaltime. Barajul de la Bicaz, a fost construit sub directa indrumare a inginerului Dimitrie Leonida, intre anii 1950-1960, si uneste Obcina Horstei cu Muntele Gicovanu. Aceasta constructie gigant se aseamana cu un munte artificial, fiind strabatut de kilometrii de galerii, nise de vizitare si puturi de aerisire. Apa lacului de acumulare este folosita la producerea de energie electrica in cadrul centralei hidroelectrice Bicaz-Stejaru.
Masivul Ceahlau se oglindeste in apele lacului in zilele insorite de vara, ca o continuare a muntelui in adancurile apei.
In perioada verii, din porturile amenajate pe cele doua maluri din apropierea barajului, turistii pot face plimbari cu hidrobiciletele, cu vaporasul sau barcile cu motor. Pasionatii de pescuitpot sa-si incerce norocul in locurile special amenajate, unde cu putina iscusinta pot prinde lostrita, mrean, platica, obeti, pastravi, clean, scobar. In localitatea Potoci turistii sunt invitati sa savureze specialitatile pe baza de pastrav, aici fiind amenajata o pastravarie. Turistii aflati in cautare de liniste si relaxare pot admira lacul de pe o terasa plutitoare, si in functie de preferintele fiecaruia, pot beneficia de cazare pe lac sau pe malul acestuia. Unitatile turistice din Izvorul Muntelui ofera turistilor pe langa variate posibilitati de cazare, o atmosfera ospitaliera alaturi de cele mai gustoase mancaruri traditionale. Pentru turistii iubitori de natura, o plimbare de la baraj pana la coada lacului, Piatra Teiului, ofera un caleidoscop peisagistic ce iti taie rasuflarea, fiind o adevarata incantare pentru ochi. Lacul Bicaz este singurul loc din Moldova unde se pot face scufundari.
Lacul se afla intr-o zona cu un potential turistic deosebit, in apropierea lui aflandu-se parcul Cheile Bicazului – Hasmasu, muzeul de istorie de la Bicaz, Lacul Rosu, pastravaria de la Potoci, statiunea Durau, manastirea Buhalnita - Hangu (1626), Izvorul Muntelui, Masivul Ceahlau.

 

izvorul muntelui 1izvorul muntelui 2

izvorul muntelui  3izvorul muntelui 4

izvorul muntelui 5