Cazare Romania

Cazare ieftina Romania

 

Google+

Locatii Recomandate de SuperCazare

Cazare in Marginimea Sibiului

Gura Raului / Orlat / Rasinari / Rau Sadului /Sadu / Saliste / Sibiel /Marginimea Sibiului (in germana Hermannst├Ądter Randgebiet) este o zona din Transilvania, care cuprinde 18 localitati din Romania aflate ├«n partea de sud-vest a judetului Sibiu, toate fiind unicat prin mostenirea etnologica, arhitecturala, culturala si istorica. Recunoscuta ca fiind o zona de o deosebita frumusete, Marginimea Sibiului este situata in vecinatatea orasului Sibiu, considerat centrul culturii sasesti din Transilvania si este delimitata de raul Saliste la nord si de raul Sadu la sud. Marginimea Sibiului cuprinde localitati care de-a lungul secolelor au pastrat amprenta contactului cu civilizatia saseasca : Sadu, Rau Sadului, Boita, Talmaciu, Talmacel, Poplaca, Gura Raului, Rasinari, Orlat, Fantanele, Vale, Saliste, Gales, Sibiel, Tilisca, Poiana Sibiului, Rod si Jina.
Numele "margineni" a fost dat locuitorilor din aceste sate din judetul Sibiu, pentru ca locuiau intr-o zona de contact intre munte si deal, pe vechea frontiera austro-ungara din sudul Transilvaniei. In aceasta zona, satenii aveau ca ocupatie principala crestera animalelor. Vietuind in comunitati bine inchegate, oierii au construit case de brad cu acoperisuri inalte de sindrila. In ciuda tuturor incercarilor vremii, locuitorii acestui tinut au fost statornici pe aceste meleaguri, si si-au vazut mai departe de mestesuguri, maiestria lor demonstrandu-si valoarea in lucrul lanii si al pieilor.
Satele si-au pastrat bine bisericile fortificate sasesti. Pentru cine doreste cazare in zona Marginimii Sibiului, recomandam o vizita la: biserica din Cisnadioara, ridicata la 1233, cetatea de la Cristian, construita la 1945, ori cea de la Calnic, care dateaza tocmai din 1250. Trecand fie doar pentru un mic popas pe la Cetatea Scurta din Orlat (ce dateaza din 1317), la Moara de hartie din aceeasi localitate care este cea mai veche din sud-estul Europei, ce dateaza de la 1524, la biserica fortificata din Dobarca, calatorul este incearcat de sentimente de adanc respect fata de aceste edificii incantatoare .
Muzeul de icoane pe sticla de la Sibiel este unic in lume datorita celor peste 700 de piese minunate create de mana omului stapanit de divin si frumos. Cea mai veche biserica pictata este cea de la Saliste, care dateaza din 1674.La randul sau, muzeul satesc de la Rasinari incanta turistii cu o multime de piese de ceramica, mobila pictata, lucruri de-ale casei si gospodariei, in toata simplitatea lor relaxanta si cuceritoare totodata. In aceasta zona turistica timpul parca a stat pe loc.
Obiceiurile s-au transmis din generatie in generatie, fara a lua in seama progresele modernismului. Cele mai importante obiceiuri ale marginenilor se redescopera cu prilejul sarbatorilor de iarna.
Cu timpul, Marginimea Sibiului s-a transformat intr-un reper important al turismului rural romanesc. Localnicii au intuit potentialul turistic al zonei si astfel aici s-au construit si dezvoltat numeroase pensiuni ce ofera servicii de cazare si conditiile necesare petrecerii unei vacante de neuitat. Atractivitatea acestui tinut a crescut datorita atat atmosferei tipic taraneasti, ospitalitatii satenilor dar si traditiilor si obiceiurilor pastrate intacte de-a lungul timpului. Site-ul http://super-cazare.com/ va ofera posibilitati de cazare in Marginimea Sibiului cat mai diversificate si care corespund tuturor cerintelor, aigurand cazare la pensiuni, vile, case de vacanta . Noi va oferim cazare in zona turistica Marginimea Sibiului , dar si in toata tara. Special pentru cazare in zona Marginimea Sibiului avem site-ul http://cazaremarginimeasibiului.super-cazare.com/, care va ofera cazare in pensiuni , case si vile. Pentru cazare in pensiunile din Marginimea Sibiului ne mai puteti gasi si pe www.facebook.com/Travel.Turist ,sau https://twitter.com .

marginimea sibiului  1marginimea sibiului  2

marginimea sibiului  3marginimea sibiului 4

marginimea sibiului 5