Cazare Romania

Cazare ieftina Romania

 

Google+

Locatii Recomandate de SuperCazare

Cazare in Muntenia

Albota de Arges / Amara / Bradu / Bragadiru / Braila / Bucuresti / Buzau / Campulung Muscel / Lacu Sarat / Leresti / Mioarele / Otopeni / Paulesti / Pietrosita / Pitesti / Ploiesti / Stefanesti / Targoviste / Tatarani / Valea Calugareasca / Zimnicea

Muntenia este o regiune istorica din sudul Romaniei, limitata la nord de muntii Carpati care o separa de Transilvania, la vest de raul Olt care o delimiteaza de Oltenia, la sud si est fluviul Dunarea , iar la nord-est raurile Milcov, Putna si Siret.
Are in componenta judetele: Arges, Braila, Buzau, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Prahova, Teleorman (fara comuna Islaz), Municipiul Bucuresti.
Cele mai importante orase in aceasta regiune sunt Bucuresti, Pitesti, Ploiesti, Alexandria, Braila, Calarasi, Buzau, Giurgiu, Slatina, Slobozia si Targoviste.
Apele curgatoare care strabat aceasta regiune sunt Dunarea, precum si unii afluenti directi ai acesteia: Olt, Vedea, Arges, Calmatui (2 rauri poarta acest nume), Ialomita si Siret.

Aceasta regiune cuprinde doua zone de o mare importanta turistica: Valea Prahovei si Valea Argesului. Valea Prahovei este cea mai renumita si frecventata zona turistica din Romania, ce dispune de o serie de statiuni climaterice (Breaza, Sinaia - denumita si -perla Carpatilor, Busteni, Predeal) din care se poate urca pe Muntii Bucegi la pas ori cu telefericul sau telecabina.Valea Argesului ofera prilejul de a vizita localitatea Curtea de Arges, cu vestita manastire in stil bizantin construita de domnitorul Neagoe Basarab, curtea si biserica domneasca. Tot pe valea raului Arges se afla barajul si lacul de acumulare Vidraru, iar turistii ce urmeaza vestitul drum Transfagarasan au posibilitatea de a traversa muntii cei mai inalti din Romania . In Muntenia se afla o multime de atractii turistice naturale: Parcul National Bucegi cu ineditele stanci slefuite, in timp, de natura ,Sfinxul si Babele; Vulcanii noroiosi de la Paclele Mari si Paclele Mici -un fenomen natural spectaculos rar intalnit in lume; Focul Viu- Laptari- monument al naturii; Parcul Crang - Buzau -situat intr-o unica padure seculara, cu posibilitati de recreere si agrement (loc cu plaja, debarcader si ambarcatiuni).

Alte atractii turistice sunt reprezentate de cladirile arhitectonice, muzeele si edificiile religioase. Castelul Peles este unul din cele mai vizitate obiective turistice din zona Munteniei.
Resedinta de vara a familiei regale, realizare a regelui Carol I al Romaniei (1866 - 1914), Castelul Peles poate fi considerat cel mai de seama edificiu de acest tip din Romania.
Datorita valorii sale istorice si artistice,dar si datorita unicitatii sale, acest castel reprezinta unul din cele mai importante monumente europene de acest fel din cea de a doua jumatate a secolului al XIX-lea.

Turistii aflati in cautare de spiritualitate pot face popas in sfintele lacasuri din Muntenia: Biserica Episcopiei Buzau, Biserica Adormirea Maicii Domnului (Ramnicu Sarat), Biserica Manastirea - Ramnicu Sarat, Manastirea Heresti Giurgiu, Manastirea Comana - ctitorie a lui Vlad Tepes. O serie de muzee si edificii cultural-istorice isi asteapta vizitatorii: Muzeul Judetean (Buzau) ,Muzeul de etnografie - Buzau, Muzeul orasenesc - Ramnicu Sarat (jud. Buzau), Ruinele cetatii romane Turris, langa Turnu Magurele , Cetatea medievala Turnu construita de domnitorul Tarii Romanesti, Mircea cel Batran (1386-1393),Vestigiile cetatii dacice Zimnicea - de tip dova, datand din sec.4 i Hr,Muzelul Rascoalei Taranilor din 1907 - Rosiorii de Vede (jud.Teleorman) , Casa memoriala Marin Preda ce se afla langa Rosiorii de Vede in satul Silistea, Ruinele cetatii lui Mircea cel Batran (Giurgiu), Turnul Ceasornicului (Giurgiu), Muzeul Ceasului de la Ploiesti.

Atat in statiunile de pe valea Prahovei sau valea Argesului, cat si in capitala tarii sau in celelalte orase din Muntenia, o multime de unitati de cazare, ce asigura grade diferite de confort, isi intampina cu ospitalitate vizitatorii.

Site-ul http://www.super-cazare.com/ va ofera posibilitati de cazare in Muntenia cat mai diversificate, care corespund tuturor cerintelor, asigurand cazare in hoteluri, pensiuni, cabane si vile particulare. Noi va oferim cazare in Muntenia dar si in intreaga tara. Pentru a studia ofertele noastre de cazare ne mai puteti gasi pe www.facebook.com/Travel.Turist si pe https://twitter.com.