Cazare Romania

Cazare ieftina Romania

 

Google+

Locatii Recomandate de SuperCazare

Cazare in Muntii Apuseni

Baisoara / Belis / Bratca / Petrestii de Jos / Poieni / Rachitele / Remeti / Remetea / Valea Draganului / Zdrapti

Muntii Apuseni

Zona Muntilor Apuseni este considerata ca fiind una dintre destinatiile turistice cele mai interesante din tara noastra. Aceasta zona a fost declarata rezervatie naturala, datorita reliefului carstic ce prezinta aproximativ 400 de pesteri, dar si diversitatii florei si faunei specifice acestui tinut. Denumita si Tara de Piatra,Tara Motilor se intinde pe cuprinsul Muntilor Apuseni si include asezari din judetele Cluj, Arad, Alba, Timisoara si Bihor.
Motii, locuitorii acestei zone, sunt renumiti pentru dibacia si priceperea lor in prelucrarea lemnului. Cu un talent deosebit, motii confectioneaza obiecte din lemn destinate uzului gospodaresc, pe care le comercializeaza in toata tara. Donitele si ciuberele de lemn din Apuseni se intalnesc in majoritatea targurilor din Romania. In zona exista cateva localitati unde se pot vizita asemenea ateliere artizanale si unde turistii pot asculta sunetele renumitelor instrumente muzicale specifice acestei zone: tulnicul si buciumul. Locuitorii din Muntii Apuseni s-au ocupat inca din vechime cu mineritul si cresterea animalelor.
Pentru turistii interesati sa descopere traditiile pastrate de generatii, se recomanda vizitarea zona Vaii Ariesului, ce cuprinde frumoasele sate Albac, Arieseni, Garda.
Regiunea este renumita si datorita targurilor care se desfasoara aici in fiecare an. Dintre acestea amintim de binecunoscutul Targ de fete care are loc in prima duminica dupa sarbatorirea Sfantului Petru, pe Muntele Gaina.
Prin frumusetea locurilor si diversitatea lor si datorita accesibilitatii, zona Muntilor Apuseni a favorizat extrem de mult dezvoltarea turismului. Parcul National Muntii Apuseni este un caleidoscop oferit de peisajele minunate imbinate cu varietatea structurilor geologice.
Cele mai importante repere turistice sunt zonele carstice ale Muntilor Bihor, cheile Cerbului, Garda Seaca, Sohodolului, Tauzului, Brusturului, Gardisoara, cheile Albacului, Mandrutului, pesterile Vartop si Ghetarul Scarisoara, pesterile de pe Valea Garda Seaca, Pestera lui Ionele, Pestera cu Apa, Pestera Ursilor, Coliba Ghiobului, Gura Apei,izbucul Tauzului, cheile Posagii, Runcului, Pociovalistei, Ocoliselului, Sagagelei, cascada Varciog, pesterile Huda lui Papara si Zmeilor, cheile Ponorului, Morilor, Bulzului, cascada Miresei, rezervatia naturala Dealul cu Melci si nu in ultimul rand, padurile de brad si de molid de la Dragu.
Pe langa relieful carstic variat in Muntii Apuseni sunt si alte numeroase obiective turistice care incanta sufletul si privirea, si pe care turistii aflati in vacanta in aceasta zona ar trebui sa le includa in drumetiile lor: Muzeul de arta populara Patrahaitesti, Expozitia istorico-documentara Albac, Gorunul lui Horea din Fericet, Muntele Valcan, Muzeul Avram Iancu dar si Zona Turistica Padis. Muzeul aurului de la Brad reprezinta un alt punct de interes turistic. Aici turistii pot admira o bogata colectie de pepite si unelte traditionale pentru extragerea aurului, aceasta indeletnicire practicandu-se in aceste tinuturi de peste 2000 ani.
Cu exceptia catorva hoteluri si moteluri,in zona Muntilor Apuseni s-a dezvoltat foarte mult agroturismul, principalele oferte de cazare venind din partea celor care traiesc pe aceste meleaguri si care primesc cu ospitalitate turistii in propriile case .
Zona Muntiilor Apuseni reprezinta o destinatie cautata si de cei cu probleme de sanatate, intrucat ofera beneficiile catorva statiuni balneare ce dispun de hoteluri si pensiuni ce ofera cazare si tratament: Geaogiu Bai, Stana de Vale, Moneasa si Vata. Site-ul http://super-cazare.com va ofera cazare in regiunea Muntilor Apuseni, in mai multe tipuri de unitati turistice, reprezentate atat de hotelurile pentru relaxare ori hoteluri ce dispun de baze de tratament, cat si pensiuni, vile sau cabane. Noi va oferim cazare in zona turistica a Muntilor Apuseni, dar si in toata tara. Pentru cazare in zona Muntii Apuseni am creat special site-ul http://cazaremuntiiapuseni.super-cazare.com/, care va ofera cazare in hoteluri, pensiuni, cabane, vile. Pentru cazare hoteluri Muntii Apuseni si cazare pensiuni Muntii Apuseni ne mai puteti gasi si pe www.facebook.com/Travel.Turist sau https://twitter.com .
Remarcandu-se prin diversitatea vegetatiei, a florei si faunei, cat si prin unicitatea obiectivelor turistice, repezentate de cheile, pesterile, ghetarii, avenele, crestele, defileurile, cascadele si cetatile, zona Muntilor Apuseni asteapta sa fie explorata de turistii iubitori de natura si istorie.

muntii apuseni 1muntii apuseni 2

muntii apuseni 3muntii apuseni 4