Cazare Romania

Cazare ieftina Romania

 

Google+

Locatii Recomandate de SuperCazare

Cazare in Muntii Bucegi

Moroeni

Muntii Bucegi

Cel mai maret sir de munti din Romania, Muntii Bucegi se afla in estul Carpatilor Meridionali, de-a lungul portiunii superioare a Vaii Prahovei. Zona Muntilor Bucegi beneficieaza de un real potential turistic, deoarece suprafata totala de aproximativ 300 km patrati a acestor munti se desfasoara pe teritoriul a trei judete: Dambovita,Prahova si Brasov.
Grupa Masivului Bucegi este marginita in partea vestica de o parte a Culoarului Rucar – Bran si Valea Ialomitei, iar in partea de est, de Valea Prahovei. Spre nord, masivul ajunge pana in minunatul tinut al Tarii Barsei iar la sud, vine in contact cu Subcarpatii de Curbura. Fiind delimitat de abrupturi ametitoare, Masivul Bucegi descrie forma unui semicerc, avand deschidere sudica spre valea Prahovei. De-a lungul acestei vai, asemeni unei salbe de perle, se afla statiunile : Predeal, Busteni, Azuga, Sinaia, Poiana Tapului. Datorita complexitatii structurale si morfologice, masivul Bucegi pare o cetate naturala, cu incinta suspendata la altitudinea de 1600-2500 m, fiind sprijinita de abrupturi puternice. Peisajele naturale deosebite, imbinate cu atractiile turistice de ordin istoric, cultural si spiritual din imprejurimi, fac ca aceasta zona sa reprezinte leaganul turismului romanesc, intreaga zona fiind vizitata in fiecare an de un numar impresionant de turisti. Dezvoltarea turismului in zona Muntilor Bucegi a fost favorizata si de situarea in apropiere a unei mari axe de circulatie.
La nord se afla cel mai inalt punct al masivului: Varful Omu (2505 metri). De la acest varf se desprind doua aliniamente de varfuri: in partea estica a masivului se desfasoara abruptul prahovean al Bucegilor, ce este dominat de varfurile Costila (2480 metri), Caraiman (2284 metri), Jepii Mici (2143 metri), Jepii Mari ( 2070 metri), Furnica (2103 metri), Piatra Arsa (2071 metri) si Vanturisu (1851 metri), iar spre vest se intinde abruptul branean, reprezentat de varfurile Doamnele (2189 metri), Tatarul (1998 metri) si Lucacila (1895 metri). In zona masivului Bucegi, traseele de ascensiune nu necesita un deosebit efort, intrucat odata ce se trece de zona abruptului periferic, se deschide un plai alpin larg, bogat in iarba, cu tufe de jnepeni, si pe alocuri cu palcuri de bujori de munte. Iubitorii muntelui trebuie sa stie ca majoritatea traseelor pot fi strabatute in tot cursul anului, indiferent de anotimp, insa exista restrictii pe anumite trasee care pot fi riscante in timpul iernii, precum traseele de pe Valea Jepilor. Unul dintre locurile care ofera o priveliste impresionanta asupra Masivului Bucegi este Stanca Franz Josef, punct din care se poate admira o parte din statiunile situate pe Valea Prahovei dar si Muntii Postavaru.
Ca urmare a actiunii oscilatiilor climaterice si a factorilor eolieni, de-a lungul timpului s-a manifestat un puternic fenomen de coroziune asupra conglomeratelor si gresiilor eterogene din Bucegi, ceea ce a dus la aparitia unor forme carstice uluitoare. Pe platoul Bucegilor turistii sunt incantati sa descopere atractii cu forme neobisnuite ca :Sfinxul,Babele,Ciupercile si alte stanci modelate de natura, ce se ridica mandre din mormanele de calcare si grohotisuri. Legendele tesute in timp, despre aceste stanci se dezvolta impletind realitatea cu supranaturalul. O veche legenda spune ca Babele, o reprezinta pe batrana Dochia ce ar fi fost transformata in stana de piatra. In Valea Tiganesti, se afla Lacul Tiganesti, singurul lac natural din masivul Bucegi, situat la o altitudine de 2050 metri. Un alt aspect deosebit al acestor munti il reprezinta cascadele si pesterile. Cascada Urlatoarea este unul dintre cele mai importante puncte de atractie turistica, oferind un peisaj special, ce este oferit de paraul care se arunca si cade de la o inaltime de 15 metri. Numele acesteia este inspirat nu numai de zgomotul apelor de la cascada ci si de vuietul apelor care se dezlantuie navalnic dupa ploile repezi. Pe versantul opus al Vaii Jepilor se afla Cascada Caraiman, o alta cadere impresionanta de apa. Din suita pesterilor merita a fi mentionata Pestera Ialomitei, ce se prezinta ca o mare excavatie in hotarul sudic al Muntelui Batrina. In zona de acces in aceasta pestera a fost inaltata Manastirea Ialomitei. Mai multe legende spun ca pestera a fost adapostul unuia dintre liderii spirituali ai dacilor, Zalmoxis. Calatorul este incantat sa descopere in aceasta zona si alte frumuseti naturale reprezentate de o multime de stramtori: Cheile Tatarului, Cheile Zanoagei, Lacul Scropoasa, sau Cheile Orzii, cele mai adanci si mai salbatice chei de pe intregul curs al Ialomitei. Desi mai putin cunoscuta Pestera Lui Bogdan, ce se afla pe culmile ce strajuiesc statiunea Sinaia si constituie o alta atractie turistica interesanta din Muntii Bucegi.
Muntii Bucegi ofera turistilor pe langa drumetiile si peisajele de o deosebita frumusete si partii de ski modern amenajate care pornesc de pe varfurile cele mai inalte ale masivului, cum ar fi:Partia de Ski Sinaia, Partia de Ski Cota 2000 sau Partia de Ski Kalinderu ce dispun de telecabine pentru transportul turistilor iar observatorul ce se afla pe Varful Omu inregistreaza si transmite zilnic valorile elementelor climatice. Zona Muntilor Bucegi pune la dispozitia turistilor o multime de variante de cazare, cu un grad diferit de confort. Astfel, in functie de posibilitatile financiare, turistii pot opta pentru cazare in hoteluri moderne, in cabane, pensiuni si vile, ce ofera cazare in conditii de confort variat in functie de tipul de clasificare al unitatii turistice. Cautand cazare in regiunea Muntilor Bucegi pe site-ul http://super-cazare.com, aveti la dispozitie mai multe tipuri de unitati turistice, care corespund tuturor cerintelor, asigurand atat hoteluri pentru relaxare ori hoteluri pentru turismul de afaceri, cat si pensiuni, cabane sau vile. Pentru cazare hoteluri Muntii Bucegi si cazare pensiuni Muntii Bucegi ne mai puteti gasi si pe www.facebook.com/Travel.Turist ,sau https://twitter.com. Ofertele de cazare din site-ul www.super-cazare.com va pun la dispozitie oportunitati de cazare in zona Muntilor Bucegi dar si in intraga tara.
Prin particularitatile pe care le prezinta si datorita tuturor obiectivelor turistice care sunt puse la dispozitia iubitorilor de natura, Muntii Bucegi reprezinta o zona de mare interes pentru toti cei care vor sa descopere minunatiile naturale ale Romaniei.

muntii bucegi 2muntii bucegi 3

muntii bucegi 4

muntii bucegi 1muntii bucegi 5