Cazare Romania

Cazare ieftina Romania

 

Google+

Locatii Recomandate de SuperCazare

Cazare in Muntii Piatra Craiului

Plaiul Foii / Zarnesti

Undeva, in Carpatii Meridionali, pe partea de vest si nord-vest a culoarului Rucar-Bran, incercuit de muntii Bucegi, Iezer,Leaota si Fagaras, sta semet, de milioane de ani, masivul Piatra Craiului.
Fiind etichetat ca un paradis natural, masivul Piatra Craiului are particularitati si comori unice ce au creat peisaje de vis.
Fortareata naturala de piatra, invesmantata cu braul verde al padurilor, constituie un unicat intre muntii tarii noastre. Imortalizat in mii de fotografii, peisajul tipic al Pietrei Craiului se remarca datorita crestei sale singuratice ce are 4 trasaturi definitorii: altitudine, proeminenta, lungime si unitate.
Masivul prezinta o serie de particularitati ce constau in varietatea formelor reliefului rezidual ce se imbina cu un numar mare de vai, arcade naturale, grohotisuri, care alaturi de abrupturile uluitoare formeaza un peisaj unic. Piatra Craiului este cunoscuta ca cea mai lunga si tipica creasta calcaroasa din Carpati, lunga de aproximativ 25 kilometri, cea mai inalta creasta din Carpati, prezentand cea mai mare densitate de vai si o mare varietate a reliefului rezidual. Masivul Piatra Craiului prezinta o altitudine maxima de 2.237 metri care este atinsa in Varful la Om, cunoscut si sub denumirea de Piscul Baciului. Cunoscutii pereti verticali, dintre Padina Lancii si Valea lui Ivan,a caror inaltime este de 400 - 650 metri, s-au format ca urmare a stratificarii pe orizontala a calcarelor. Cele mai importante fenomene carstice din masivul Piatra Craiului sunt Cheile Dambovicioarei si Pestera Dambovicioarei.
In partea de nord-est a masivului, turistii vor fi incantati sa descopere Prapastiile Zarnestilor, Moara Dracului, Pestera Stanciului,izbucurile Fantana lui Botorog si Fantanile Domnilor, La Zaplaz, Cerdacul Stanciului si Marele Grohotis, o retea de pietre instabile situate pe o distanta de 4 km. Alte minuni naturale ce salasluiesc in muntii Padurea Craiului si care iti vindeca sufletul prin pitorescul, maretia si frumusetea lor, sunt Cheile Dambovicioarei, Cheile Brusturelui, Avenul Vladusca, Zaplazul, Degetul lui Calinet, Turnurile Dianei, Creasta Dintata si Acul Crapaturii.
Datorita crestelor inguste ale a peretilor inalti si verticali in aceasta zona s-a dezvoltat foarte mult alpinismul, muntele oferind o multime de trasee turistice cu diferite grade de dificultate. Trasee marcate sunt foarte numeroasedar se recomanda turistilor totusi un minim de experienta pentru traseele mai complicate. Pentru amatorii de excursii pe munte si alpinisti, masivul Piatra Craiului ramane o amintire memorabila acestia putandu-se odihni la cabanele si refugiile alpine. Atractia principala ramane o drumetie pe creasta principala, unde desi nu exista cabane ci doar trei refugii, turistii care indraznesc sa ajunga pana acolo vor fi de-a dreptul incantati de frumusetea si unicitatea peisajelor.
Principalul curs de apa care brazdeaza Piatra Craiului este Dambovita, cu cel mai important afluent al sau, Dambovicioara.
La data de 28 martie 1938, Masivul Piatra Craiului a devenit rezervatie naturala iar in 1990 a fost declarata Parc National, datorita frumusetii peisajelor, a biodiversitatii vegetale si animale, precum si datorita caracterului unic al masivului.
Planta cea mai valoroasa ce reprezinta simbolul Parcului National Piatra Craiului si care creste numai in tara noastra, este Garofita Pietrei Craiului (Dianthus callizonus).
Satele si localitatile din jurul Pietrei Craiului reprezinta un veritabil paradis etnografic. In aceasta zona turistii vor putea veni in contact direct cu vechile obiceiuri specifice zonei de la tara care au fost pastrate nealterate de-a lungul timpului iar iubitorii de mancaruri traditionale romanesti se vor simti de-a dreptul rasfatati.
Masivul Piatra Craiului cuprinde localitatile: Zarnesti, Moeciu, Rucar si Dambovicoara ce influenteaza potentialul turistic al masivului mai ales prin componenta patrimoniului cultural, infrastructura specific turistica si infrastructura tehnica.
In interiorul hotarelor parcului exista doar doua sate, Magura si Pestera. In toate aceste localitati se afla numeroase posibilitati de cazare in hoteluri si pensiuni unde confortul oferit variaza in functie de pret iar ospitalitatea gazdelor este de neegalat. Site-ul www.super-cazare.com va ofera variate posibilitati de cazare , putand opta pentru cazare in hotelurile din aceasta zona, sau putand sa alegeti cazare in pensiunile, cabanele sau vilele ce ofera un grad de confort diferit, fiind accesibile pentru toate buzunarele. Urmarind ofertele de cazare prezentate pe site-ul www.super-cazare.com, puteti gasi cazare in Muntii Piatra Craiului dar si in intreaga tara. Pentru cazare hoteluri Muntii Piatra Craiului si cazare pensiuni Muntii Piatra Craiului ne mai puteti gasi si pe www.facebook.com/Travel.Turist, sau https://twitter.com.

piatra 1piatra 2

piatra 3piatra 4