Cazare Romania

Cazare ieftina Romania

 

Google+

Locatii Recomandate de SuperCazare

Cazare in Muntii Rodnei

Nasaud / Sant / Valea Blaznei / Valea Vinului

Muntii Rodnei

Muntii Rodnei se inscriu in grupa de nord a Carpatilor Orientali, fiind singurii munti din aceasta ramura carpatica, ale caror creste urca peste 2000 m (Varful Pietrosul – 2303 m si Varful Ineu – 2279 m), ce prezinta trene de grohotisuri, pitoresti circuri glaciare cu iezere cristaline, terase inierbate si izvoare alimentand bogate bazine hidrografice. Muntii Rodnei se intind pe o suprafata de peste 1000 kilometri patrati si reprezinta o zona turistica extrem de bogata atat pentru turistii care iubesc drumetiile si sporturile de munte, cat si pentru cei aflati in cautarea unui loc de odihna in mijlocul naturii. Reteaua de trasee montane se ramifica din creasta principala si se continua pe numeroase creste secundare, de multe ori mai impresionante si mai surprinzatoare decat magistrala, iar pe fiecare din vaile lungi si impadurite se afla trasee care urca spre creasta.
Fiind cunoscuti sub numele de Fagarasul Nordului, Muntii Rodnei prezinta aspectul unui masiv impunator. asemanandu-se cu un bastion carpatic care, pe langa diversitatea formelor de relief, prezinta o mare varietate a vegetatiei si faunei, valoroase resurse ale subsolului din gama minereurilor neferoase si izvoare minerale. Muntii Rodnei ofera privelisti de o deosebita frumusete , atragand in fiecare an tot mai multi turisti.
In zona Muntilor Rodnei se afla o multime de atractii turistice si rezervatii naturale care incanta sufletul si privirea calatorului ce cuteaza sa cutreiere aceste tinuturi.
Pentru a ocroti si conserva habitatele naturale ale florei si faunei salbatice, si intreaga diversitate biologica aici s-a infiintat Parcul National Muntii Rodnei.
Turismul de recreere se bazeaza pe insusirile spectaculoase ale cadrului natural, astfel turistii pot sa parcurga trasee montane de o frumusete fermecatoare si cu grade variate de dificultate, sa observe flora bogata ce dispune de multe specii rare sau endemice, sa admire privelistea lacurilor si caldarilor glaciare, sa observe diverse elemente de fauna. Diversitatea florei, faunei si reliefului din aceasta zona, ofera turistilor informatii despre ceea ce inseamna frumos, totul parand a fi facut anume pentru a cuceri privirea. In zona Muntilor Rodnei exista numeroase posibilitati pentru practicarea sporturilor de iarna pe partiile amenajate din statiunile Valea Blaznei si Borsa.
Fiind o modalitate de intarire a organismului uman, turismul balnear sau de ingrijire a sanatatii este practicat aici din cele mai vechi timpuri. Acest tip de turism a aparut ca urmare a necesitatilor oamenilor de a-si reface si trata sanatatea prin valorificarea efectelor tamaduitoare ale apelor minerale din aceasta zona. Astfel, pentru diverse afectiuni, exista posibilitatea unor cure cu ape minerale, cu calitati terapeutice remarcabile in statiunea balneara Sangeorz-Bai, dar si alte izvoare minerale cu efecte curative miraculoase, situate in localitatile limitrofe: Rodna, Parva, Romuli, Cormaia, Anies, Valea Vinului, Maieru, Sant etc. In intreaga zona a Muntilor Rodnei exista numeroase posibilitati de cazare, care sunt prezentate pe site-ul www.super-cazare.com. Cei care doresc cazare la hotelurile existente in aceasta zona sau cei care vor cazare la pensiune, cazare la cabana sau cazare in vila, vor avea posibilitatea de a alege din numeroasele oferte de cazare descrise pe site-ul www.super-cazare.com, locatia ideala in functie de gradul de confort si posibilitatile financiare ale fiecaruia. Pentru cazare hoteluri Muntii Rodnei si cazare pensiuni Muntii Rodnei ne mai puteti gasi si pe www.facebook.com/Travel.Turist, sau https://twitter.com . Alaturi de ofertele de cazare din Muntii Rotnei, pe site-ul www.super-cazare.com, se afla oferte de cazare in intreaga tara.
Trebuie amintit faptul ca pe raza Parcului National Muntii Rodnei se poate efectua turismul ecvestru, in cadrul Centrului de Ecoturism Ecvestru infiintat in Herghelia Beclean.
Practicarea ecoturismul in aceasta zona a dus la respectarea valorilor oferite de natura, contribuind la mentinerea ei neschimbata in timp. Dezvoltarea activitatilor turistice s-a facut in asa fel incat sa nu vina in contradictie cu obiectivele de conservare a biodiversitatii.
Interesul crescut la nivel mondial pentru acest gen de activitate recomanda ecoturismul ca fiind o activitate de viitor deoarece un numar tot mai mare de turisti doresc sa se implice in actiuni de conservare a naturii, de promovare a modului de viata traditional, a traditiilor si obiceiurilor locale valoroase.

rodnei 1rodnei 2

rodnei 3

rodnei 4