Cazare Romania

Cazare ieftina Romania

 

Google+

Locatii Recomandate de SuperCazare

Cazare in Oltenia

Baia de Fier / Beharca / Brebina / Bumbesti Pitic / Craiova / Horezu / Isalnita / Runcu de Gorj / Targu Jiu /

Oltenia este delimitata in nord de Carpatii Meridionali, iar in vest, sud si est de ape curgatoare: Dunarea, respectiv Oltul. Raul Jiu traverseaza regiunea in directia nord-sud si o separa in doua parti aproape egale, in care relieful uneia pare sa se oglindeasca in cealalta. Aceasta regiune are 3 zone de relief: in nord versantii sudici ai Muntilor Valcan si Parang si pantele de sud-est ale Muntilor Godeanu si Mehedinti, la mijloc Subcarpatilor Olteniei, Podisul Getic si bazinul Targu Jiu, iar in partea de Sud Campia Olteniei.Raurile din Oltenia sunt: Oltul impreuna cu afluentii sai, Lotru si Oltet, Jiul cu afluentii Motru,Tismana si Gilort.Cele mai importante orase sunt: Craiova, Drobeta-Turnu Severin, Targu Jiu si Ramnicu Valcea.Oamenii din Oltenia sunt faimosi datorita dorintei lor de a fi liberi. Date istorice privind populatia care traieste in nordul Dunarii (getii), au fost prima oara mentionate de Herodot (in secolul 4 I.C.). Barbatii acestor locuri erau recunoscuti pentru curajul lor in lupte, acesta fiind si motivul pentru care ei au ramas principala populatie in aceasta zona, in ciuda razboaielor, atacurilor popoarelor migratoare si colonizarii romane. Este adevarat ca influenta lor a lasat amprenta in vocabularul, traditiile, obiceiurile si mancarea romaneasca.In zona subcarpatica a Olteniei se afla multe obiective turistice importante cum ar fi statiunile balneoclimaterice Olanesti, Govora, Calimanesti-Caciulata si Voineasa, Manastirile Horezu si Polovragi, Pestera Muierii, orasul Targu Jiu cu renumitele opere de arta ale marelui sculptor roman Constantin Brancusi: Poarta sarutului, Coloana Infinitului si Masa Tacerii. Pe drumul ce leagaTargu Jiu de Drobeta Turnu Severin  merita vizitata frumoasa Manastire Tismana, pesterile de la Closani, ruinele celebrului pod construit peste Dunare, langa Drobeta Turnu Severin, de catre Apolodor din Damasc intre anii 103 -105 D.C., hidrocentrala de la Portile de Fier situata la frontiera dintre Romania si Serbia. Oltenia incanta prin unele din cele mai vechi edificii din sud-vestul Romaniei, precum si prin folclorul cu influente rusesti, turce sau grecesti.
Petrecerea vacantei in Oltenia va fi o ocazie minunata sa va umpleti sufletul cu lucruri de neuitat. Decorul natural splendid al trecatorii create de raul Olt creeaza peisaje memorabile. Covoarele oltenesti sunt renumite pentru ornamentele lor rafinate.
Capitala Olteniei este Craiova. Acest oras este capitala judetului Dolj se afla in partea  de nord a Olteniei pe partea stanga a raului Jiu. Atat in statiunile de pe valea Oltului si a Jiului cat si in orasele din zona Olteniei, o multime de unitati de cazare isi intampina cu ospitalitate oaspetii.
Site-ul http://www.super-cazare.com/ va ofera posibilitati de cazare in Oltenia cat mai diversificate, care corespund tuturor cerintelor, asigurand hoteluri de lux sau hoteluri ce dispun de baze de tratament, dar si pensiuni, cabane si vile particulare. Noi va oferim cazare in Oltenia dar si in intreaga tara. Pentru a studia ofertele noastre de cazare ne mai puteti gasi pe www.facebook.com/Travel.Turist si pe https://twitter.com.