Cazare Romania

Cazare ieftina Romania

 

Google+

Locatii Recomandate de SuperCazare

Cazare in Retezat Parang

Aninoasa de Hunedoara / Campu lui Neag / Lupeni / Parang / Petrosani / Rau de Mori / Rausor / Sarmizegetusa / Straja

Retezat - Parang

Muntii Retezat reprezinta cel mai complex si mai maret masiv montan din toate regiunile geografice ale Carpatilor Romanesti. Masivul Retezat se situeaza in partea de vest a Carpatilor Meridionali, intre depresiunile Hateg si Petrosani, marginit fiind de raurile Jiul de Vest si Raul Mare. Altitudinea maxima de 2509 m se intalneste in varful Peleaga. Masivul Retezat se remarca prin spectaculoasele creste alpine ce depasesc 2000 de m inaltime, si care alaturi de relieful sculptural al masivului, atribuie acestuia originalitate. Muntii Retezat sunt primul lant muntos din Romania, in tinutul caruia s-a constituit un parc national si o rezervatie stiintifica, cu scopul protejarii bogatiilor naturale existente. Virfurile semete, lacurile sclipitoare, salbaticia, nenumaratele specii de plante si animalele rare care traiesc in aceasta zona a dus la cresterea numarului de turisti care viziteaza acest tinut. Adresandu-se alpinistilor si iubitorilor de drumetii, reteaua de trasee turistice marcate este bine dezvoltata. Exista trasee care pornesc din toate extremitatile muntelui si care fac legatura cu zona inalta si cu cabanele situate in zona inalta. Lacurile glaciare din Masivul Retezat reprezinta principalele puncte de atractie pentru turisti. Dintre acestea se remarca Lacul Bucura, lacul glaciar ce are cea mai mare suprafata din tara si lacul Zanoaga, cel mai adanc lac glaciar din tara noastra. In zona Muntilor Retezat se pot practica diverse sporturi de iarna pe partia amenajata in zona Cheile Butii. Amatorii de speologie vor gasi in aceasta zona cateva pesteri interesante, cele mai importante fiind Pestera Dalma cu Brazi, Pestera Alunii Negri, Pestera cu Corali, Pestera Zeicului. Calatorul in cautare de locuri incarcate de istorie si spiritualitate va fi incantat sa descopere in aceasta zona ruinele vechii capitale a Daciei romane, Ulpia Traiana Sarmizegetusa, Cetatea Colt in vecinatatea careia se afla Manastirea Colt, Castelul Santamaria Orlea, Biserica Densus - cu o valoroasa pictura murala, Manastirea Prislop, ridicata in secolul XIV cu ajutorul domnitorului Mircea cel Batran. La numai 3 Km de orasul Hateg turistii pot admira cea mai renumita rezervatie de zimbri.
In afara punctelor de reper turistic zona reprezinta o comoara a artei populare romanesti, a obiceiurilor si traditiilor pastrate nealterate de-a lungul timpului.
Muntii Parang sunt situati in Carpatii Meridionali si sunt cei mai stancosi din grupa muntilor ce se intind in spatiul dintre Jiu, Olt si Strei. Muntii Parang se intind pe cuprinsul judetelor: Gorj, Hunedoara si Valcea. Atingand altitudinea de 2519 m (varful Parangul Mare ), acesti munti domina zarile Gorjului si ale Valcii, comparandu-se cu maretele cetati ale Retezatului. Parangul prezinta piscuri ce parca sfarteca norii, asa cum sunt Mandra, Carja, Stoienita, Mohorul, Setea Mare. Deasemenea in Muntii Parang lacurile glaciare: Rosiile, Calcescu, Mija, Lacul Verde, etaleaza un farmec aparte. Pe dommeniul binecuvantat al Parangului curg apele bogate si limpezi ale Lotrului, Jiului rasaritean si Gilortului. Padurile nesfarsite, zonele stancoase impresionante, vegetatia si fauna diversificata sunt alte bogatii ale masivului si totodata constituie incantatoare atractii turistice. In apele lacurilor de munte (ex. Rosiile si Cilcescu) salasluieste de multa vreme pastravul indigen. Datorita efortului silvicultorilor au fost populate cu puiet de pastrav mai multe lacuri, astfel ca acest tinut a devenit un paradis al pescarilor in cautarea pastravului.
Pentru iubitorii sporturilor de iarna Muntii Parang ofera posibilitatea de a practica schiul alpin pe partiile amenajate de langa cabanele ANEFS si Rusu, precum si pe partia de langa cabana Ranca. Cei care iubesc alpinismul si escalada pot exersa acest sport in zona bazinului Jietului, la stancile din Defileul Jiului, bazinul Lotrului, Cheile Oltetului.
Muntii Parang sunt traversati de Transalpina, cea mai inalta sosea din tara noastra, care ajunge pana la altitudinea de 2.200 m, oferind un caleidoscop de imagini inedite.
Unul dintre cele mai importante obiective turistice este reprezentat de Pestera Muierii, prima pestera electrificata de la noi din tara, ce se afla in partea sudica a acestor munti, in Cheile Galbenului. Legendele spun ca pestera era folosita drept refugiu pentru femei si copii in timpul atacaturilor hoardelor barbare asupra zonei.
Cheile Oltetului reprezinta o alta spectaculoasa atractie turistica din zona unde frumusetea peisajelor este coplesitoare. Peretii abrupti marginesc valea raului Oltet, care curge cristalin, dar totodata zgomotos, si care, la orele diminetii, infatiseaza un spectacol nemaivazut: pastravii inoata in amonte, sarind practic peste micile cascade pe care le formeaza pietrele din rau.
Orasul Horezu, este cunoscut inca din vremuri indepartate ca un adevarat centru de creatie al ceramicii populare.
Drumul ce duce in localitatea Hobita, locul in care s-a nascut renumitul Constantin Brancusi, traverseaza un taram de basm, a carui frumusete pare uitata de timp: superbele paduri ale Gorjului, plaiurile inverzite care curg catre Jiu, varfurile profilate in zare ale Muntilor Valcan si Parang. Cel mai important obiectiv turistic din Hobita il reprezinta Casa Memoriala Brancusi - locul in care s-a nascut si a copilarit marele artist.
Atat la cabanele si refugiile de pe inaltele culmi ale Muntilor Parang-Retezat cat si la hotelurile, pensiunile si vilele din imprejurimile acestora, o multime de oferte de cazare asteapta turistii doritori sa cunoasca aceste meleaguri. Site-ul http://super-cazare.com va prezinta numeroase oferte de cazare in aceasta zona dar si in intreaga tara. Cautand cazare in regiunea Retezat-Parang pe site-ul http://super-cazare.com aveti la dispozitie mai multe tipuri de unitati turistice, care corespund tuturor cerintelor, asigurand atat hoteluri pentru relaxare ori hoteluri pentru turismul de afaceri, cat si pensiuni, cabane sau vile. Noi va oferim cazare in zona turistica Retezat-Parang, in unitati turistice de tip: hotel, pensiune, cabana, vila, cu un grad variat de confort si care se preteaza pentru toate bugetele. Pentru cazare hoteluri Retezat-Parang si cazare pensiuni Retezat-Parang ne mai puteti gasi si pe www.facebook.com/Travel.Turist, sau https://twitter.com.

retezat 4retezat 2

retezat 1retezat 3retezat 5