Cazare Romania

Cazare ieftina Romania

 

Google+

Locatii Recomandate de SuperCazare

Cazare in Sibiu si imprejurimi

Sibiu si imprejurimi

Orasul Sibiu, resedinta judetului cu acelasi nume, este situat in Depresiunea Cibinului, pe raul Cibin. Asezat in inima tarii, la rascruce de drumuri, Sibiul delimiteaza sudul Transilvaniei, asemenea unei fortarete, pe care trecerea timpului nu a reusit sa o distruga. Inceputurile Sibiului se pierd in negura vremurilor. Primele consemnari asupra vechimii orasului se leaga de colonistii sasi, trimisi aici de regii unguri, care doreau sa-si consolideze stapanirea asupra Transilvaniei. Astfel cronicile arata ca incepand cu secolul al XII-lea, sasii sositi pe aceste meleaguri au adus cu ei standarde de civilizatie pe care le-au sadit intr-o zona in totalitate rurala.
Inflorirea mestesugurilor si a comertului pe care sasii le-au promovat cu insistenta a condus la dezvoltarea intregii comunitati. Instarirea rapida si permanenta a Sibiului a facut ca acesta sa devina, timp de trei secole, cea mai de seama cetate a Transilvaniei si unul dintre cele mai prospere si infloritoare orase din aceasta parte a Europei.
Astazi, Sibiul isi atrage turistii prin farmecul medieval pe care il inspira, prin sarmul irezistibil al vietii sale culturale, dar si prin arta gastronomica rafinata care reuneste intr-un misterios buchet traditia milenara daco-romana si influentele exercitate de-a lungul timpului de popoarele stabilite pasager sau pentru totdeauna pe aceste meleaguri.
In anul 2007 orasul Sibiu, alaturi de Luxembourg au fost numite CAPITALE EUROPEANE ALE CULTURII, acesta fiind evenimentul cel mai important din intreaga istorie a orasului. Remarcandu-se printr-o curatenie deplina si o abundenta ospitalitate, orasul Sibiu inspira un aer occidental tipic unor orase precum Praga sau Cracovia. Centrul Sibiului constituie locatia ideala pentru organizarea de evenimente diverse, de la festivaluri de jazz si pana la concerte ale unor renumiti artisti sau trupe de talie internationala.
Centrul istoric al Sibiului, fiind una dintre cele mai bine conservate locatii istorice din Romania atrage anual un numar mare de turisti romani si straini. Sibiul atrage vizitatorii prin obiectivele turistice de o mare importanta ce impresioneaza prin grandoarea si frumusetea lor. Totodata Sibiul ofera locuri de cazare dintre cele mai selecte si dispune de tot ceea ce are nevoie un oras de talie europeana.
In Sibiu se afla doua mari complexe muzeale: Muzeul National Brukenthal si Complexul National Muzeal Astra. Primul complex muzeal cuprinde: Muzeul de Istorie, Muzeul de Arme si Trofee de Vanatoare, Muzeul de Istorie Naturala si Muzeul de Istorie a Farmaciei. Cel de-al doilea complex, Muzeul Astra, cuprinde Muzeul de Etnografie Universala, Muzeul de Etnografie si Arta Populara Saseasca, Muzeul Tehnicii Populare, sa.
In centrul orasului Sibiu se pot vizita lacasuri de cult precum Biserica Evanghelica Parohiala, Biserica Romano-Catolica, Sinagoga cultului mozaic, Biserica din Groapa, Biserica dintre Brazi, precum si alte atractii turistice: Podul Minciunilor, Turnul Scarilor, Piata Mica, Piata Mare, Turnul Sfatului, Pasajul Scarilor.
Imprejurimile orasului Sibiu cuprind o multime de localitati care prezinta la randul lor numeroase atractii turistice.
La 100 km de Sibiu, urmand renumitul drum Transfagarasan, se afla Statiunea Balea-Lac.
Situat la o distanta de 26 km fata de Sibiu, Avrigul este cunoscut datorita tesatorilor, tabacarilor, blanarilor, tamplarilor si sticlarilor. Aici se afla cateva muzee ce prezinta expozitii unice. Tot aici se afla resedinta de vara a Baronului von Brukenthal (fostul guvernator al Transilvaniei), ce se remarca prin parcul in terase amenajat in stil vienez.
Cisnadie si Cisnadioara sunt doua sate pitoresti ce se afla la doar cativa kilometri de Sibiu.
Cisnadioara este asezata in panta lina iar de la biserica fortificata situata pe singurul varf stancos, se pot admira spre sud Muntii Cibin si panorama intregii zone.

La doar 32 km de orasul Sibiu, statiunea Paltinis este situata chiar in inima muntilor Cindrel, fiind inconjurata de culmi montane spectaculoase, acoperite de paduri racoroase si pasuni intinse. Statiunea Paltinis este cea mai veche statiune din tara noastra, fiind totodata statiunea amplasata la cea mai mare altitudine (1440 m) din Carpatii romanesti. Aici turistii se vor desfata admirand privelisti minunate, inspirand aer curat si profitand de prezenta zapezii timp de 6 luni pe an. Indiferent de sezon, statiunea montana Paltinis ofera iubitorilor de munte experiente nenumarate, posibilitati de cazare si masa din cele mai diversificate.
Cristian, situat la 15 km vest de Sibiu este un oras sasesc din secolul XIV, unde se pot vizita muzeul satului si biserica fortificata din al carei turn se poate admira mirificul peisaj.
Marginimea Sibiului este o colectie de sate situate in apropierea Sibiului si care constituie inima si sufletul Transilvaniei, intrucat in acest tinut arta traditionala este practica de fiecare zi.
Muzeul de icoane pe sticla de la Sibiel este unic in lume datorita celor peste 700 de piese minunate create de mana omului stapanit de divin si frumos. Cea mai veche biserica pictata este cea de la Saliste, care dateaza din 1674. La randul sau, muzeul satesc de la Rasinari incanta turistii cu mobila pictata original, o multime de piese de ceramica, lucruri de-ale casei si gospodariei, prezentate in toata simplitatea lor relaxanta si cuceritoare totodata. In acest tinut timpul parca a stat pe loc. In Gales, la 2 km vest de Saliste, se afla un mic muzeu de etnografie si arta, in vecinatatea caruia se gaseste Poiana Sibiului, renumita pentru frumusetea si originalitatea oualelor incondeiate. Dupa un bogat intinerariu cultural si folcloric, lacurile statiunii Ocna Sibiului, situata la 20 km nord-vest de oras, asteapta turistii oferindu-le momente de relaxare. Atat in orasul Sibiu cat si in imprejurimile acestuia turismul a cunoscut o mare dezvoltare, oferind posibilitati de cazare variate. Site-ul http://super-cazare.com va ofera cazare in orasul Sibiu si cazare in imprejurimile Sibiului, in mai multe tipuri de unitati turistice, care corespund tuturor cerintelor, cuprinzand atat hoteluri de lux destinate relaxarii, ori hoteluri destinate turismului de afaceri, cat si pensiuni, vile sau cabane. Noi va oferim cazare in Sibiu si in imprejurimi, dar si in toata tara. Special pentru cazare in orasul Sibiu avem site-ul http://cazaresibiusuper-cazare.com/, care va ofera cazare atat in hoteluri cat si in pensiuni, cabane, vile. Pentru cazare hoteluri Sibiu si imprejurimi ori pentru cazare pensiuni Sibiu si imprejurimi ne mai puteti gasi si pe www.facebook.com/Travel.Turist sau https://twitter.com.

 

 

sibiu 1

sibiu 2sibiu 3

sibiu 5sibiu 6

sibiu 7sibiu 4

sibiu 8sibiu 9