Cazare Romania

Cazare ieftina Romania

 

Google+

Locatii Recomandate de SuperCazare

Cazare in Tinutul Secuiesc

Baile Tusnad / Borsec / Corund / Covasna / Gheorgheni / Harghita Bai / Harghita Madaras / Intorsura Buzaului / Izvoare / Miercurea Ciuc / Odorheiu Secuiesc / Praid / Sovata / Sub Cetate / Targu Mures / Tibod

Tinutul Secuiesc

Fiind o zona locuita in majoritate de secui, Tinutul Secuiesc este situat in estul si sud-estul Transilvaniei. Prin Tinutul Secuiesc se intelege o regiune istorico-etnografica din centrul Romaniei care cuprinde judetele Covasna si Harghita precum si o parte din judetul Mures, ce are o populatie majoritara maghiara. In perioada medievala suprafata tinutului Secuiesc era alcatuita din asa numitele scaune si cuprindea: Scaunul Muresului, Scaunul Odorheiului, Scaunul Ciucului si Trei Scaune. Harghita este muntele sacru al secuilor, varful cel mai inalt atingand altitudinea de 1801 m.Tinutul Secuiesc este delimitat de evidente granite naturale ce izoleaza locuitorii de tot ce se afla in afara acestei zone. Obiceiurile populare stramosesti s-au pastrat nealterate in interiorul hotarelor acestui tinut, cu intreaga incarcatura, specificitate, limba si port. Locuitorii Tinutului secuiesc au inclusiv o scriere proprie ce este cunoscuta sub denumirea de scriere runica secuiasca. Avand si un caracter decorativ, semnele erau folosite si ca elemente de ornament. In acest tinut portile secuiesti au o frumusete specifica, remarcandu-se si prin inscriptiile originale. In gastronomia secuiasca, cel mai apreciat condiment este chimionul din care se pregateste ciorba de chimion si „Chimionul Secuiesc”, care este de fapt o bautura spirtoasa. O adevarata specialitate a bucatariei Tinutului Secuiesc, colacul unguresc a devenit un produs prezent in punctele de atractie turistica, dar si la diferite targuri, festivaluri si sarbatori populare ce se organizeaza in acest tinut.
Potentialul turistic al regiunii este promovat intens si printr-o serie de evenimente gastronomice, cum sunt Parada Carnatilor de la Sfantu Gheorghe, Concursul de preparare a tocanitei la ceaun din orasul Covasna, Festivalul Cartofului de la Targu Secuiesc, Festivalul Vanatoresc de la Malnas-Bai sau Festivalul Pescaresc de la Belin.
Harghitenii au serbarile si evenimentele lor culturale, precum Festivalul Ceangailor, Serbarile Zapezii, festivalul Ziua celor o mie de fete secuience de la Sumuleu-Ciuc, Festivalul Lautarilor, Festivalul Narciselor de la Vlahita si Zilele orasului Miercurea Ciuc.
Tinutul Secuiesc este cunoscut si ca un taram plin de legende. De-a lungul timpului localnicii au pastrat diverse legende legate de formarea lacurilor, ridicarea cetatilor, despre munti , izvoare, stanci si copaci seculari. Dintre toate lacurile de legenda, cel mai frumos si mai vizitat ramane Lacul Sfanta Ana cu imprejurimile lui misterioase. Situat la o altitudine de 946 m, in Masivul Ciomatul Mare, Sfanta Ana este singurul lac din Europa care s-a format intr-un crater vulcanic ce s-a pastrat intact. Un alt lac, care are legendele sale este Lacul Rosu, in est, in amonte de Cheile Bicazului, la poalele varfului Suhardul Mic, nascut dupa o alunecare masiva de teren in vara anului 1837. Cheile Bicazului reprezinta deasemenea una dintre cele mai atractive puncte de reper turistic din Tinutul Secuiesc.
Regiunea Tinutului Secuiesc este considerata rezerva de apa minerala a Europei. Apa minerala din localitatea Borsec a fost botezata ,,Regina Apelor Minerale” , fiind clasata pe locul I la un concurs al apelor minerale organizat in America.
In intreaga zona, in fata calatorului se deschid privelisti spectaculoase cu asezari rustice ce se ascund la poalele Muntilor Harghita, statiuni balneare elegante, statiuni turistice si partii de schi. Numit orasul celor 1000 de izvoare din care majoritatea au proprietati terapeutice, orasul Covasna este un centru turistic si de tratament faimos in toata Europa. Fiind cea mai renumita statiune balneo-climaterica din tara pentru tratarea afectiunilor cardio-vasculare, statiunea dispune de numeroase spatii de cazare in hoteluri, pensiuni, vile si de o baza moderna de tratament.
Tinutul Secuiesc prezinta un potential turistic deosebit, avand numeroase localitati turistice si zone de agrement, renumite atat in tara cat si peste hotare, dintre care amintim: statiunile balneoclimaterice Baile Tusnad, Lacu Rosu, Borsec, Balvanyos, Izvorul Muresului,Biborteni, Valcele, Doboseni Malna, Bai, Bodoc, Micfalau, Fila, Valea Zalanului.
Alte atractiile turistice sunt reprezentate de lacasele de cult: Manastirea Sfantul Ilie din Toplita, Manastirea franciscana si biserica romano-catolica din Sumuleu, Biserica din Lemn din Tulghes, Forja din Vlahita (1860), Biserica din Sacel,ori Muzeele din Odorheiu-Secuiesc, Cristuru-Secuiesc si Gheorgheni in care sunt expuse dovezi ale existentei umane in acest tinut inca din cele mai vechi timpuri.
Tinutul Secuiesc ofera conditii ideale pentru desfasurarea unei game variate de turism: turism de odihna si recuperare, turism cultural, turism montan. In aceasta zona se pot organiza excursii si drumetii la Cheile Bicazului, Izvoarele Oltului si Muresului, Piatra Singuratica, Cheile Varghis, Pestera Meresti, Pestera Sugau, Grota Ursilor, Dealul Rotund din Borsec, Dealul Sarat de la Praid, Pestera de Gheata. In intreaga zona a Tinutului Secuiesc sunt o multime de posibilitati de cazare, cu un grad diferit de confort si care ofera cazare la preturi ce se preteaza pentru toate tipurile de buget. Site-ul http://super-cazare.com va ofera cazare in Tinutul Secuiesc, in mai multe tipuri de unitati turistice, care corespund tuturor cerintelor, cuprinzand atat hoteluri de lux destinate relaxarii, ori hoteluri ce dispun de baze de tratament, cat si pensiuni, vile sau cabane. Noi va oferim cazare in Tinutul Secuiesc, dar si in toata tara. Pentru cazare hoteluri Tinutul Secuiesc ori pentru cazare pensiuni Tinutul Secuiesc ne mai puteti gasi si pe www.facebook.com/Travel.Turist sau https://twitter.com
.