Cazare Romania

Cazare ieftina Romania

 

Google+

Locatii Recomandate de SuperCazare

Cazare in Transalpina

Novaci / Polovragi / Ranca / Sugag

TRANSALPINA

Transalpina (DN 67C), cunoscuta si sub numele de Drumul Regelui, strabate Muntii Parang, prin Statiunea Ranca din Gorj, leagand Oltenia de Transilvania si este cea mai inalta sosea din Romania si din intregul lant al Muntilor Carpati, ce atinge in Pasul Urdele altitudinea de 2145 m. Soseaua Transalpina traverseaza Muntii Parang de la N la S, urmand un traseu paralel cu Valea Oltului si Valea Jiului, si face legatura intre localitatea Sebes din Jud.Alba si localitatea Novaci din Jud. Gorj.
Desi este mult mai veche, mai frumoasa si mai inalta decat Transfagarasanul, este mai putin cunoscuta deoarece, Transalpina, nu a fost pana in 2009 niciodata asfaltata cu toate ca este catalogat drum national, DN 67c (partial). Soseaua Transalpina a fost construita de armatele romane, ce doreau sa ajunga la Sarmisegetusa. Potrivit altor surse istorice, soseaua a fost conceputa si pietruita de nemti in timpul primului razboi mondial, in scop militar, insa a fost foarte putin utilizata. Dupa 1930 Regele Carol al II-lea a pavat cu piatra acest drum,iar in 1938 Transalpina a fost inaugurata de rege la Poiana Sibiului. In timpul celui de-al II-lea razboi mondial soseaua a fost reabilitata de nemti, dupa care a fost data uitarii de autoritatile romane. Deoarece pentru mult timp a fost un drum inaccesibil pentru masini normale, Transalpina a fost ferita de poluare, reusind astfel sa-si pastreze salbaticia si farmecul aparte pe care putine locuri din tara il mai au. Transalpina este printre putinele sosele din tara care te poarta cu masina pana la nori sau chiar deasupra lor. Insa acest un drum este inca in reabilitare. Portiunea de sosea dintre localitatile Novaci - Ranca este integral asfaltata si reabilitata. Cea mai frumoasa portiune a Transalpinei, intre Ranca si Obarsia Lotrului este asfaltata dar inca nu beneficieaza de parapeti, semne indicatoare si marcaje. Cu toate acestea, Transalpina reprezinta un intinerariu de vis in orice anotimp. In zona Obarsia Lotrului - Ranca este zapada mai mult de 6 luni pe an, si din aceasta cauza, zona este propice practicarii sporturilor de iarna.
Intr-un loc de basm, inconjurat de trei creste muntoase si in apropierea Lacului Vidra numit si "inima albastra a Paranguluiā€, s-au inaugurat de curand peste 7 kilometri de partie pentru ski si o instalatie cu aproape 100 de telegondole. Cel mai nou complex de schi din Romania, Transalpina, cu cele sapte partii, isi propune sa rivalizeze cu domeniile schiabile din Elvetia si Austria. Turistii care sosesc in aceasta zona pentru ski vor gasi posibilitati de cazare in pensiunile din Obarsia Lotrului, localitate ce se afla la 10 kilometri distanta. In prezent drumul poate fi parcurs cu orice tip de autoturism insa este inchis in toata perioada de iarna pe portiunea dintre Statiunea Ranca si Obarsia Lotrului. Ranca este o statiune cocheta, in plina dezvoltare ce se afla la altitudinea de 1600 m in Muntii Parang, si ofara spatii de cazare adaptate tuturor posibilitatilor financiare precum si diverse mijloace de agrement. Statiunea pune la dispozitia turistilor doua partii de schi de nivel mediu si pentru incepatori, care sunt amplasate pe Muntele Cornesu, ambele fiind dotate cu teleschi, ultima beneficiind de instalatie nocturna. In statiune se pot inchiria ATV-uri, snowboard si snowmobile,iar pe timpul verii se pot face salturi cu parapanta.
Peisajele impresionante pe care le strabate aceasta sosea ce strabate Muntii Parang, incanta sufletul si privirea astfel ca la sfarsitul calatoriei, turistul va dori cu siguranta sa se reantoarca pe aceste meleaguri.
Atat la hotelurile si pensiunile din statiunile Ranca si Obarsia Lotrului cat si la hotelurile, pensiunile si vilele din Novaci, Horezu, Sebes, o multime de oferte de cazare asteapta turistii ce se hotarasc sa parcurga aceast minunat drum. Site-ul http://super-cazare.com va prezinta numeroase oferte de cazare in aceasta zona dar si in intreaga tara. Cautand cazare Transalpina pe site-ul http://super-cazare.com aveti la dispozitie mai multe tipuri de unitati turistice, care corespund tuturor cerintelor, asigurand atat hoteluri pentru relaxare, cat si pensiuni, cabane sau vile. Noi va oferim cazare pe Transalpina, in unitati turistice de tip: hotel, pensiune, cabana, vila, cu un grad variat de confort si care se preteaza pentru toate bugetele. Pentru cazare hoteluri Transalpina si cazare pensiuni Transalpina ne mai puteti gasi si pe www.facebook.com/Travel.Turist,sau https://twitter.com.

 

transalpina 1transalpina 2transalpina 3

transalpina 4