Cazare Romania

Cazare ieftina Romania

 

Google+

Locatii Recomandate de SuperCazare

Cazare in Transfagarasan

Arefu / Avrig / Carta /Corbeni / Curtea de Arges / Fagaras / Lacul Vidraru / Sambata de Sus

Transfagarasan

Transfagarasanul este drumul care traverseaza cei mai inalti munti ai Romaniei, Muntii Fagaras si uneste Muntenia de Ardeal.
Ajungand la altitudinea de 2042 de metri in Caldarea Glaciara Balea, Transfagarasanul are o lungime de 92 de kilometrii si este un drum cu doua benzi de circulatie.
Constructia acestui drum a inceput in 1970 si a fost inaugurat la 20 septembrie 1974. Drumul a fost construit in principal de trupele de geniu ale Armatei Romane si pe langa amploarea efortului financiar si fizic depus, trebuie mentionat si sacrificiul uman, multi dintre cei care au participat la constructia acestui spectaculos drum pierzandu-si viata. Pe intregul traseu sunt construite 27 de viaducte si poduri, si cel mai lung tunel de la Capra la Balea Lac care strabate muntele Paltinul avand o lungime de 887 metri. Cea mai celebra sosea a Romaniei porneste din judetul Arges, in localitatea Arefu si se terrmina in judetul Sibiu, langa localitatea Cartisoara. Din cauza conditiilor meteorologice Transfagarasanul este accesibil doar cateva luni pe an, din iulie pana in octombrie. Diferentele de nivel si serpentinele ce serpuiesc una dupa alta fac acest drum dificil de strabatut, insa pe masura ce este parcurs Transfagarasanul dezvaluie peisaje incantatoare, de neuitat. Atractiile turistice cele mai importante sunt: Lacul si Barajul Vidraru, Lacul glaciar Balea si Cascada Balea, Cetatea Poenari care a fost construita pe vremea lui Vlad Tepes.
Cascada Balea este situata in Muntii Fagaras la altitudinea de 1234 metri si este una dintre cele mai renumite cascade din Romania.
Aceasta incanta turistii printr-o perdea de apa care cade de la o inaltime de 68 de metri. Lacul glaciar Balea, s-a format intr-un circ glaciar, la altitudinea de 2034 metri, fiind cel mai mare lac din Muntii Fagaras. Lacul apartine judetului Sibiu, fiind situat intre Defileul Oltului si poalele muntilor Piatra Craiului.
Din anul 1932, Lacul Balea si o suprafata de circa 180 hectare din jur au fost declarate rezervatie stiintifica. In timpul verii, drumul pana la lacul Balea poate fi parcurs cu masina, pe Transfagarasan, iar iarna cu telecabina de la cabana Balea Cascada. Vara lacul ofera turistilor posibilitati de practicare a canotajului, iar iarna pe suprafata inghetata se pot practica sporturi precum patinaj, curling si hokey. Datorita proiectului de gheata Winter Park, numarul turistilor a crescut foarte mult in ultimii ani. Motivul acestui fenomen il reprezinta hotelul de gheata construit in apropierea Cabanei Balea, singurul hotel de acest fel din Europa de Est. Ineditul Hotel de Gheata a fost construit in iarna 2005-2006 iar in apropierea hotelului au fost ridicate si alte obiective de gheata: o biserica de gheata si un patinoar. In fiecare an camerele hotelului de gheata sunt unice si originale. Dispunand de un decor in intregime de gheata, camerele difera una de cealalta. Pentru a asigura confortul turistilor fiecare pat are o saltea moale cu lenjerie, paturi si blanuri pufoase de animale. Cei care doresc sa se cazeze la acest hotel vor avea negresit o experienta inedita petrecand nopti unice in varful Carpatilor.
Iubitorii sporturilor de iarna gasesc in zona o partie de ski cu lungimea de 10 km ce porneste de la Cascada.
Legatura intre principalele cabane pentru schiori, este realizata de telecabina care transporta turistii de la Cabana Balea Cascada la Cabana Balea Lac.
Barajul Vidraru a fost construit intre anii 1962 si 1966 si are o lungime de 307 m si o inaltime de 166m.
Urcand pana la baza statuii metalice, numita Statuia Electricitatii, turistilor li se infatiseaza o priveliste incantatoare asupra barajului si lacului.
In centrul localitatii Cartisoara se afla Muzeul Etnografic si Memorial Badea Cartan, ce cuprinde diverse obiecte si carti care au apartinut lui Badea Cartan.
Badea Cartan este taranul care a dus peste munti, in Transilvania ce se afla sub ocupatie austro-ungara, sute de carti editate in limba romana, a mers pe jos pana la Roma pentru a putea vedea Columna lui Traian, a luptat in Razboiul de Independenta din 1877 fiind un adevarat patriot. Turistii care traverseaza Transfagarasanul, merita sa faca un mic popas istoric pentru a descoperii muzeul unui roman care si-a iubit tara cu adevarat.
Datorita altitudinii si zapezii ce se asterne, in zona Transfagarasan se poate schia, din luna decembrie pana in luna iunie, in Caldarea Balea, Vaile Balea si Doamnei.
Atat la hotelurile si pensiunile din localitatile aflate la baza Transfagarasanului cat si la hotelurile si cabanele din apropierea Lacului Balea o multime de oferte de cazare asteapta turistii ce doresc sa parcurga aceast incantator drum. Site-ul http://super-cazare.com va prezinta numeroase oferte de cazare in aceasta zona dar si in intreaga tara. Cautand cazare Transfagarasan pe site-ul http://super-cazare.com aveti la dispozitie mai multe tipuri de unitati turistice, care corespund tuturor cerintelor, asigurand atat hoteluri pentru relaxare, cat si pensiuni, cabane sau vile. Noi va oferim cazare pe Transfagarasan, in unitati turistice de tip: hotel, pensiune, cabana, vila, cu un grad variat de confort si care se preteaza pentru toate bugetele. Pentru cazare hoteluri Transfagarasan si cazare pensiuni Transfagarasan ne mai puteti gasi si pe www.facebook.com/Travel.Turist, sau https://twitter.com.

trans 1trans 2

trans 3trans 4

trans 5