Cazare Romania

Cazare ieftina Romania

 

Google+

Locatii Recomandate de SuperCazare

Cazare in Transilvania

Alba Iulia / Batiz / Bazna / Bistrita / Brasov / Campia Turzii / Cehu Silvaniei / Cincis Cerna / Ciurila / Cluj Napoca / Costesti de Hunedoara / Deva / Floresti / Geoagiu Bai / Harman / Hateg / Hunedoara / Jidvei / Pianu de Jos / Poiana Brasov / Prejmer / Sacele / Sanpetru / Santimbru / Sebes / Sighisoara / Spring / Tarlungeni / Turda / Vintu de Jos / Viscri / Zalau

Regiunea Transilvania este situata in partea centrala a Romaniei, in interiorul lantului carpatic, si este o provincie istorica ce poarta amprenta a numeroase batalii ce au avut loc aici de-a lungul timpului. Transilvania reprezinta leaganul de formare al poporului roman si totodata un important centru cultural si economic al tarii.
Denumirea regiunii vine din expresia latina -Trans Silva -care inseamna -Tara de dincolo de Paduri- si se datoreaza padurilor care acopereau muntii ce delimiteaza aceasta zona atat de importanta pentru Romania. Transilvania constituie o zona bogata in obiective turistice naturale si istorice.
Un important punct de atractie turistica din Transilvania este reprezentat de castelul Bran si de legenda contelui Dracula. Castelul Bran , considerat Castelul contelui-vampir Dracula, este vizitat anual de mii de turisti. Insa putini stiu ca domnitorul Vlad Tepes, supranumit Dracula, nu a folosit castelul decat pentru scurta vreme, adevarata sa cetate fiind asezata in sudul Transilvaniei, pe raul Arges, in localitatea Poienari, el fiind principe al Valahiei si nu al Transilvaniei.
Peisajul Transilvaniei cu dealuri, munti si podisuri, incanta sufletul si relaxeaza trupul. Apele ce traverseaza acest pamant roditor, abunda in peste si ofera turistilor nenumarate posibilitati de agrement, de la pescuit pana la rafting pe raurile rapide de munte. Vinurile obtinute in regiunea Tarnavelor din centrul Transilvaniei , sunt faimoase in intreaga Europa . Sporturile de iarna se pot practica pe partiile din oricare dintre statiunile transilvanene. Cele mai renumite sunt statiunile Predeal si Poiana Brasov unde in fiecare iarna, unitatile de cazare dotate modern, precum si partiile iluminate nocturn asteapta turistii intr-o atmosfera feerica, sa se bucure de iernile romanesti. Transilvania, ofera multiple posibilitati de cazare si o multime de zone de agrement turistic, fiind o alternativa deosebit de atractiva pentru petrecerea vacantelor si in acelasi timp, o experienta uluitoare ce va dezvaluie locuri unice in lume, mancaruri savuroase si vinuri bune, munti inalti anume facuti pentru alpinism. Peisajul este absolut fabulos, datorita numeroaselor culmi impadurite ce impanzesc acest tinut. Orasul Brasov si Biserica Neagra care este cel mai mare edificiu in stil gotic din tara, Muzeul Culturii Romanesti din Cartierul Schei, Biserica Bartolomeu - stil gotic timpuriu, Cetatea Rasnov, Castelul Bran si statiunea montana Poiana Brasov - Perla Carpatilor, completeaza imaginea obiectivelor turistice din aceasta zona.
Nordul Transilvaniei reprezinta o zona care se remarca prin numeroase monumente istorice si arhitectonice (cetati, palate si castele feudale, biserici, manastiri si catedrale), cele mai importante centre turistice fiind Cluj si Targu-Jiu, urmate de Bistrita si Dej.Sudul Transilvaniei include monumente de aceeasi factura cu cea a celor din Nordul Transilvaniei (indeosebi in orase ca Sibiu, Alba Iulia, Sighisoara), dar, in plus, prezinta cele mai multe cetati taranesti medievale din Romania (Prejmer, Homorod, Rupea, Rasnov, Codlea, Rasinari). Acestea pastreaza in incintele lor adevarate comori de arta. Atractiile naturale, cum sunt Rapa Rosie, Vulcanii Noroiosi de la Hasag, Poienile cu narcise de la Dumbrava Vadului si multe altele, asteapta sa fie descoperite de calatorul aflat in cautare de frumos si inedit.Orasul Sibiu este foarte bogat in monumente istorice si arhitectonice: turnuri si bastioane ale cetatii medievale, Primaria Veche in stil gotic, palatele baroce Brukenthal si Micul Palat cu cariatide, case vechi in stiluri diferite, biserici si catedrale (Biserica Evanghelica, Biserica Ursulinelor, Catedrala Mitropoliei Ortodoxe); la marginea orasului, in parcul Dumbrava Sibiului, se afla Muzeul tehnicii populare, cel mai mare de acest fel din tara.Orasul Alba Iulia adaposteste Alba Carolina, cea mai mare cetate medievala din Transilvania, Catedrala Romano-Catolica Sf. Mihail, Catedrala Reintregirii, palate (Palatul Princiar, Episcopal), Biblioteca Bathyaneum, una dintre cele mai valoroase din lume, detinand nu mai putin de 1.655 manuscrise rare.Dintre obiectivele turistice din celelalte orase aflate in aceasta zona (multe avand palate, castele, biserici, catedrale, case vechi ), trebuie amintite cetatile medievale foarte bine conservate din orasele Sighisoara (cea de aici fiind considerata drept una dintre cele mai frumoase din Europa: inaltata in etape, intre secolele XIV si XVII), Medias (cetate construita in secolele XIV-XVI) si Fagaras (sec.XV-XVIII).
Pentru turistii aflati in vacanta de relaxare alaturi de familie sau prieteni , cat si pentru iubitorii muntelui sau ai sporturilor de iarna, ofertele de cazare in Transilvania sunt numeroase si diverse, in functie de bugetul fiecaruia.
Site-ul http://www.super-cazare.com/ va ofera posibilitati de cazare in Transilvania cat mai diversificate, care corespund tuturor cerintelor, asigurand hoteluri de lux sau hoteluri ce dispun de baze de tratament, dar si pensiuni, cabane si vile particulare. Noi va oferim cazare in Transilvania dar si in intreaga tara. Pentru a studia ofertele noastre de cazare ne mai puteti gasi pe www.facebook.com/Travel.Turist si pe https://twetter.com.