Cazare Romania

Cazare ieftina Romania

 

Google+

Locatii Recomandate de SuperCazare

Cazare in Valea Ariesului

Albac / Arieseni / Moldovenesti / Salciua / Vadu Motilor

Valea Ariesului

Raul Aries este situat in vestul Romaniei, in Transilvania. Izvoraste din Muntii Apuseni, mai precis din Muntii Bihorului si se formeaza in apropierea localitatii Mihoesti, la confluenta a doua brate Ariesul Mare si Ariesul Mic, avand o lungime de aproximativ 164 km. Curge prin judetele Alba si Cluj, pe valea lui aflandu-se orasele Turda, Campia Turzii, Baia de Aries si se varsa in Mures in aval de Ludus. Bazinul raului Aries cuprinde o zona miniera foarte importanta (Rosia Montana, Bucium, Baia de Aries), bogata in aur, argint.
Valea Ariesului este una dintre cele mai frumoase zone ale tarii, ce se remarca nu numai prin pitorescul peisajelor ci si prin acel aer vechi si rustic, unde turistii pot beneficia de relaxare si liniste in mijlocul naturii.
Aceasta zona mai este cunoscuta si sub numele de Tara Motilor si este zona cu cele mai multe asezari la inaltime din Carpati. Numeroase sate risipite pe vai si pe dealuri, pastreaza nealterate traditiile transmise din mosi stramosi. Iar pe timpul iernii, aici se pot practica diverse sporturi de iarna. In acest sens partiile de la Vartop si Arieseni sunt cele mai cunoscute. Deoarece sezonul de ski dureaza din decembrie pana in martie, partia de ski de la Arieseni beneficiaza de zapada pe toata durata sezonului si este iluminata pe toata lungimea sa.
Turistii care ajung in aceasta zona nu trebuie sa rateze cateva obiective renumite, deosebit de frumoase: rezervatiile naturale Dealul cu Melci si Detunata, ghetarul de la Scarisoara, pestera Huda lui Papara, Cascada Miresei si Manastirea Lupsa. Deasemenea, o vizita la Poiana Narciselor din Poieni sau la minele romane de la Rosia Montana il va incanta pe turistul iubitor de istorie si natura.
Pestera Scarisoara este cea mai mare pestera cu gheata din Romania ce se afla la altitudinea de 1165 m, avand o vechime de peste 3.000 de ani.
Pe stanga Vaii Ariesului Mic, rezervatia Dealul cu melci este situata in comuna Vidra, in satul Nemesi, la 15 kilometri de orasul Campeni si la 10 kilometri de centrul comunei Vidra. Pestera este un recif de cochilii de melci de mare, care traiau in urma cu milioane de ani, in acest tinut scaldat de apele calde ale Marii Tethis. Uimitor este modul in care cochiliile s-au pastrat incrustate in stanca pana in zilele noastre.
Cascada Miresei este o incantatoare cadere de apa ce se afla in comuna Avram Iancu, in partea stanga a soselei, pe directia de mers dinspre Campeni, la circa 400 de metri.
Huda lui Papara este o pestera cu zone de acumulare de aer cald (20 grade Celsius) ce se afla in masivul Bedeleu si prezinta galerii bogat decorate cu stalactite si stalagmite pe o lungime de 2022 m.
Minele Romane de la Rosia Montana sunt vestigii ce au o vechime de circa 2000 de ani. Galeriile Romane de la Rosia Montana, din Masivul Orlea reprezinta un fenomen miraculous pentru lumea stiintifica mondiala. Bogatiile din minele de aur ale Daciei au fost folosite de romani, asigurand surse de finantare pentru alte campanii de cucerire ale Imperiului Roman.
Manastirea Lupsa este una din cele mai vechi asezari monahale de pe Valea Ariesului si este situata pe soseaua Abrud - Campeni-Turda. Fiind fondata de calugarii ce sihastreau in Tara Motilor, manastirea Lupsa a avut de la inceput un mare rol duhovnicesc pentru locuitorii satelor din apropiere. Calugarii isi duceau viata in post si rugaciune si pastrau legatura cu Manastirea Peri din nordul Maramuresului, dar si cu manastirile din Moldova, de unde procurau carti de slujba.
In intreaga zona a Vaii Ariesului sunt o multime de posibilitati de cazare, cu un grad diferit de confort si care ofera cazare la preturi ce se preteaza pentru toate tipurile de buget. Site-ul http://super-cazare.com va ofera cazare pe Valea Ariesului, in mai multe tipuri de unitati turistice, care corespund tuturor cerintelor, cuprinzand atat hoteluri de lux destinate relaxarii dar si pensiuni, vile sau cabane. Noi va oferim cazare pe Valea Ariesului, dar si in toata tara. Pentru cazare hoteluri Valea Ariesului ori pentru cazare pensiuni Valea Ariesului ne mai puteti gasi si pe www.facebook.com/Travel.Turist sau https://twitter.com

 

 

 

 

aries 1aries 2

aries 3aries 4