Cazare Romania

Cazare ieftina Romania

 

Google+

Locatii Recomandate de SuperCazare

Cazare in Valea Cernei

Baile Herculane

Valea Cernei

Situata in S-V Romaniei, Valea Cernei este o zona de interes turistic maxim, care concureaza cu multe parcuri naturale din Europa. Valea Cernei ofera turistilor peisaje inedite, atractii istorice, ape cu proprietati curative si un aer incarcat de legende.
Valea Cernei reprezinta o forma de relief cu aspect de canion in partea inferioara, care desparte 4 subunitati montane ale grupei Retezat-Godeanu: pe partea dreapta – Muntii Godeanu si Muntii Cernei; pe partea stanga – Muntii Valcan si Muntii Mehedinti. Tectonic, Valea Cernei reprezinta un graben.
Din locul in care izvoraste si pana la intrarea in Lacul Iovanu (de baraj), cursul Cernei este considerat drept “Cerna superioara”. Cursul mijlociu al Cernei este cuprins intre barajul Iovanu si confluenta cu afluentul principal Belareca si are o lungime de aproximativ 50 de kilometri, reprezentand partea cea mai impresionanta din punct de vedere al obiectivelor turistice. Cursul inferior, avand o lungime de numai 16 kilometri, se intinde intre Gara Baile Herculane si orasul Orsova. Aici, la varsarea Cernei in Dunare a fost amenajat un golf al lacului de acumulare Portile de Fier. Pe versantul drept al golfului , asemeni unui amfiteatru, se afla oraselul Orsova.
Valea Cernei este foarte bogata in obiective turistice, rezervatii naturale, cu flora si fauna specific climei mediteraneene.
Cea mai valoroasa comoara a raului Cerna, Cheile Corcoaia sunt gazduite de Cerna Sat si reprezinta ,, deliciul” acestei localitati care pune la dispozitie turistilor cateva pensiuni si case particulare ce ofera cazare. Alte formatiuni calcaroase spectaculoase au dat nastere altor chei la fel de impresionante: Cheile Tasnei, Cheile Feregari, Cheile Peciniscai. In aceasta zona, traseele de drumetii sunt numeroase si se indreapta in sus catre obarsia Cernei si lacul Cerna, dar si spre versantii calcarosi ai acestor chei. Exista aici un adevarat paradis al cataratorilor, fiind amenajate si marcate trasee din toate gradele de dificultate.
In satul Barza ce apartine comunei Toplet, se afla un martor de eroziune supranumit Sfinxul Banatean, ca replica a celorlalti sfincsi din Muntii Romaniei.
Pasajul denumit “La Carlige” reprezinta cea mai scurta cale de acces, pe unde localnicii coboara in doar 20 de minute din catunele Inelet sau Scarisoara pana la soseaua de pe Valea Cernei. Aceasta inedita cale de acces este reprezentata de doua scari de lemn bine fixate. Localnicii folosesc energie electrica produsa 100% ecologic din morile de apa,si duc o viata simpla in mijlocul naturii, pastrandu-si traditiile din vechime, asa ca o incursiune in acest colt de rai banatean probabil ca va schimba perspectiva asupra a ceea ce inseamna traiul la tara sau asupra vietii in general...
Cea mai veche statiune balneoclimaterica din tara noastra, Baile Herculane, este situata la jumatatea distantei dintre Craiova si Timisoara, pe raul Cerna, aproape de iesirea acestuia din valea ingusta marginita de Muntii Mehedinti, la est, si Muntii Cernei, la vest. Aceasta s-a dezvoltat pe o distanta de 7 kilometri in jurul apei Cernei, in amonte de confluenta acestui rau cu afluentul Belareca. Primii care s-au bucurat de binefacerea bailor termale din Valea Cernei au fost romanii din vremea Imparatului Traian. Acestia au pus bazele primei statiuni in anul 102 d.Ch, numind asezarea dupa zeul Hercules, stapan al izvoarelor termale. Pensiunile si hotelurile din statiune ofera conditii de cazare adaptate tuturor posibilitatilor financiare. In centrul istoric al statiunii se afla izvoarele minerale de apa potabila, fiecare fiind recomandat in tratamentul unei anumite afectiuni. Strandurile cu apa termala imbie turistii, chiar si iarna sa faca o baie in apa fierbinte a bazinelor amenajate in aer liber. Baile Herculane au multe surprize de oferit celor care aleg sa petreaca un sejur aici.
Pe Valea Cernei dincolo de fascinatia si freamatul izvoarelor, de cantecul muntilor si al padurilor cu arbori seculari si de atatea alte raritati ale lumii pamantesti, turistii isi pot improspata spiritul, intr-un peisaj in care frumosul vine mereu dinspre vesnicie, iar natura ramane simbolul suprem al eternitatii.
Valea Cernei ofera turistilor diverse posibilitati de cazare, de la cazare de lux in hoteluri la standarde moderne pana la cazare rustica in pensiuni, cabane, vile.Astfel posibilitatile de cazare se adreseaza tuturor categoriilor de turisti. Site-ul http://www.super-cazare.com/ va ofera posibilitati de cazare pe Valea Cernei cat mai diversificate, care corespund tuturor cerintelor, asigurand hoteluri de relaxare sau hoteluri ce dispun de baze de tratament, cat si pensiuni, cabane si vile particulare.Noi va oferim cazare in zona turistica valea Cernei dar si in intreaga tara.Special pentru cazare Valea Cernei echipa Super-cazare va pune la dispozite site-ul http://cazarevaleacernei.super-cazare.com/ ,oferindu-va posibilitatea de a opta pentru cazare hotel Valea Cernei, cazare pensiuni Valea Cernei si cazare vile Valea Cernei. Pentru a studia ofertele noastre de cazare ne mai puteti gasi pe www.facebook.com/Travel.Turist si pe https://twetter.com.
Cei care cred inca in valorile reale ale vietii curate sanatoase, cei care iubesc natura cu toate darurile ei, cei care au maretia muntelui in suflet si puritatea apelor in gand sunt asteptati pe Valea Cernei pentru o vacanta de neuitat.

cerna 1cerna 3

cerna 4

cerna 5cerna 6