Cazare Romania

Cazare ieftina Romania

 

Google+

Locatii Recomandate de SuperCazare

Cazare in Valea Muresului

Izvorul Muresului /

Valea Muresului

Valea Muresului
Asa cum spune chiar numele, Valea Muresului reprezinta culoarul care insoteste raul Mures de la izvoarele acestuia din masivul Hasmasu Mare din Carpatii Orientali si pana la varsarea in Tisa, pe teritoriul tarii vecine Ungaria, avand o lungime de aproape 700 km in cadrul tarii noastre. In drumul sau Muresul traverseaza judetele : Harghita, Mures, Alba, Hunedoara si Arad, principalele localitati din aceasta zona fiind Toplita, Reghin, Targu Mures, Ludus, Ocna Mures, Aiud, Teus, Alba Iulia, Deva, Geoagiu si Arad. Zona Valea Muresului a fost pentru prima data atestata documentar in anul 1409, cand regele Sigismund de Luxemburg a rasplatit locuitorii din Casin pentru vitejia lor si a oferit administratie proprie acestui tinut.
Intinzandu-se in cea mai mare parte pe teritoriul Transilvaniei, Valea Muresului este o zona deosebit de pitoreasca. Peisajele, dar si obiectivele turistice cu o intensa incarcatura istorica si religioasa, atrag foarte multi turisti in aceast tinutTara Hategului este cea mai importanta zona etnografica de pe Valea Muresului. Aici localnicii au pastrat cu sfintenie traditiile si datinile, ale caror origini se pierd in negura timpului.
Valea Muresului ofera turistului dornic de cunoastere numeroase obiective istorice, culturale si naturale, precum : Castelul Magna Curia, cetatea dacica Sarmizegetusa Regia, Arboretumul din Simeria, zona carstica Glodghilesti-Carmazanesti, casa memoriala si Muzeul Aurel Vlaicu, cetatea dacica Blidaru, cetatea dacica Costesti, fortareata Branisca, Tinutul Padurenilor din Muntii Poiana Ruscai, Cetatea Devei, Castelul Corvinistilor din Hunedoara, minele de fier de la Teliucu Inferior, Tara Hategului, pesterile Ponor si Ciclovina, bisericile din Strei, Santamarie-Orlea si Densus, castelul Santamarie-Orlea, Manastirea Prislop, cetatea si biserica Colt, pestera Ohaba si statiunile balneoclimaterice Geaogiu-Bai si Calan.
De-a lungul anilor, apa Muresului si-a croit albia in inima muntilor, etaland de-o parte si de alta a vaii sale, locuri si zone de o rara frumusete. Mergand pe drumul european E 578 din directia Tg. Mures-Reghin-Toplita, drum care, insoteste in buna parte, cursul superior al Raului Mures, in apropierea localitatii Deda, se deschid larg portile splendidului defileu al Muresului. Indiferent de anotimp acest defileu este deosebit de spectaculos. Comuna Stanceni prezinta un potential turistic oferit atat de cadrul natural format din muntii Calimani si Gurghiu dar si unul antropic reprezentat de bisericile de pe raza comunei. Datorita situarii intr-o zona de munte, materialul cel mai des folosit in constructia caselor, bisericilor, uneltelor este lemnul pastrandu-se pana astazi vechi tehnici de prelucrare a lemnului. Decoratiunile interioare cu motive populare si diversele tesaturi lucrate de mana atrag numerosi turisti.
Lunca Bradului ofera turistilor numeroase posibilitati de a-si petrece timpul liber. Pe raza comunei se organizeaza numeroase trasee turistice catre varful Pietrosu sau catre varful Tihu. Fiind o zona in care se practica oieritul aici primavara se desfasoara sarbatoarea ”masura oilor” .
Coborand de-a lungul albiei Muresului, urmatoarea comuna este Rastolita.
Si in aceasta zona peisajul este incantator iar bisericile din lemn incanta prin maretie si originalitate. Impatimitii pescuitului se pot bucura de apele repezi de munte bogate in peste.
Deda incanta prin numeroasele obiective turistice naturale iar peisajul este unul de admirat. Tot aici se gaseste un muzeu dedicat poetului national Mihai Eminescu. In prezent muzeul functioneaza in incinta Bibliotecii Comunale Deda.
Comuna Alunis situata pe malul stang al raului Mures, la 50 km distanta de Tg. Mures are printre obiectivele turistice principale varful Zaspad (1241 m), dar si rezervatia de lalele pestrite din Lunca Muresului.
Situat tot pe malul Muresului , ”orasul viorilor” - Reghin se mandreste cu a sa biserica Saseasca, piramida viorilor sau Muzeul de Etnografie.
Inaintand spre Targu Mures turistii mai pot face un popas in comuna Gornesti unde se afla impozantul Castel Teleki construit intre 1772-1778.
Posibilitatile de cazare pe Valea Muresului ofera cazare in hoteluri, moteluri, pensiuni sau vile, acoperind toate gusturile, preturile fiind accesibile pentru toate buzunarele.
Site-ul http://super-cazare.com/ vine in intampinarea d-voastra cu o multime de posibilitati de cazare pe Valea Muresului, cat mai diversificate, si care corespund tuturor cerintelor, asigurand atat hoteluri pentru relaxare cat si pensiuni, vile sau cabane. Noi va oferim cazare in zona turistica Valea Muresului, dar si in toata tara. Pentru cazare hoteluri Valea Muresului si cazare pensiuni Valea Muresului ne mai puteti gasi si pe www.facebook.com/Travel.Turist sau https://twitter.com .