Cazare Romania

Cazare ieftina Romania

 

Google+

Locatii Recomandate de SuperCazare

Cazare in Valea Oltului

Baile Govora / Baile Olanesti / Brezoi / Calimanesti Caciulata /

Costesti / Ramnicu Valcea

Valea Oltului


Raul Olt de la locul de unde izvoraste, din Varful Hasmasul Mare din Carpatii Orientali si pana la varsarea in Dunare, este insotit de o vale cu peisaje deosebit de pitoresti si care poarta numele raului pe care il urmeaza: Valea Oltului. Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Valcea, Olt si Teleorman sunt judetele pe care le parcurge Oltul pana la varsarea in Dunare. Principalele localitati aflate pe Valea Oltului sunt Miercurea Ciuc, Sfantu Gheorghe, Fagaras, Dragasani, Caciulata, Calimanesti, Ramnicu Valcea, Slatina si Islaz.
Defileul Oltului este cel mai lung din tara avand o lungime de 50 km si este sapat intre Muntii Capatanii, Lotrului si Fagarasului. La intrarea in defileu peretii prapastiosi ai Muntilor Cozia si Capatanii strajuiesc asemeni unor soldati albia ingusta a Oltului.
Continand peste 300 de obiective turistice, zona Valea Oltului este o atractie permanenta pentru turisti. Acestia sunt interesati fie de obiectivele naturale impresionante care imbie ochiul, fie de cele culturale ori religioase ce incanta sufletul.
Cateva dintre aceste puncte de reper turistic ce se adreseaza atat privitorului cat si turistului in cautare de emotie si spiritualitate sunt : piramidele de pamant de la Goranu, ruinele castrului roman Arutela – Bivolari, vestigiile de la Radacinesti si ruinele termelor de la Stolniceni, Manastirea Cozia, Biserica din Ostrov, Manastirea Horezu, Manastirea “Dintr-un lemn” din Francesti, schiturile Turnu si Iezer, Muzeul Nicolae Balcescu, casa memoriala Anton Pann, statiunile Calimanesti-Caciulata, Govora sau Baile Olanesti, Biserica Buna Vestire din Ramnicu Valcea, Muzeul de Arta din Ramnicu Valcea, Parcul Zavoi din Ramnicu Valcea, Parcul Mircea cel Batran, Muzeul Satului Bujoreni, Manastirea Arnota din Calimanesti, Manastirea Bistrita din Calimanesti, Manastirea Cornetu, Cheile Bistritei, Parcul National Buila-Vanturarita, Muntii Cozia.
Insa obiectivul turistic natural cel mai spectaculos il reprezinta defileul pe care il formeaza acest rau intre Turnu Rosu si Cozia.
Prin intermediul defileului Oltului, romanii s-au deplasat catre Dacia, ridicand la Caineni castrul Pons Vetus. Folosind aceasta cale pentru comert si pentru functiile militare, deoarece era legatura dintre Transilvania si Dunare, romanii au construit cetatea romana de la Arutela-Bolivari ale carei ruine se pot vedea si astazi In imediata apropiere a Manastirii Cozia.
Orasul Ramnicu Valcea s-a dezvoltat la intrarea raului Olt in culoarul de la baza muntelui iar la iesirea raului in campie s-a inchegat orasul Slatina.
Municipiul Ramnicu Valcea este atestat documentar inca din vremea lui Mircea cel Batran si ofera vizitatorului numeroase dovezi in acest sens. In Ramnicu Valcea se pot vizita: Muzeul Judetean Valcea cu sectia de Istorie ce include exponate de ceramica, arme dacice si romane, o colectie numismatica, Muzeul de Arta Pictura, sculptura si grafica romaneasca, icoane, sectie de etnografie, Casa Memoriala "Anton Pann" Cladire din sec. al XVII-lea, Complexul Muzeistic "Magheru" Obelisc, fantana din 1784 (in ruina si parasit) , Episcopia Ramnicului, Biserica Cetatuia (sec. al XV-lea). La cinci km nord de Ramnicu Valcea se afla satul Bujoreni, unde turistii pot vizita Muzeul Satului Valcean. Este un muzeu in aer liber ce prezinta locuinte, constructii gospodaresti si mostre de port popular valcean. Traseele catre Valea Cheii si Muntele Cheia Stramba pornesc chiar de langa sat si asteapta sa fie explorate de turistii iubitori de natura.
Statiunea balneoclimaterica permanenta Calimanesti-Caciulata este situata la iesirea Oltului din Carpatii Meridionali, intr-un cadru natural deosebit de pitoresc. Statiunea este vestita pentru izvoarele de apa minerala, valorificate terapeutic din 1830. Sunt indicate in tratarea afectiunilor tubului digestiv, renale, bolilor de nutritie si metabolism. Centrele de tratament reprezentate de hoteluri, vile, moteluri, pun la dispozitia turistilor spatii de cazare si dotari moderne pentru bai, electroterapie, aerosoli si inhalatii, kinetoterapie etc. In orasul Calimanesti se afla Schitul Ostrov, ctitorie din 1500 a domnitorului Neagoe Basarab, construit pe o insula artificiala din mijlocul Oltului. Manastirea Cozia, ctitorita de Mircea cel Batran in 1387, reprezinta unul dintre cele mai de prêt monumente de arhitectura din secolul al XIV-lea. Aici se afla mormantul ctitorului si cel al mamei lui Mihai Viteazul.
Zona Valea Oltului este destul de dezvoltata din punct de vedere al ofertelor de cazare pentru turisti. Cei aflati in concediu si care doresc sa viziteze localitatile si locurile incantatoare de pe Valea Oltului au de ales intre ofertele de cazare din hotelurile si motelurile din asezarile urbane si cele puse la dispozitie de pensiunile agroturistice din localitatile rurale. Site-ul http://super-cazare.com/ vine in intampinarea d-voastra cu o multime de posibilitati de cazare pe Valea Oltului, cat mai diversificate, si care corespund tuturor cerintelor, asigurand atat hoteluri pentru relaxare cat si pensiuni, vile sau cabane. Noi va oferim cazare in zona turistica Valea Oltului , dar si in toata tara. Pentru cazare hoteluri Valea Oltului si cazare pensiuni Valea Oltului ne mai puteti gasi si pe www.facebook.com/Travel.Turist sau https://twitter.com

olt 2

olt 3olt 4

olt 5

olt 1