Cazare Romania

Cazare ieftina Romania

 

Google+

Locatii Recomandate de SuperCazare

Cazare in Valea Teleajenului

/ Cheia / Slanic Prahova /

Valea Teleajenului

Situata la o distanta de aproximativ 40 km de Ploiesti, Valea Teleajenului poarta numele raului care izvoraste din Masivul Ciucas si strabate aproximativ 113 kilometri pana la locul de varsare in raul Prahova, avand ca afluenti paraul Tampa si raul Telejenel. Teleajenului isi schimba infatisarea odata cu tinutul strabatut, muntii, dealurile si campia, oferind un peisaj variat si deosebit de frumos. Numele "Teleajen" inseamna "drum de care te legi". Pe vremea romanilor, Valea Teleajenului era un important drum comercial, care facea legatura intre Muntenia si Transilvania. Un reper important in istoria regiunii este momentul in care Mihai Viteazul a trecut cu oastea Carpatii, prin Valea Teleajenului si pasul Buzaului, in 1599. Locuri precum Stanca lui Mihai de langa Cheia, sau Masa lui Mihai Viteazu de langa Tabla Butii, amintesc de acea expeditie, condusa de Mihai Viteazul.
Fiind o punte intre judetele Prahova si Brasov, Valea Teleajenului are presarate de-a lungul zonei localitati cu o infrastructura turistica foarte bine dezvoltata : Maneciu, Valenii de Munte, Cheia, Izvoarele, Slanic. Desi drumul national DN 1A desparte valea in doua, poluarea si zgomotul sunt date uitarii atunci cand se inaiteaza in adancurile padurilor umbroase si in luminisurile cu izvoare limpezi. Valea Teleajenului este inzestrata de natura cu o multime de daruri, care de care mai fermecatoare, atata varietate in coloritul vailor cu verdeata, incat ochiul nu se mai satura privind gingasia rauletelor si farmecul muntilor.
Atractivitatea turistica a acestei zone este data de cadrul natural, de cultura si istoria acestei regiuni si implicit, de numarul mare de monumente arhitectonice, culturale si religioase pe care le adaposteste Valea Teleajenului. Aici se gasesc minunate atractii naturale, turistii putand vizita lacul de accumulare Maneciu, Salina, muntele de sare, 7 lacuri sarate si Piatra Verde, toate situate in apropierea orasului Slanic, precum si Tabla Butii, zona Schiulesti (Izvoarele) drumul spre Cheia (Maneciu), Sfinxul de pe Bratocea (monument al naturii), Valea Berii si Valea Stanii.
Un real interes istoric si religios il reprezinta pentru turistii aflati in zona si numeroasele muzee la care se adauga cateva lacase de cult , adevarate comori ale credintei populare romanesti. In Valenii de Munte se afla Muzeul memorial "Nicolae Iorga", asezamant cultural ce pastreaza vie amintirea savantului roman. Muzeul este situat in centrul istoric al orasului si impreuna cu Muzeul de arta religioasa si Muzeul de etnografie al Vaii Teleajenului, toate sectiile Muzeului Judetean de Istorie si Arheologie Prahova, formeaza un adevarat centru cultural.Tot la Valenii de Munte se afla si Muzeul Vaii Teleajenului, in timp ce la Slanic, vizitatorii pot vedea Muzeul Sarii, iar cei care ajung la Cheia pot admira exponatele Muzeului „Flori de mina" si ale Muzeului de antropologie „Francisc Rainer", un muzeu interactiv, dotat la standarde europene.Toate aceste sectii apartin Muzeului Judetean de Ştiintele Naturii Prahova si ofera posibilitatea turistilor de a patrunde in tainele evolutiei naturii.
Tot in aceasta zona sunt amplasate mai multe manastiri, printre care Manastirea Cheia, Schitul Crasna, Manastirea Zamfira din Lipanesti, pictata de Nicolae Grigorescu, Biserica Sfantul Nicolae si Biserica Adormirea Maicii Domnului.
Este o zona de top in ceea ce priveste locurile pentru relaxare, refacere, tratamente balneare, dar si pentru vanatoare sportiva, pescuit, cicloturism si agroturism. Statiunile turistice Cheia, Slanic alaturi de Muntii Ciucas ofera celor aflati in vacanta locuri linistite pe culmile blande, ori pe vaile ideale pentru camping. Valea Teleajanului este un loc ravnit pentru concursuri de montaniarzi, de familistii in cautare de locuri tihnite si racoroase, cat si pentru focuri de tabara. In zonele Maneciu-Cheia si Cerasu turistii pot practica echitatie si mountain-bike. Aceasta zona cu un peisaj pitoresc a devenit un punct de atractie pentru turistii amatori de agroturism. Alte localitati cu potential turistic sunt: Lipanesti, Boldesti-Scaieni-Seciu, Magurele, Varbilau, Gura Vitioarei si Teisani. Pe valea Teleajenului oferta spatiilor de cazare este diversificata , hoteluri, pensiuni, vile si cabane, turistii putand sa aleaga varianta cea mai convenabila in functie de confortul dorit, gusturile si posibilitatile financiare ale fiecaruia. Site-ul http://super-cazare.com/ vine in intampinarea d-voastra cu o multime de posibilitati de cazare pe Valea Teleajenului, cat mai diversificate, si care corespund tuturor cerintelor, asigurand atat hoteluri pentru refacere si relaxare cat si pensiuni, vile sau cabane. Noi va oferim cazare in zona turistica Valea Teleajenului, dar si in intreaga tara. Pentru cazare hoteluri Valea Teleajenului si cazare pensiuni Valea Teleajenului ne mai puteti gasi si pe www.facebook.com/Travel.Turist sau https://twitter.com

tel 1tel 2

tel 3tel 4

tel 5tel 6