Cazare Romania

Cazare ieftina Romania

 

Google+

 

Informatii turistice generale

 1. Camera Single: Camera cu un singur pat individual. Este camera de hotel / pensiune / motel, cu spatiu destinat folosirii de catre o sinfura persoana. Latimea paturilor individuale este de minim 90 cm iar lungimea patului va fi de 2 m la 3 , 4 si 5 stele si de 1,90 la 1 si 2 stele.
 2. Camera Dubla - TWIN: Camera cu 2 paturi individuale pentru cazarea a 2 persoane. Camera de tip twin este destinata in special pentru cazarea de scurta durata a doua persoane colegi, parteneri de afaceri, pentru care patul matrimonial nu este potrivit.
 3. Camera Dubla - MATRIMONIALA: Camera cu pat matrimonial, destinata folosirii de catre 2 persoane, in special de catrecupluri, soti. Latimea patului matrimonial va fi de minim 140 cm. Camerele mai spatioase permit cazarea si pentru a treia sau a patra persoana, pe canapea, fotoliu extensibil sau pat pliant. Poate fi inchiriata si in regim single, uneori insusi clientii solicitand o camera cu pat matrimonial (mare) in regim single.
 4. Camera Dubla - QUEEN: Camera cu pat matrimonial, destinata folosirii de catre 2 persoane, la fel ca si in cazul Camerei Duble Matrimoniale. Latimea patului matrimonial va fi de minim 160 cm (mai mare decat patul matrimonial). Cand patul matrimonial are o latime de 180 cm, este vorba de o Camera Dubla KING.
 5. Camera Tripla: Camera destinata cazarii a 3 persoane, de obicei avand paturi single individuale, separate. Se pot intalni si cazuri in care exista un pat dublu si unul single.
 6. Camera QUADRUPLA: Camera pentru 4 persoane, cu 2 , 3 sau 4 paturi si o singura baie. Poate fi si cu paturi suprapuse.
 7. SUITA: Spatiu de cazare format dintr-o camera si living. Pot fi cazate 2 pana la 4 persoane, astfel: 2 persoane in pat standard si, uneori, 1-2 persoane in living (de obicei copii). Nu intotdeauna exista doua camere, spatiul uneori fiind impartit intre living si zona de dormit. De obicei sunt dotate cu chicineta (o bucatarie mai mica, cu un mic aragaz electric).
 8. GARSONIERA: in termeni simpli, garsoniera este un apartament cu o singura camera, baie si bucatarie proprie. Avantajul garsonierelor este dat de economiacu mancarea pe perioada sejurului, bucataria fiind una cu aragaz si cuptor cu flacara, frigider incapator, chiuveta, vesela, masa unde se poate servi micu dejun, cina si altele.
 9. APARTAMENT: apartamentul are doua sau mai multe dormitoare separate, baie si bucatarie proprie. Un apartament cu 2 camere poate caza maxim 4 persoane, iar un apartament de 3 camere poate caza maxim 6 persoane. Sunt folosite uneori pentru cazarea unor mici grupuri (elevi, studenti, muncitori, s.a.)
 10. DUPLEXUL: duplexul este un ansamblu format din doua spatii distincte legate printr-o scara interioara. Un spatiu are destinatia de camera de zi (living) care are in componenta sa si un grup sanitarsi se afla la parter, iar la etaj este spatiul de dormit. Duplexul reprezinta ideea de VILA in acceptiunea larga: livingul compus din baie si eventual o bucatarie deschisa la parter, cu spatii generoase, iar la etaj, mai multe dormitoare.
 11. PENTHOUSE: un apartament penhouse este un apartament care se afla la cel mai inalt nivel al unei cladiri. Penthouse-urile sunt diferentiate de alte  apartamente prin caracteristici de lux: priveliste, spatii generoase ale camerelor si ale celorlalte incaperi, unul sau mai multe balcoane (uneori cu vedere bilaterala), garaj propriu la parterul sau subsolul imobilului.
 12. Boutique Hotel
 13. Un Boutique Hotel reprezinta un hotel ultra-exclusivist. Are preturi si tarife de cazare destul de mari. Numarul camerelor este mic in hoteluri de acest fel. Desi numara camere putine (cel mult10-20 camere ) pentru cazarea turistilor, numarul personalului angajat este destul de mare. De ce? Pentru ca in camerele deosebit de luxoase se face curat chiar si de trei ori pe zi. Personalul angajat, locatia, serviciile sunt la cel mai inalt standard posibil. De obicei camerele sunt personalizate, reliefand un anumit stil de viata, o anumita perioada de timp(camera araba, camera ruseasca, apartamentul vintage, s.a.). Se spune ca in aceste hoteluri tip boutique se odihnesc cele mai multe persoane publice (vedete, politicieni, artisti). Intimitatea si discretia oferita clientilor lor, este absoluta.
 14. REGIM HOTELIER
 15. Apartamentele sau garsonierele inchiriate in regim hotelier sunt modernizate, situate in blocuri de locuinte in zone centrale sau semicentrale ale orasului, complet mobilate si utilate, cu baie si bucatarie proprie, inchiriate petermen scurt sau mediu. Intimitatea si discretia oferite sunt maxime, apartamentele fiind inchiriate "la cheie" fara a mai avea contact cu proprietarul decat in momentul plecarii pentru receptia finala. Fiind o alternativa la serviciile unui hotel clasic, cu preturi mai mici fata de hoteluri, dotate cu bucatarie proprie, cu ore flexibile de "check-in" si "check-out",cazarea in regim hotelier mai este cunoscuta ca smart accommodation fiind preferata in orasele mari unde se pot intalni astfel de servicii relativ noi. Conditii excelente decazare pe termen mediu si scurt, cu dotari care te surprind.
 16. Bed and Breakfast sau B&B
 17. Bed and breakfast prin traducere directa inseamna "pat si mic dejun" , cu alte cuvinte un loc unde turistul poate sa doarma si sa manance( nu doar la micul dejun asa cum sugereaza denumirea). Este intuitiv si lesne de inteles ca nu vorbim aici nici de preturi si tarife ridicate,de hoteluri de cinci stele, si nici de conditii de lux cu "ultra all inclusive". Mai nou, B&B este o combinatie intre hotel si pensiunesi aceste variante de cazare,se afla de regulain zone dincentrul marilor orase resedinte de judet. Bed and breakfast se doreste a fiun loc placut cu dotari surprinzatoare, ce ofera discretie, intimitate, liniste si relaxarecelor ce opteaza pentru acest tip de cazare. B&B pe langa cazare si masa trebuie sa ofere acces rapid si facil la tot ceea ce inseamna viata de oras: statii de taxi, banci, cafenele, baruri, restaurante, institutii publice centrale, magazine, super-marketuri. Forma sub care se pot intalni serviciile"bed and breakfast" mai nou,in apartamente si garsoniere unde firmele de catering asigura distribuirea alimentelor ca si room service la usa clientului. Avantajele bed&breakfast sunt multiple comparativ cu celelalte metode de cazare: flexibilitate, dotari extra adesea intalnite: internet si calculator gratuit, bucatarie dotata, cuptor cu microunde, aragaz, frigider incapator, independenta totala, inchiriere la cheie - fara alti colocatari sau receptie. Se spune ca cine se cazeaza la bed&breakfast, uita ca mai exista hoteluri.
 18. CITY BREAK
 19. City - Break prin traducere cuvant cu cuvant inseamna "pauza de oras"; si exact despre asta este vorba: o vacanta scurta, de obicei un weekend petrecut intr-un alt oras, pentru a vizita obiectivele turistice. Dezvoltarea internetului, ofertele de cazare"last-minute", zborurile low-cost, bugetulalocat restrans,sunt doar cateva din motivele pentru care a aparut moda acestor vacante scurte. Cine nu isi doreste sa viziteze o capitala europeana la pret redus? Cine nusi-ar dorisa mearga la shopping pentru doua-trei zile in perioada cand sunt atat de cunoscutele reduceri in tarile occidentale? Tinerii in special, reusesc chiar si cu un buget "studentesc" sa viziteze locuri la care au visat; de aceea si cresterea exponentiala de asa numitii "citybreakers". Fara agentii de voiaj, rezervarile se fac direct de pe site-uri specializate.

  Rasfoind zecile de oferte turistice, in cautarea vacantei mult visate gasim o sumedenie de abrevieri. In lista abrevierilor turistice prezentata mai jos explicam ce presupun acestea:
 1. NB/NO/EP/RO Board- fara masa (oferta rar intilnita și de obicei la hotelurile cu camere de tip apartamente sau studiouri)
 2. BB-bed and breakfast- mic dejun
 3. HB - halfboard- demipensiune, de obicei mic dejun și cina, bufet suedez
 4. FB - full board- pensiune completa, include: dejun, masa de amiaza
 5. AI - all inclusive- concept de servire a meselor principale, a unor aperitive intre mese, impreuna cu unele bauturi nealcoolice și alcoolice de productie locala - nelimitat, in unele hoteluri, sauna și baie turceasca
 6. UALL-ultraallinclusive- restaurante a la carte, bauturi nealcoolice și alcoolice in cantitatinelimitate
 7. SALL-superall inclusive- la dispozitia clientilor sint: mini-bar gratis, cursuri gratuite de tenis și mini-golf, bauturi nealcoolice și alcoolice - nelimitat
 8. DALL-deluxeallinclusive- bauturi nealcoolice și alcoolice - nelimitat, inghetata, mini-bar gratuit, masaj, cursuri gratuite de tenis

 1. Ce nu are nevoie de explicatii:
 2. MAX INCL- maximuminclusive
 3. HCI-highclassinclusive
 4. ALE -allInclusiveextended
 5. VC - VIP concept
 1. Abrevieri folosite in tabelele de preturi, in textele de prezentare și oferte din ideea economiei de spatiu:
 2. GV - garden view- vedere la gradina
 3. PV -park view- vedere la parc
 4. SV -sea view- vedere la mare
 5. FSV -front sea view- vedere frontala la mare
 6. SSV -side sea view- vedere laterala la mare
 7. LV -landview- vedere spre terenul din jurul hotelului
 8. OV -ocean view- vedere la ocean
 9. Std- standard
 10. Dbl- dubla
 11. Sgl- single
 12. Tpl- tripla
 13. Jr. suite- junior suite

RECLAME